InWin GreenMe 750W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 August, 2012.

 

Asta-i cutia? Asta-i cutia! Daca este intr-adevar realizata din materiale reciclabile integral atunci ii aplaud pe cei de la InWin, cred ca reprezinta o decizie foarte buna si deloc costisitoare. Bineinteles ca designerii au asezonat maroul plictisitor al cartonului cu o nuanta de verde, ca doar asa ii sade bine. Detaliile despre sursa nu lipsesc, design-ul DC-to-DC, condensatorii electrolitici japonezi si stabilitatea voltajelor reprezinta capetele de afis in cazul lui GreenMe, asa ca si cei care o vor vedea pe raft vor putea sti despre ce e vorba.

Accesoriile incluse in pachet sunt cele pe care le asteptam de la orice sursa – cablul de alimentare, suruburile de prindere, niste zip-ties si manualul utilizatorului – dar nimic mai mult. Presupun ca greutatea pachetului scade, camionul consuma mai putina motorina, sunt degajate mai putine noxe, iar GreenMe isi merita numele.

 

 

 

 

Ca design sursa nu ar putea fi mai simpla de atat, chiar si dimensiunile reprezinta standardul in industrie: 150 x 140 x 86 mm. In partea de sus avem un ventilator de 120mm iar partea din spate este gaurita in profil de fagure ca sa permita circulatia aerului. Finisajul alb, pe de alta parte, il gasesc mai mult decat interesant pentru ca ofera un aspect cu siguranta unic sursei. Carcasa este mata, usor aspra la atingere, si spre bucuria mea nu retine amprentele asa usor ca vopselele inchise la culoare; ar putea fi inestetic totusi praful care se strange inevitabil in orice carcasa.

In ceea ce priveste aranjarea cablurilor, GreenMe-ul isi arata marele defect. Nu am nicio problema cu cablurile fixe la o sursa mainstream, iar sleeve-ul nu este de cea mai proasta calitate, insa numarul total de conectori este mai mult decat dezamagitor: un conector ATX cu 24 de pini, un conector cu 4+4 pini pentru alimentarea procesorului, doi conectori PCI-Express cu 6+2 pini, sase conectori SATA, trei coenctori Molex cu 4 pini si un conector pentru FDD. Cu alte cuvinte nu veti putea alimenta doua placi video high-end de la aceasta sursa, chiar daca electronica s-ar descurca, ca sa nu mai spun ca unor persoane nu le vor ajunge 3 conectori Molex nici macar pentru alimentarea ventilatoarelor. Acest aspect este extrem de suparator, pentru ca nu vorbim de o sursa no-name de 50 de lei, ci de una quad-rail de 750W!

 

 

 

Pe una dintre fetele laterale se gaseste eticheta cu specificatiile electrice, care sunt cel putin interesante. Toate sursele din seria GreenMe beneficiaza de un design quad-rail (da, inclusiv cea de 550W). In cazul versiunii de 750W, fiecare rail este capabil de 25A, cumulat putand duce o sarcina de 62A. Rail-urile de +3.3 si +5v sunt cotate la 20A fiecare, iar luand in considerare numarul redus de conectori si faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v, acestea vor fi mai mult decat suficiente.

 

 

 

 

 

Comentarii

5 comentarii la: InWin GreenMe 750W – Test practic

  1. neophitus a scris pe:

    Review-uri din ce in ce mai bune, imi place cum scrii! Felicitari!

  2. DAN a scris pe:

    Interesante review-uri,totusi mi-as dori sa vad niste review-uri,la surse mai accesibile la pret,cum ar fii: Zalman ZM500-GS,sunt sigur ca nu sunt singurul care doreste asta.

  3. ciupearca a scris pe:

    mi.ai dat idei când ai legat 2 plăci video, mai ales că una dintre ele e legată pe molex…vreau să leg şi eu două plăci video gtx 560 …am o sursă seasonic 80 plus bronze de 650 watti…cam ce spor de performanţă aş avea?

  4. Noi le sortam, dar pacat ca nu face acelasi lucru si masina care ia gunoiul de la bloc.

  5. Bravo! Review-ul seamana foarte mult ca structura si calitate cu cele de pe ttomshardware.

Lasa-ne un comentariu: