Antec Truepower Quattro 1200W – test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 25 May, 2010.


Antec Truepower Quattro 1200W este cea mai puternica sursa a producatorului american in acest moment, sau cel putin cea mai puternica sursa disponibila in retail. Cu totii am vazut demonstratiile de forta realizate de diversi overlcockeri cu Antec Truepower Quattro 1200OC, insa acest model nu este disponibil in retail, deci nu prezinta interes pentru cititorii nostrii. De asemenea, in cazul in care nu v-am spus deja marele secret, Antec lucreaza deja la o sursa de peste 1000W din seria Signature, insa aceasta exista momentan numai in stadiul de proiect. In aceste conditii, Trupower Quattro 1200W este cea mai puternica sursa Antec pe care o puteti achizitiona din magazine in acest moment, si cum pretul acesteia este unul destul de interesant, am decis ca nu ar strica sa vedem ce poate face in practica.

Desigur, a trecut ceva timp de la ultimul nostru test de surse, si nu am dotat inca laboratorul cu cele necesare realizarii unor teste ca la carte. Asa ca, in cazul in care va intrebati, nu am achizitionat in ultima perioada un load-tester profesionist, nici osciloscop, nici alte device-uri atat de necesare testarii amanuntite a surselor de alimentare. De aceea, va spun din start, daca doriti sa cititi un test care sa contina informatii despre comportamentul acestei surse pentru anumite sarcini, despre riplu sau eficienta, puteti sa va indreptati de pe acum catre testul realizat de Oklahoma Wolf pe JonnyGuru. Acest test contine teste amanuntite, disectii complete, in general cam orice si-ar putea dori o persoana interesata de latura teoretica, stiintifica a problemei. Ceea ce nu contine, si veti gasi in cadrul testului practic de fata, este raspunsul la o intrebare simpla, fireasca, extrem de importanta pentru overclockeri. Cum se comporta o asemenea sursa pusa fata in fata cu “the big five”?

Cred ca majoritatea celor care citit acum aceste randuri va inchipuiti ce vreau sa spun prin “the big five”. Totusi, in cazul in care exista oameni care nu au citit lab501 in ultimele luni, le datoram o explicatie. La fel cum in lumea vanatorilor “the big five” reprezinta superlativul absolut, cele 5 mari “trofee” la care viseaza orice vanator (nu incurajam asemenea practici si suntem complet impotriva diminuarii fondului cinegetic actual, dar asta este o alta poveste), in lumea calculatoarelor, in special a overclockerilor, exista un superlativ care corespunde acestei sintagme, si nu trebuie sa moara nici un tigru, leu, rinocer, hipopotam sau elefant pentru a il trece in palmares. Poate doar membrii actualului guvern, ca sa puteti sa va permiteti asa ceva.

Superlativul momentului, calculatorul la care viseaza orice entuziast, monstruozitatea pe care o putem numi big five, este acel sistem care contine un procesor Intel Core i7 980X, adica Gulftown, si 4 placi video Nvidia GTX 480. Adica Gulftown si Quad SLI de Fermi. Big five … taticul tuturor PC-urilor in acest moment. Dupa cum stiti, noi suntem in posesia unei astfel de masinarii infernale, asa ca am avut ocazia sa testam cum se comporta cateva surse alese pe spranceana in cazul utilizarii unui asemenea sistem. Cea mai interesanta dintre ele, in special prin prisma raportului calitate/pret, este Antec Truepower Quattro 1200W.

Comentarii

2 comentarii la: Antec Truepower Quattro 1200W – test practic

  1. MCD a scris pe:

    frumos test o sursa puternica ar mai fi Xigmatek 1500W

  2. drestic a scris pe:

    Cred ca este o sursa foarte buna insa si foarte scumpa. Nu prea iti permiti sa folosesti asa ceva.

Lasa-ne un comentariu: