Review – GIGABYTE Xtreme Gaming XP1200M

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 7 December, 2016.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 135mm folosit de Gigabyte este un model cu viteza ridicata cu lagare cu 2 rulmenti fabricat de Power Logic. Vestea buna este ca fiabilitatea este garantata pentru acest ventilator, vestea mai putin buna este ca sursa nu are mod semipasiv de functionare iar controller-ul de turatie nu este calibrat pentru o functionare silentioasa. Asadar nu avem de-a face cu o sursa silentioasa, dar daca planuiti sa trageti peste 1000W din ea cu siguranta vor fi alte componente ce vor crea mai mult zgomot decat sursa.

 

9

 

GIGABYTE Xtreme Gaming XP1200M foloseste o platforma Enhance, un producator de top situat de cele mai multe ori peste concurentul CWT. Pentru rail-urile minore (+3.3v si +5v) sunt folosite convertoare DC-DC – tehnologie utilizata pentru marirea eficientei de majoritatea surselor moderne – amplasate pe doua PCB-uri separate, un aspect pozitiv pentru ventilatia suplimentara de care beneficiaza intr-o astfel de pozitie.

Enhance nu se joaca cu filtrarea EMI, care este facuta ca la carte: doi capacitori de tip X si doi de tip Y direct pe mufa IEC, continuat cu 2 capacitori Y, doi capacitori de tip X, doua bobine si un varistor pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge) montate direct pe PCB. Rar am vazut un etaj de filtrare pe intrare mai bun decat la XP1200M, asadar bravo GIGABYTE si Enhance.

Toti condensatorii electrolitici folositi sunt de productie japoneza si sunt certificati pentru o temperatura de 105 oC, in primar fiind utilizati doua bucati Rubycon MXH de 560uF / 420V – in timp ce in secundar avem un mix de Rubycon / Nippon Chemi-Con dar si cativa capacitori solizi cu polimer de la Unicon. Calitatea capacitorilor folositi garanteaza o durata de viata mare, cel mai probabil peste cei 5 ani de garantie oferiti de Gigabyte.

 

10

11

12

13

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – GIGABYTE Xtreme Gaming XP1200M

    1. George a scris pe:

      Interesanta sursa, dar vor incepe utilizatorii sa se vaite de coilnoise? si ma speriat rau cablurile alea imprastiata ca niste mate 🙂

    Lasa-ne un comentariu: