Cougar GX600 – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 7 May, 2012.

 

Asa cum stiti, LAB501 s-a extins de curand prin lansarea NEXT-ului si prin cooptarea unor noi membrii in echipa. Ei bine, nu ne-am oprit aici, si astazi avem placerea sa va facem cunostiinta cu un nou membru al echipei, pe numele sau Victor Nicolae. Victor a fost alaturi de noi in ultimii ani, a participat la primul Country Cup (am dat bench impreuna), a scris programul Snapshot, si este un tanar student la Electronica, pasionat peste masura de hardware si gadget-uri. Pentru cei care nu l-au recunoscut inca, este vorba de ihlades, unul dintre membrii de vaza ai echipei noastre de overclocking. Ei bine, de astazi ihlades se alatura echipei LAB501, si se va ocupa de carcase, surse, smartphone-uri si portabile, printre altele. Sa ii uram bun venit si sa ne delectam cu primul sau articol scris pe LAB501!

Monstru

Fata de producatorii mai demult consacrati, Cougar este un nume nou pe piata surselor de alimentare. Asta pentru ca, asa cum putem citi chiar pe website-ul lor, compania a fost infiintata in anul 2007 in Germania. Lucrurile stau un pic altfel insa, intrucat reprezinta de fapt divizia/brand-ul retail al HEC COMPUCASE Enterprise Co. Ltd, fondata in anul 1979. N-o fi avand deci felina un nume prea vechi pe piata surselor, dar de experienta nu duce lipsa.

Nu este primul review in care ne intalnim cu acest producator, am putut vedea in actiune si modelul S550 aici, iar dupa acea prestatie asteptarile au crescut considerabil. Astazi vom pune la incercare unul dintre modelele noii serii GX, varful de gama al producatorului, care se poate mandri cu certificarea 80Plus Gold si o duzina de facilitati pe care le vom trece in revista in cele ce urmeaza. Dar haideti sa facem cunostinta mai intai cu modelul testat astazi: GX600.

 

 

Primul lucru pe care trebuie sa-l remarc este greutatea pachetului, cred ca avem de-a face cu o sursa serioasa… Design-ul cutiei este chiar sobru si elegant pe langa ce putem vedea din partea altora. Bineinteles ca nu ambalajul determina calitatea produsului, dar ne arata nivelul la care se ridica pretentiile celor de la Cougar; „simplu si elegant” par sa ne spuna, sa vedem daca reusesc.

 

Comentarii

16 comentarii la: Cougar GX600 – Test practic

 1. darco_2 a scris pe:

  Felicitari pentru review, Ihlades!

  Felicitari si echipei lab501 pentru noul coleg!

 2. Ionutz a scris pe:

  Monstru o mica observatie, pag 1 (unul dintre membrii de vaza)
  si felicitari pentru articol…

 3. Monstru a scris pe:

  Man, nu reusesc sa vad greseala 🙁

 4. Ionutz a scris pe:

  Spre finalul randului 5…

 5. ionutigna a scris pe:

  Pentru cei care nu l-au recunoscut inca, este vorba de ihlades, unul dintre membrii de vaza ai echipei noastre de overclocking. Ei bine, de astazi ihlades se alatura echipei LAB501

  aici 🙂

  Misto sursa… si cu 5 ani garantie. Felicitari pentru articol!

 6. Monstru a scris pe:

  Man eu tot nu ma prind, ce este gresit in “unul dintre membrii de vaza ai echipei” ?

 7. arondutzu a scris pe:

  Oameni de vaza = oameni de valoare, domnule ionut.. nu s-a gresit cu nimic

 8. Monstru a scris pe:

  Aaaaaa, am inteles, credeai ca am vrut sa spun de baza. Nu, chiar oameni de vaza am vrut sa spun 🙂

 9. Ionutz a scris pe:

  DA asta am vrut sa spun…dar se pare ca am gersit,imi cer scuze, alta data ma voi documenta inainte a corecta pe cineva…

 10. Monstru a scris pe:

  Nu este absolut nici o problema domnule, sugestiile si corectiile sunt intotdeuna binevenite.

 11. Alonewolf a scris pe:

  Ihlandes,felicitari pt.promovare;review modest dar nu descuraja.
  “6 suruburi mai târziu am desfacut si capacul sursei”M0nstrule eu pe asta chiar n-am inteles-o!

 12. Monstru a scris pe:

  O avea sursa 6 suruburi domnule, nu stiu, ca nu eu am defsacut-o 🙂

 13. Alonewolf a scris pe:

  Bravo ai intors-o foarte bine!

 14. Enz0 a scris pe:

  Bravo Ihlades. Scurt si la obiect. A fost o placere sa lecturez acest review.
  Totusi crezi ca prin folosirea condensatorilor “japonezi” sursa ar fi tras ceva mai bine la greu? Inclin sa cred ca nu ar fi fost mare diferenta. Filtrarea se pare ca e foarte buna chiar si prin folosirea alternativei Teapo.
  Totusi, nota 2 pentru Cougar. Nu este frumos sa umblii cu cioara vopsita. Oare chiar nu s-au gandit ca la review-uri oamenii vor desface sursa si vor observa minciunica?

 15. Ihlades Post author a scris pe:

  Diferentele in ceea ce priveste filtrarea nu ar fi fost foarte mari, dar si fiabilitatea este un avantaj important al componentelor de calitate.

 16. Jony a scris pe:

  Felicitari pentru review!

Lasa-ne un comentariu: