Cougar S550 – Not your average 550W PSU

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 22 February, 2010.

A venit timpul sa deschidem capacul sursei (care este tinut de nu mai putin de 6 suruburi) si sa vedem ce se ascunde in interior.

Remarcam layout-ul curat si aerisit precum si faptul ca pe acelasi PCB sunt disponibile surse de pana la 900W. Practic Cougar S550 este identica cu fratele sau mai mare, Cougar S700, numai ca componentele sunt dimensionate cu o treapta mai jos (cele mai evidente fiind condensatorul de intrare si transformatorului principal).

PCB-ul care il vedeti in stanga transformatorului adaposteste integratul CM6802, controller-ul PWM care serveste la functionarea PFC-ului activ. In stanga, langa mufa de alimentare, puteti vedea condensatorul tip X destinat filtrarii curentilor tranzitorii. Firele care vin de la retea se conecteaza la PCB-ul principal prin papuci, lucru vazut rar la sursele din ziua de azi unde predomina reducerea pe cat posibila a costului.

Highest durable & reliable japanese 105 C and solid capacitors este una din frazele de pe cutie care este interesanta dar nu spune nicaieri ca toti condensatorii sunt japonezi si solizi. Adevarul este ca doar condensatorul de intrare este de origine japoneza, Nippon-Chemicon, si are o capacitate de 390uF certificat la 105 grade C. Sursa este certificata sa livreze puterea nominala (550W) la o temperatura ambientala de 50 grade C, facilitate pe care personal am intalnit-o doar la sursele PC Power & Cooling. O astfel de certificare industriala ne poate indica faptul ca in conditii normale de utilizare (25-35 grade ambient) aceasta sursa poate furniza mai mult decat cei 550W care sunt scrisi pe eticheta.

Comentarii

11 comentarii la: Cougar S550 – Not your average 550W PSU

  1. walftob a scris pe:

    Mie imi place cum arata sursa, desi i-am auzit pe multi plangandu-se de aspect. Este o sursa performanta din cate vad, dar pretul totusi este cam mare. Multi cred ca vor fi mai atrasi de Seasonic, Corsair in gama asta de pret, greutate in alegere avand si, dupa parerea mea, faptul ca acestea ar fi mai cunoscute si de mai mult timp pe piata.

  2. rddd2004 a scris pe:

    la ce se refera 12v3 si 12v4 la surse? adica in care este bine sa bagi conectoru de 6 pini sau de 8 pini? am vazut ca la unele surse cel v3 este rosu iar cel v4 este albastru…in cazul care am o placa video care se alimenteaza cu unu de 6 si unu de 8…este bine k un cablu sa intre in v3 si unu in v4? sau pot sa le pun oricum?

  3. 12v3 si 12v4 sunt 2 rail-uri ale sursei care de obicei se ocupa de placile VGA. Cand ai o placa cu 2 alimentari suplimentare cel mai bine e sa pui una din railul 12v3 si una din railul 12v4 pentru a balansa consumul 😉

  4. rddd2004 a scris pe:

    mersi 🙂

  5. Sursele lor sunt destul de scumpe, poti obtine acelasi lucru cu bani mai putini.

  6. pretul este destul de piperat. undeva in jur de 500. la banii astia cred ca e mai rentabila o sursa corsair sau sirtec

  7. merci

  8. poker calculator a scris pe:

    cougar s550 i thing is one the best..germans is always front in this things..

  9. This is my first Jerman blog I have ever liked. In case of performance here may be some issue but Ive read your stuff before and youre just too awesome. I love what youve got here, love what youre saying and the way you say it.

  10. Ai scris un articol interesant din care mai aflam cate ceva. Sursa este germana ceea ce eu cred ca este foarte buna, tot ce produc nemtii este de calitate.

  11. Mai aflm si noi lucruri utile din postarile tale..Felicitari!

Lasa-ne un comentariu: