Antec HCP-850 850W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 31 October, 2011.



.
Pentru a incarca la maxim aceasta sursa, am folosit o configuratie care poate fi considerata overkill pentru 99,9% dintre utilizatori, alcatuita dintr-un procesor Intel Core i7 980X si doua placi grafice AMD HD6990. Placa de baza folosita a fost ASUS Rampage III Black Edition, iar memoriile folosite au fost A-Data XPG Plus+ DDR3 1866MHz+ CL8, tactate la 1866MHz, folosind latentele 8-8-8-24 1T. Pentru a testa comportamentul sursei in conditii normale, am folosit frecventele stock atat pentru procesor (3,33GHz, 1.2v) cat si pentru placile video (830/1250MHz, 1.12v vGPU), insa pentru a descoperi adevaratul potential al acestei surse am overclockat atat procesorul (4GHz, 1.3v) ca si placile video (880/1250MHz, 1.17v) si am mai rulat inca odata testele. La final, am crescut frecventa placilor video pana cand consumul a depasit ceea ce poate sustine sursa, aceasta intrand in protectie, si am notat valoarea maxima de consum suportata.

Platforma a fost testata in regim open-air, folosind o masa de teste HSPC Top Deck Station. Am masurat consumul la priza al intregului sistem folosind un aparat Voltcraft Energy Check 3000, in timp ce tensiunile furnizate de sursa au fost monitorizate cu un multimetru Voltcraft VC-10.

Pentru a analiza puterea maxima pe care este capabila sa o ofere sursa, am rulat simultan FURMark 1.9.0 si LinX x64 la setarile pe care le puteti vedea in tabelul de mai sus. Nu in ultimul rand, am masurat voltajul pe rail-urile de +12v si +5v, pentru a vedea diferenta intre IDLE si LOAD (ideal cat mai mica). Pentru +12v, am masurat voltajul in trei puncte (Molex, CPU si GPU).

La final, tinand cont de modul in care s-au comportat un esalon mai mare de surse, precum si de certificarea 80PLUS Gold, am estimat consumul real prin inmultirea consumului la priza cu un factor de eficienta cat mai apropiat de ce este aceasta sursa capabila sa ofere in sarcina maxima (92%).

Comentarii

6 comentarii la: Antec HCP-850 850W – Test practic

  1. Robert a scris pe:

    Se stie ca placile video ATI 6990 sunt foarte galagioase mai ales overclockate. Comparativ cu acestea cum e zgomotul acestei surse? Foarte bun review-ul!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Evident, sursa produce infinit mai putin zgomot decat placile video.

  3. ferdasyn a scris pe:

    “in timp ce tensiunile furnizate de sursa au fost monitorizate cu un multimetru Voltcraft VC-10.”

    noob question dar chiar sint foarte curios:
    Cum anume s-au facut acele citiri mai precis unde s-a legat multimetrul.
    Si eu as vrea sa testez cu un multimetru tensiunile sursei mele pentru ca in bios ma pacaleste ca pe rail ul de 12V as avea un halucinant 11.704v. Sursa e un Corsair HX 1050w si chiar nu cred sa subvolteze in halul asta railul de 12V(mai ales ca sursa e single rail).
    Placa de baza e un Biostar TP45HP
    Cordial,
    ferdasyn

  4. Multimetrul a fost legat la MOLEX, la mufa EPS sau la mufele PCI-Express cu 6 sau 8 pini.

  5. daniel a scris pe:

    sau sint placi de baza cu borne pentru masurat tensiuni inclusiv la proc, rami, … de la asus cred …

  6. Intr-adevar dar cel mai bine e sa masori tensiunea la bornele sursei pentru a micsora procentul de eroare

Lasa-ne un comentariu: