Corsair SPEC-ALPHA – Construind un sistem accesibil

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 17 August, 2016.

Corsair Hydro H80i v2

 

AIO-urile celor de la Corsair au avansat destul de mult atat din punct de vedere al performantei cat si al fiabilitatii, colegul meu Ramiro fiind impresionat de performanta de care au dat dovada H80i GT si H100i GTX in testele sale. Pentru sistemul nostru am folosit versiunea imbunatatita a lui H80i GT, denumita H80i V2.

Acesta este dotata din fabrica cu doua ventilatoare PWM Corsair SP120L de 120mm, care pot ajunge pana la 2435rpm, dar in conditiile in care procesorul nostru are un TDP de doar 65W, am montat un singur ventilator.

Calitatea constructiei este foarte buna, incepand cu sistemul de prindere mai solid decat ce am putut vedea in cazul variantelor anterioare si terminand cu furtunele imbracate in material textil pentru protectie dar si aspect. Majoritatea componentelor si perifericelor Corsair sunt compatibile Link, permitand astfel customizarea si monitorizarea lor direct din sistemul de operare. In cazul coolerului H80i v2, prin intermediul Link putem monitoriza temperatura lichidului de racire si temperatura procesorului si nu in ultimul rand, putem schimba culoarea LED-ului RGB de pe waterblock (default acesta are culoarea alba).

 

1

4

3

5

2

6

Comentarii

10 comentarii la: Corsair SPEC-ALPHA – Construind un sistem accesibil

  1. Mihai_celalalt a scris pe:

    Fain articol! Intr-adevar geamul fumuriu pare sa complice estetica de altfel curata.

    Cred ca H80i-ul ar putea sa fie inlocuit cu un cooler pe aer, iar diferenta de bani investita in mai multa stocare (poate 480GB!?).

    Din ce vad in poze ventilatorul AIO-ului trage aerul. Adica baga aer cald in carcasa. Nu nu stiu cata diferenta ar face dar cred ca ambele ventilatoare de sus ar trebui intoarse.

  2. Florin a scris pe:

    Cateva componente pentru un sistem “accesibil” nu mi se par tocmai ok alese.
    Un ssd de 240 gb pentru 500 ron mi se pare o alegere nefericita, in suma aia putandu-se alege un ssd si un hdd fara prea multe probleme. Pentru procesorul ales, un cooler lichid All in one este prea mult. Pentru acesta se putea/poate alege fara probleme un cooler pe aer la jumatate din pretul celui pe lichid. Bani salvati din utilizarea unui cooler pe aer puteau fi investiti intr-o placa video gtx 1060 aftermarket ce probabil ar fi fost si un pic mai performanta si ceva mai rece. Pentru un sistem ce nu va consuma mai mult de 300-350 de W, o sursa de 750 de W este inca o data, mult prea mult.Pentru un astfel de sistem o sursa de ~ 300 ron ar fi arhisuficienta (certificarea de 80+ gold nefiind necesara, putandu-se opta pentru o certificare 80+ bronze sau silver). Placa de baza tinde si ea catre mid-high end, lucru ce nu o face tocmai “accesibila” pentru sistemul prezentat. Acestea fiind spuse, multumesc lab501 pentru reviuwurile excelente :). O zi buna.

  3. Monstru a scris pe:

    Florin – iti dai seama ca stim si noi asta dar am vrut sa vedem cum iese un sistem cu aroma Corsair si RX480 🙂

  4. Florin a scris pe:

    Imi cer scuze, greseala mea, sincer, nici nu am bagat de seama ca tema sistemului e Corsair … ca de obicei, nu vad lucrurile din fata mea 😐

  5. Morf a scris pe:

    Core i7 6400?

  6. DeMons a scris pe:

    @Monstru, de ce 750 de lei pe mobo? Procesorul nu ii deblocat, deci fara oc…

  7. Monstru a scris pe:

    Probabil pentru ca este o placa de baza care ofera multe pentru pretul respectiv. Dar…daca te uiti mai bine o sa vezi ca matei a facut sistemul, nu eu 🙂

  8. DeMons a scris pe:

    @matose, care sa fie motivul ?:D

  9. EDSS0N a scris pe:

    Sistemul arata foarte bine, intr-adevar, nu s-a pus accentul deloc pe performanta, cu toate ca e destul de puternic pentru orice joc existent pe piata!
    PS:
    Monstrule, te-au luat baietii la impins butoaie, nevinovat =D

  10. matose Post author a scris pe:

    In primul rand 750 lei nu mi se pare un pret mare pentru o placa de baza, modelul in cauza a fost ales pentru dotari dar si pentru aspectul estetic. Mai departe, alegerea chipset-ului Z170 a fost gandita ca o posibilitate de upgrade pe viitor la un procesor Core i5 / i7 deblocat.

Lasa-ne un comentariu: