PC Power&Cooling Silencer Mk III 850W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 28 January, 2013.

Analiza interioara

 

K5__8867

 

Ventilatorul folosit este un B1402512H produs de Globe Fan. Acesta foloseste un lagar cu rulmenti, o solutie mult mai longeviva decat lagarul cu bucsa, factor crucial pentru o sursa, dar cu dezavantajul unui zgomot de motor mai mult sau mai putin perceptibil. Cu un consum specificat de 0.40A la 12V, ventilatorul se poate tura destul de tare insa nu am vazut ca asta sa se intample in practica.

 

K5__8872

 

K5__8874

 

Surpriza, surpriza, partea electronica este cvasiidentica cu cea folosita intr-o sursa 80Plus Platinum de 1.2kW. Silencer Mk III foloseste aceeasi platforma high-end de la SuperFlower ca si fratele sau mai mare, lucru foarte bun. Performantele sunt dovedite deja, iar calitatea design-ului este indisputabila. Fata de altele insa, acesta e mult mai aglomerat, atat datorita numarului si marimilor componentelor (uitati-va de exemplu la transformatorul principal), cat si a numarului de fire prezente la interior. Radiatoarele insa ocupa destul de putin spatiu, beneficiind fara dubiu de pe urma eficientei ridicate a sursei.

Partea de filtrare arata si ea foarte bine, continand patru condensatori Y, trei condensatori X si doua bobine, dar nu si obisnuitul varistor pe baza de oxid de metal. Aceste componente au rol in a prelua varfurile de tensiune ce pot aparea in reteaua electrica protejand astfel atat sursa cat si restul componentelor alimentate iar Silencer Mk III puncteaza bine la acest capitol, respectandu-si statutul de sursa high-end, cu toate ca lipsa varistorului nu poate fi trecuta cu vederea.

 

K5__8882

 

PCP&C a luat decizii inspirate in ceea ce priveste selectia componentelor, aspect critic intr-o sursa de putere si eficienta mare. Atat cei doi electrolitici din primar cat si cei din secundar sunt produsi de Nippon-Chemicon, companie japoneza recunoscuta pentru calitatea condensatorilor produsi. Calitatea nu a fost deloc sacrificata in comparatie cu o sursa super high-end, iar lucrul asta ma incanta. Cum tot ce s-a schimbat este dimensionarea componentelor, ultimele modele Silencer Mk III fac parte intr-adevar din gama de top.

 

K5__8877

 

K5__8886

 

Comentarii

5 comentarii la: PC Power&Cooling Silencer Mk III 850W – Test practic

  1. VladM a scris pe:

    Salut. Ce vad acolo la cablurile modulare e sleeve fir cu fir sau e aceealasi tip de sleeve ca la Corsair HX?
    Sper sa ajunga si pe la noi MK III, cu singuranta un model va poposi la mine in carcasa.

  2. Ihlades Post author a scris pe:

    E acelasi tip de cablu panglica cum are si HX-ul.

  3. dani a scris pe:

    “Atat cei doi electrolitici din primar (cu o capacitate cumulata de 1240uF)”
    390uF+330uF=720uF. Imi scapa mie ceva?

  4. Ihlades Post author a scris pe:

    Nope, honest mistake. Am rezolvat.

  5. Ciupearca a scris pe:

    vreau un raspuns de la cunoscatori: am o placa video Asus GTX 560 Direct CU II OC iar pe ambalajul acesteia imi recomanda o sursa de minim 550W cu 38A,eu detin o sursa ca aceasta de aici, http://www.intend.ro/sursa-seasonic-620w-s12ii-620-bronze–ss-620gb/. Intrebarea este daca aceasta sursa ar fi capabila sa duca doua doua astfel de placi video in SLI ? Configuratia completa: I5-2500K pe o placa de baza Asus P8Z68-V LX, Kit Dual Channel Kingston 8192MB (2 x 4096MB), DDR3, HyperX with XMP Profile, HDD WD 500GB, SSD Corsair GT 120GB si trei venturi de 120 mm.

Lasa-ne un comentariu: