Corsair Graphite 760T – Prezentare

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 1 March, 2016.

Zona de control ocupa in intregime marginea laturii superioare, unde avem patru porturi USB, dintre care doua sunt versiunea 3.0 iar doua versiunea 2.0. Mai departe avem cele doua jack-uri stereo (microfon si casti), un buton prin intermediul carora putem schimba turatiile ventilatoarelor conectate la fan controller, iar in partea dreapta avem cele doua butoane de Power, respectiv Reset, iluminate de jur imprejur in alb atunci cand sistemul este functional.

 

6

 

Pe partea superioara a carcasei gasim o masca de plastic, prinsa cu ajutorul unor magneti – detaliu placut, a carui lipsa se simte atunci cand sistemul nu este chiar silentios. Capacul se manevreaza extrem de usor, ridicandu-se efectiv de decupatura din spate. Magnetii prevazuti pe spatele mastii au atat rol de fixare cat si de ghidare in momentul in care montam masca la loc.

 

10

9

 

In partea din spate gasim un ventilator AF140L de 140mm inclus, insa putem opta oricand pentru unul de 120mm. Aerisirea din partea de sus ajuta atunci cand aerul cald trebuie eliminat, tradand totodata faptul ca putem monta un radiator destul de generos in partea superioara (120mm / 240mm / 360mm).

Spatiul dedicat sloturilor de expansiune este destul de generos, acestea fiind noua la numar, dotate cu tablite actionate prin thumbscrews, ca si in cazul sursei. In lateral gasim doua orificii acoperite, pentru furtunurile de water-cooling insa… in mod normal cand ai o carcasa full-tower o asemenea optiune este destul inutila.
21

 

Cu siguranta ati observat cele doua culori care predomina: alb si negru. Asta se datoreaza faptului ca cele doua parti ale carcasei, partea superioara si inferioara nu au putut fi vopsite partial in negru si apoi partial in alb insa consider ca se potrivesc de minune, sporind si mai mult efectul vizual.

Era de asteptat ca si sursa sa beneficieze de o protectie impotriva prafului, aflata pe partea exterioara a podelei carcasei – se trage de clamita si filtrul culiseaza usor pe o sina.

 

14

 

Picioarele carcasei sunt stabile, avand atasate pe laterale portiuni dreptunghiulare de cauciuc pentru o mai buna aderenta. Desi cei de la Corsair au prevazut si pe podea o zona pentru montarea unui ventilator, in configuratia standard nu exista un filtru de praf insa se poate opta oricand pentru unul magnetic din magazinele de specialitate ( daca se foloseste aceasta zona).

 

fund

 

Iar la sfarsit, panourile laterale! Ele sunt magnetice, si sunt atasate de carcasa prin intermediul unor balamale, aspect placut si comod in utilizare! Deschiderea lor depaseste ca unghi de deschidere 180 grade – odata deschisa usa este suficient sa o ridicam pentru a o desprinde .

Contrar aparentelor, acestea nu flambeaza desi sunt construite din plastic, marginea superioara si cea inferioara fiind ranforsata cu metal. Panoul acrilic ce ascunde cable management-ul este vopsit integral in negru, pe cand celalalt este complet transparent.

 

12

 

Comentarii

Un comentariu la: Corsair Graphite 760T – Prezentare

  1. Sincer, imi place mai mult modelul meu, Corsair 650D, e mai sobra si simpla, dar nici asta nu e rea.

Lasa-ne un comentariu: