PC Power & Cooling Silencer Mk III 1200W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 22 August, 2012.

 

Asa cum spuneam, tot ce tine de exterior, de infatisare, se incadreaza perfect in seria Silencer Mk III. La fel stau lucrurile si in ceea ce priveste ambalajul dominat de culori deschise, pentru ca albul este culoarea caracteristica pentru sursele Silencer Mk III. Aspectul reprezinta numai o parte a povestii, pentru ca un ambalaj trebuie sa ofere si protectie impotriva socurilor si a zgarieturilor, si sa gazduiasca ordonat produsul si accesoriile in interior, iar niciuna nu e o problema pentru PCP&C. Asemanarile cu ambalajele Corsair sunt evidente (difera numai directia pe care se deschide cutia); pana si aranjarea la interior este identica. Pana si imbracarea sursei in doua pungi care sa o fereasca de zgarieturi seamana cu stilul Corsair… foarte bine, deoarece aceasta solutie este excelenta.

Pachetul este cam spartan insa, tot ce primim pe langa sursa sunt cele necesare – cablul de alimentare, suruburile de prindere, punguta cu cabluri modulare si manualul utilizatorului – dar nimic mai mult. Daca asta inseamna un pret de comercializare mai mic atunci eu ma declar fericit, dar PCP&C sa nu uite ca o sursa Platinum de 1.2kW nu poate fi categorisita decat drept high-end: niste zip-ties de tip velcro ar fi binevenite intr-un sistem plin de cabluri.

 

 

 

 

Daca ati citit despre versiunea de 600W atunci stiti cum arata in cea mai mare parte si sursa de astazi. Exista cateva diferente intre cele doua – prezenta pe spate a switch-ului pentru comportarea ventilatorului (normal/silent) precum si numarul si design-ul conectorilor pentru cablurile modulare –, dar lasandu-le la o parte ele sunt identice la exterior si foarte asemanatoare cu Silencer Mk II.

Sursa nu este insa complet modulara, conectorul cu 24 de pini, doi cu 4+4 pini si doi cu 6+2 pini fiind fiind prezenti in permanenta. Un minus mic fata de sursele 100% modulare, dar presupun ca oricine va avea nevoie de o sursa de 1.2kW va fi nevoit sa foloseasca toti acesti conectori in orice caz. Pe langa acestea mai pot fi adaugate inca patru cabluri cu cate un conector PCI-Express cu 6+2 pini, trei cabluri cu cate patru conectori SATA si un cablu cu patru conectori Molex cu 4 pini. In afara de numarul conectorilor Molex nu sunt prea multe de reprosat aici iar Silencer Mk III 1200W ar trebui sa poata alimenta chiar si cele mai incarcate sisteme. Personal mi-ar fi placut sa vad inca doi conectori PCI-Express, pentru ca mi-ar fi facut munca mult mai usoara in cadrul acestui test. 🙂

 

 

 

Pe partea de jos a sursei se gaseste eticheta cu specificatiile electrice, in linie cu ce ne-am fi putut astepta de la o astfel de sursa. Pe partea de +12v avem de-a face cu un singur rail capabil de 99.5A, astfel ca orice grija in legatura cu repartizarea sarcinii va disparea. Rail-urile de +3.3 si +5v sunt cotate la 20A fiecare, iar luand in considerare faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v acestea vor fi mai mult decat suficiente.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

8 comentarii la: PC Power & Cooling Silencer Mk III 1200W – Test practic

  1. dani a scris pe:

    “…iar GreenMe puncteaza bine la acest capitol.”- s-a copiat de la review-ul sursei anterioare, aici nu e vorba de GreenMe.

  2. Ihlades Post author a scris pe:

    Am corectat, merci. 🙂

  3. Radu a scris pe:

    Sunteti mult prea departe de cum se face o testare de sursa PC. Suntem in 2012 cand un oscilocop digital si un clampmetru nu mai sunt chiar atat de inaccesibile. Nu zic sa fie testate la fel ca la hardwaresecrets, dar un clampmetru(ptr masurare consum DC) si un osciloscop(ptr masurare zgomot sursa)(Ripple) puteati folosi.

  4. Monstru a scris pe:

    Am mai explicat odata ce si cum, poti citi aici…

    http://lab501.ro/carcase-surse/vizita-la-enermax-in-laborator-naxn-450w-revo87-850w-si-lepa-g1600-testate

  5. Radu a scris pe:

    Daca tot folositi Volcrat ex de preturi:
    VOLTCRAFT VDO-2072A 70 Mhz/1GS/s 540Euro inclusiv TVA
    VOLTCRAFT VC-605 1000A(DC) 100Euro inclusiv TVA
    Se poate folosi orice alt tip de aparate
    Pana la 300.000Euro este cale lunga…
    Cat despre sarcina artificiala se poate construi de catre orice electronist (atx dummy load) la preturi destul de accesibile, eu am facut acasa asa ceva si m-am speriat cand am vazut performantele la sursele de sub 300lei, majoritatea au 100-150W (curati restul este pe eticheta)

  6. Monstru a scris pe:

    Suna simplu dar nu este, sarcina artificiala este problema aici, avem osciloscop ceva mai bun decat ce ai zis tu mai sus (masoara Ramiro etajele de alimentare la placile video cu el), avem clamp metru Fluke, dar sunt inutile fara o sarcina artificiala construita cum trebuie (gen ce vezi in link-ul de mai sus). Nu, 5 rezistente legate la sursa nu sunt o sarcina artificiala pe care sa o folosesti in teste profi, mai bine testez practic decat asa…

  7. Radu a scris pe:

    Sarcina artificiala(Dummy load) se poate face din cateva sute de reziste de 10W (conectate paralel+serie pentru a atinge puterea necesara) dispuse pe o placa A4 sau A3 de cablaj, impreuna cu cateva vetilatoare de 12V, nu arta profi dar lucraza foarte bine. Mufele sunt problema, pe care eu le-am recuperat dupa placi de baza si HDD

  8. Radu a scris pe:

    Exemplu de calcul sarcina ptr 500W(42A/12V)
    Se folosesc 100 rezistente de 1,8ohm de 10W fiecare.
    Acestea se conecteza in serie 4 rezistente si fiecare serie se conectateaza in pararel de 25 de serii. Valoare tolala 1,8*4/25=0,288ohm (adica un consum de 42A cand sunt incarcate cu 12V)
    Legat de putere, fiecare rezistenta disipa 10W in urmatoarele conditii 20 grade temp aer si 250 grade temp corp rezistor, de acea au nevoie de ventilare fortata (cu un ventilator)

Lasa-ne un comentariu: