Seasonic Platinum 1050W si 1200W Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 April, 2015.

Concluzii

 

Am putut vedea in review-ul de astazi doua surse bazate pe o platforma full-bridge solida, ce dau dovada de o stabilitate a tensiunilor exemplara precum si un zgomot redus in timpul functionarii gratie modului de functionare hibrid (S³FC) al ventilatorului.

Dimensionarea componentelor este singura diferenta intre cele doua modele testate astazi, acesta fiind si motivul pentru care s-a putut observa un comportament usor mai bun pentru Platinum 1200W la aceleasi incarcari fata de fratele sau mai mic de “doar” 1050W. SUnt niste surse tocmai bune de recomandat pentru crypto-mining, dar din pacate aceasta modalitate de “facut bani virtuali” nu mai este demult profitabila pentru utilizatorii casnici.

Diferenta de pret este si ea destul de mica: 1225RON pentru Platinum 1200W si 1175RON pentru Platinum 1050W. In aceste conditii, eu as merge fara indoiala pe varianta de 1200W pe care veti gasi cu greu un sistem care s-o faca sa devina galagioasa, ca de bagat in protectie am vazut ca e mult mai dificil (eu unul nu am reusit, poate daca aveam niste GTX 480-uri pe mana sa fi reusit).

In incheiere, as vrea sa mentionez faptul ca atat eu cat si colegul Monstru utilizam modelul de 1200W pe platformele noastre de teste cat si in cazul tuturor demonstratiilor pe care le realizam in cadrul evenimentelor locale de profil. Si cred ca asta spune tot ce era de spus despre calitatea acestor surse.

 

_MG_2755

 

Comentarii

7 comentarii la: Seasonic Platinum 1050W si 1200W Review

  1. rage fuury a scris pe:

    Multumim pentru review Matei.. Exista vreo diferenta constructiva intre aceste surse si aceasta: http://www.seasonicusa.com/SnowSilent%20Series.htm

  2. matose Post author a scris pe:

    Versiunea de 1050W Snow Silent este identica cu cea din testul nostru, doar culoarea difera 🙂

  3. rage fuury a scris pe:

    Banuiam eu… Deci e posibil sa apara si varianta “Winter is coming” de 1200W curand, nu?
    Stiu ca albul nu tine la praf, insa o sursa de culoare alba ar arata fabulos in varianta improbabila ca m-as apuca de PC-modding…

  4. Radu a scris pe:

    Am am deschis si alta data subiectul.
    De ce nu folositi un clampmetru pentru curent continuu pentru a masura consumul / randamentul (impreuna cu un wattmetru).
    La o sursa este importanta si stabilizare.
    Degeaba da 100A daca sursa are “ripplu” ridicat(care nu se poate determina decat cu un osciloscop)

  5. Monstru a scris pe:

    Raspunsul il poti citi aici:

    http://lab501.ro/carcase-surse/vizita-la-enermax-in-laborator-naxn-450w-revo87-850w-si-lepa-g1600-testate 🙂

  6. gogu a scris pe:

    Nu sunteti satui de review-uri la surse ??? its so boring !

  7. Monstru a scris pe:

    Si totusi sursa este una dintre cele mai importante componente 🙂

Lasa-ne un comentariu: