Antec P183 V3 Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 28 February, 2011.


.
Sloturile de expansiune sunt acoperite de tablite decupate pentru a permite evacuarea aerului, prinse cu suruburi. Langa acestea, gasim doua gauri prin care putem scoate afara furtunele unei instalatii de water-cooling, desi P183 V3 nu se preteaza in mod deosebit la asa ceva.

Cele doua camere sunt despartite intre ele de un sistem cu ajutorul caruia putem reduce cat mai mult circulatia aerului din compartimentul inferior in compartimentul superior. Astfel, pentru a trage cablurile sursei avem la dispozitie o serie de fante, acoperite cu un sistem culisant, care ne permite sa le modificam dimensiunea in functie de dimensiunea cablurilor. De asemenea, desi P183 V3 nu dispune de fanta de aerisire in dreptul sursei, nu vom avea probleme nici in cazul unei surse cu ventilator de 120mm sau mai mare, aceasta fiind montata pe o rama care faciliteaza circulatia aerului catre ventilatorul sursei.

.

.
Antec P183 V3 este dotata cu doua cage-uri detasabile pentru unitatile de stocare de 2.5″ si 3.25″. Cel dispus in compartimentul superior poate adaposti doua unitati (2.5 sau 3.25″) montate pe sertare dotate cu garnituri de silicon, iar cel din compartimentul inferior poate adaposti 4 hard-disk-uri de 3.25″, montate pe partea laterala, fara sertare, dar tot cu garnituri din silicon pentru reducerea vibratiilor. In practica, de multe ori veti fi tentati sau nevoiti sa renuntati la cage-ul din compartimentul superior, fie pentru a imbunatati air-flow-ul fie pentru a acomoda o placa video high-end.

.

Comentarii

9 comentarii la: Antec P183 V3 Review

  1. colanusus a scris pe:

    mult asteptatul review :); din pacate nu au rezolvat problemele enumerate si de Monstru; sunt curios totusi daca poti monta direct un OCZ SSD in cutia de jos; in P180B nu merge decat cu adaptorul Intel (adica doar SSD Intel poti sa pui); am montat un HDD si peste el am lipit cu banda adeziva un OCZ Vertex 2 🙂

  2. Bogdan a scris pe:

    Frumos review. Carcasa in sine este buna, nu-i mare lucru pe care sa i-l poti reprosa. Nu sunt de acord cu minusul acordat pentru ca nu poate acomoda o placa video GTX 580. La drept vorbind aceasta placa video nu prea este destinata aceluiasi public ca si carcasa silentioasa. Altfel (cu toate ca nu are nici o legatura cu carcasa in sine, nu prea as pune eu un cooler fan-less pe procesor, poate-s eu “incepator” dar m-am plictisit de placa mea video care are un cooler fan less si tot aerul cald ajunge la procesorul de deasupra ei. 🙁

    Ce i-as reprosa eu la carcasa in sine, este lipsa unei gauri pt aportul de aer cald pentru sursa, chiar daca aerul de la baza sursei este mai rec.

    Ca alternativa (si alegere personala, nu este reclama) as recomanda:
    http://www.scythe-eu.com/en/products/pc-case/gekkou-silent.html

    Se poate aduce la noi, pentru aprox 100 eur.

  3. Laurentiu a scris pe:

    Review de exceptie ca de obicei. Cat despre carcasa, la momentul aparitiei, P180 a fost un adevarat fenomen, dar, de-a lungul timpului, noile revizii ale acesteia au adus mult prea putine schimbari, ceea ce nu e neaparat un lucru rau.

  4. De ce nu se mai fac carcase integral din aluminiu ?

    Eu am un Thermaltake V2000A complet din aluminiu luata acum 6 ani..

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Se fac in continuare carcase integral din aluminiu, insa si pretul este unul pe masura.

  6. baieti eu as vrea sa imi cumpar o carcasa dar nu ma prea pricep ce puteti sa imi recomandati pana in 300 lei

  7. interesant articol:X

  8. nu ma poate ajuta nimeni? as dori sa imi schimb carcasa

  9. xplaur a scris pe:

    @ramicori: Te ajut eu cu placere, doar ca tine cont de faptul ca alegera unei carcase se face in functie de foarte multi factori.

Lasa-ne un comentariu: