Cooler Master HAF XB & Cooler Master Test Bench

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 29 April, 2013.

Analiza interioara

Nu doar partile exterioare se demonteaza cu usurinta ci chiar si motherboard tray-ul, acesta fiind fixat in doua thumb-screws. Sistemul de racire este simplu si eficient – doua ventilatoare de 120mm trag aer in carcasa (pot fi inlocuite cu doua ventilatoare de 140mm) in timp ce evacuarea poate fi realizata fie prin tavan, fie montand 3 ventilatoare in partea din spate a carcasei (unul de 120mm si doua de 80mm). Sursa va trage de asemenea aer rece prin fanta pozitionata in dreptul ei, dotata cu filtru de praf demontabil.

Privind interiorul carcasei este evident ca avem de-a face cu un sistem tool-less aproape complet – capacele care acopera sloturile de expansiune sunt prinse in thumb-screws, iar unitatile de 5.25″ se monteaza pe sine. Nu in ultimul rand, in spatele montantului hard-disk-urilor se gaseste o placa electronica pe care gasim conectica necesara conectarii la placa de baza, respectiv la sursa. Astfel, cele doua hard-disk-uri sunt cu adevarat hot-swappable.

Exista insa si un loc unde va trebui sa folositi o surubelntia – montantul SSD-urilor. HAF XB poate acomoda 4 unitati de 2.5″ iar acestea se monteaza in suruburi. Nu in ultimul rand, montantul SSD-urilor poate fi mutat, daca va incurca pozitia in care este montat din fabrica.

Interior-01

Interior-02

Interior-03

Interior-04

Interior-05

Interior-06

Interior-07

Interior-08

Comentarii

7 comentarii la: Cooler Master HAF XB & Cooler Master Test Bench

  1. Foarte frumos,Monstru !

    Din lipsa de timp,am ‘tras putin cu ochiul’ prin review si iti propun sa mentionezi,daca nu ai facut-o de capabilitatea de modding pe care o are aceasta carcasa,posibilitati ‘aproape’ infinite,o putem compara chiar cu Elite 120 Advanced de la acelasi producator sau Bitfenix Prodigy in aceasta privinta 🙂

    10 pentru review si norocosi sunt posesorii deoarece suporta si ATX,spre deosebire de alti ‘puisori’,deci nu suntem inghesuiti in asa ceva.

  2. Dan a scris pe:

    Le prefer pe amandoua.
    Felicitari pentru articol, carcasele chiar merita, uneori ma intreb cum de producatorii nu s-au gandit mai devreme la astfel de solutii. In plus a fost si o placere sa citesc articolul, caci da, parca prea multe smartphone-uri si dispozitive mini, ca ajungi sa simti imperios nevoia sa pui mana pe ceva mai zdravan :).

  3. ursulache a scris pe:

    XB ar trebui sa se prezinte asa: urata, mare si urata.

  4. Ionut a scris pe:

    Gusturile nu se discuta Ursulache. Poate ca cine cumpara o astfel de carcasa nu doreste neaparat ceva mic si frumos… Poate ca cine o cumpara doreste altceva, sau doreste pur si simplu o carcasa functionala si nu un dulap, sau un bibelou care sa se integreze in mobilierul din sufragerie.

  5. @ursulache

    Exista si carcase ‘delux’ daca asa ceva nu arata bine,pai nu stiu ce sa mai zic…

  6. ursulache a scris pe:

    @Ionut
    Gusturile intradevar nu se discuta si daca ala este criteriul atunci este o alegere valida. Din punct de vedere al practicitatii nu iti dau dreptate: este mai voluminoasa ca un define R4 sau un CM 690 (niste exemple) si are o forma mult mai greu de acomodat.

    @Ghz
    Mai bine nu mai zici nimic daca idealul tau estetic este CM XB, este clar ca nu avem aceleasi idei.

  7. me a scris pe:

    Astept review-ul la Obsidian 250D…

Lasa-ne un comentariu: