OCZ EliteXStream 1000W – test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 12 May, 2009.

Teste practice

.

Am vazut cum se prezinta sursa in exterior, si mai important, am vazut cum se prezinta in interior, acum a venit momentul adevarului. Sa vedem cum se comporta in practica, pusa fata in fata cu unele dintre cele mai avide componente ale momentului. Asa cum va povesteam mai devreme, am folosit aceasta sursa pentru o perioada de 3 luni de zile, timp in care am alimentat cu ea o larga varietate de sisteme. Majoritatea au fost bazate pe Intel Core i7, overclockat sanatos, monstrul cu 4 nuclee al celor de la Intel fiind un mare consumator de curent. Pe langa procesor, am folosit in permanenta un kit de 6GB AData DDR3 1600, dar si o multitudine de placi video, cum ar fi 2 x GTX 295, 3 x GTX 285, 3 x GTX 275 sau  3 x HD4890. De fiecare data sursa a facut fata cu brio, fara a prezenta fluctuatii deranjante de curent, cresteri ale turatiei ventilatorului sau cresteri semnificative ale temperaturii. Pentru test am ales cea mai solicitanta configuratie posibila, mai precis cea alcatuita dintr-un i965 supra-voltat si overclockat, impreuna cu doua GTX 295, totalizand astfel nu mai putin de 4 nuclee video.

.

Intel Core i7 965 @ 4400MHz, 1.62v
Dimastech Single Stage
Gigabyte X58-UD5 1.61 vQPI / 1.5 vIOH
3x2GB AData DDR3 1600 @ DDR3 1800 8-8-8-24 1T 1.875v
2 x Nvidia GTX 295 @ 760MHz  1.225v
Intel X25-M 80GB SSD
WD 1600 JS
Asus DRW1814BLT
2 x Sunon 120x120x28mm @ 100 CFM

Frecventa procesorului nu este principalul factor al consumului urias inregistrat in teste, vCore-ul fiind mult peste limita admisa pentru aceste procesoare. Astfel, am impins consumul procesorului la maxim, la fel ca si in cazul celor doua placi video, al caror voltaj a fost crescut pana la valoarea de 1.225v pentru fiecare nucleu.  Consumul acestor componente in regim de functionare stock este mult mai mic decat cel inregistrat in momentul overclockarii si supra-voltarii lor.  Sa nu va inchipuiti ca am facut acest lucru special pentru a testa sursa. Ideea a fost obtinerea celui mai bun scor in 3DMark Vantage, respectiv in PCMark Vantage in acel moment. Pentru aceasta, la momentul respectiv (Martie) am testat timp de o saptamana platforma in aceste conditii, ruland de nenumarate ori ambele benchmark-uri. Pentru a testa sursa, am masurat voltajele si temperatura in idle si in load, dar si consumul maxim atins de platforma in timpul testelor. Voltajul a fost masurat folosind un multimetru Velleman, temperatura a fost masurata cu Uei DT200 si un termocuplu de suprafata de tip K, pozitionata in spatele sursei, iar consumul a fost masurat cu un aparat de masura a consumului la priza, pe care il folosesc in toate testele.

.

.

Dupa cum puteti vedea, consumul maxim inregistrat a fost demn de luat in seama, fiind cel mai mare consum pe care l-am inregistrat vreodata. Cu toate acestea, sursa se comporta absolut admirabil, curentul oferit fiind stabil, iar temperatura atinsa in sarcina, in conditiile mentinerii nivelului de zgomot sub ceea ce pot distinge urechile mele, fiind absolut normala. Sincer sa fiu nu ma asteptam ca aceasta sursa sa se comporte atat de bine, OCZ avand cateva serii de susre nu chiar fericite in trecut. Totusi, se pare ca achizitia PC Power & Cooling a avut efecte benefice asupra produselor OCZ, acestia beneficiind pe deplin de experienta celor de la PCP.

Comentarii

Un comentariu la: OCZ EliteXStream 1000W – test practic

  1. daniburcea85 a scris pe:

    Interesant articolul tau, se pare ca a fost un test reusit, prezentarea foarte buna. Multumesc.

Lasa-ne un comentariu: