Prezentare – Segotep SG-TG Aluminium Case

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 2 June, 2017.

Analiza interioara

 

Cred ca este limpede pentru toti ca avem in fata o carcasa cu o constructie si cu un airflow atipic fata de ce suntem obisnuiti sa vedem deobicei. In primul, rand carcasa suporta cel mult o placa de baza mATX, insa eu v-as recomanda sa ramaneti la un format ITX pentru a evita complicatii inutile atunci cand va apucati de asamblat (cablul de 24 de pini va fi complicat de conectat, placa de baza m-ATX obturand orificiul dedicat). Pe langa cele doua fante cauciucate, gasim in tray-ul placii de baza si o decupatura pentru cablul EPS12V, fara protectie din cauciuc .

Desi tray-ul placii de baza separa interiorul in doua compartimente, el poate fi utilizat ca suport pentru un AIO de 240mm. Acesta se poate monta pe o rama detasabila, rama care se fixeaza ulterior pe tray. Cei care vor renunta la montantul unitatilor de 3.5″, aflat pe spate, vor putea sa renunte la aceasta rama si sa monteze AIO-ul direct pe tray. O alta posibilitate pentru pozitionarea unui AIO in acesta carcasa se concretizeaza in amplasarea acestuia pe podea, insa inaltimea mica a picioarelor va ingreuna captarea aerului proaspat.

Observati ca nu am spus nimic despre folosirea unui cooler de procesor iar asta se datoreaza lipsei de spatiu din interior care  efectiv nu iti permite sa folosesti un cooler cu o inaltime mai mare de 110mm. Lipsa unei zone dedicate eliminarii aerului cald se resimte sub forma unor compromisuri mai mult sau mai putin placute. In 2017 ventilatoare de 80mm sau 92mm nu sunt prea populare pentru a fi montate in spate, iar AIO-ul nu face decat sa plimbe aerul dintr-o parte in cealalta. Mai mult, sursa trage aer gata cald din carcasa, ceea ce iar nu este recomandat daca avem in fata un sistem performant care genereaza multa caldura.

 

 

Comentarii

6 comentarii la: Prezentare – Segotep SG-TG Aluminium Case

  1. Ciupearca a scris pe:

    E cu adevărat altceva…ceva inedit care trebuia să apară (cu bune și rele)

  2. Mr. W a scris pe:

    Aş! Nu e o carcasă, e o cuşcă pentru cărat pisica modată de Papa_Jock!

  3. Daca te apuci sa faci un review la carcasa, ce este asa de greu sa pui si o placa de baza si o sursa sa vedem si noi cum stau lucrurile???

  4. Robert Martinescu a scris pe:

    Daca pui carcasa cu partea frontala in podea cred ca o sa aibe mai mult air-flow. :))

  5. Monstru a scris pe:

    Acolo in titlu scrie mare “prezentare”, nu review. Am decis cu mult timp in urma sa procedam asa, altfel nu am avea timp sa prezentam carcase. Este foarte simplu.

  6. Hubtiti a scris pe:

    cand proiecteaza prindere cu mai multe dimensiuni de ventilatoare si daca tu alegi pe cel mai mare, risti sa faca sirenaj aiurea urechea de prinde ventilator pt dimensiuni mmai mici, asta am patit cu corsair air 540 cand am insistat sa pun de 140 in fata si urla ca drq la turatie mai mare (normala), rezolvare: cleste de taiat tabla :))

Lasa-ne un comentariu: