Prezentare – Thermaltake View 71 TG RGB Edition

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 February, 2018.

Analiza interioara

 
Thermaltake View 71 Tempered Glass RGB Edition este dotata din fabrica cu 3 ventilatoare patentate de 140mm Riing RGB si poate gazdui atat placi de baza in format ATX cat si eATX. Cu toate acestea, ar trebui sa stiti ca o placa de baza eATX va acoperi orificiile de trecere ale cablurilor insa putem apela la un work around daca demontam de pe partea din spate montantul unitatii de 3.5″/2.5″, creand astfel loc pentru cabluri. Sigur, nu este cea mai estetica solutie insa este singura aplicabila in cazul de fata.

Placa video poate fi instalata paralel cu placa de baza, folosindu-ne de suportul preinstalat ce permite sustinerea unei placi video dual-slot, ori in mod conventional. Avantajul primei variante ar fi lipsa greutatii ce preseaza slotul placii de baza cat si etalarea componentei in sine, in timp ce varianta clasica implica demontarea suportului VGA. In functie de modalitatea de instalare pe care o alegem trebuie sa tinem cont de limitele in care placa video trebuie sa se incadreze: 310mm cu HDD cage / 410mm fara HDD cage, iar cooler-ul de procesor nu trebuie sa depasesca 190mm.

Trebuie punctat faptul ca pachetul de accesorii nu include si riser-ul proprietar Thermaltake TT Premium PCI-E 3.0 (disponibil in varianta de 300mm, 600mm si 1000mm) asadar acesta va trebui achizitionat separat pentru a fi compatibil cu lacasurile de prindere.

Conform specificatiilor, Thermaltake View 71 TG RGB Edition poate gazdui in interior atat sisteme modeste cat si unele dintre cele mai spectaculoase, cum ar fi de exemplu un custom loop. Lungimea maxima de 420mm a radiatoarelor ce pot fi instalate pe partea din fata sau pe plafon impresioneaza. Mai mult de atat, un radiator de aceeasi lungime isi poate gasi locul in zona dedicata montantilor unitatilor de stocare (dupa inlaturarea lor), astfel incat acesta poate fi admirat prin panoul lateral. Intr-adevar, aceasta pozitionare nu este una ideala in ceea ce priveste air-flow-ul insa cu siguranta reprezinta o alternativa pentru acele solutii AIO care nu au furtunul suficient de lung pentru a ajunge in dreptul procesorului.

Partea din fata a carcasei are rolul de a capta aerul rece prin intermediul a 3 ventilatoare de 120mm / 140mm, in timp ce plafonul se ocupa de eliminarea aerului cald prin 3 ventilatoare de 120mm / 140mm. Indiferent de ce alegem sa instalam pe plafon, pentru lejeritate in utilizare componentele vor fi montate mai intai pe o sina care va fi fixata apoi pe sasiu. Manualul ofera informatii asupra pozitionarii acestei sine in functie de lungimea radiatorului – 360mm sau 420mm.

Tot pentru evacuarea aerului cald, partea din spate a carcasei ne permite sa instalam un ventilator de 120mm / 140mm in timp ce podeaua carcasei poate sustine pana la 2 ventilatoare de 120mm sau un radiator de 240mm – in practica spatiul va fi populat cu un ansamblu pompa-rezervor cel mai probabil. Mergand mai departe pe ideea amplasarii unui circuit de racire cu lichid, pe podea, sub zona montantilor, se afla un capac care permite accesul la un eventual port de golire (in special daca avem un radiator instalat in locul unitatilor de stocare). 

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: