Super Flower Golden Silent Fanless 500W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 November, 2012.

Analiza exterioara

 

Flower power! Ei bine, nu chiar, dar ambalajul sursei Super Flower este ceva iesit din comun. Da, e tot o cutie de carton care se deschide pe la unul dintre capete si protejeaza sursa si accesoriile (manualul utilizatorului, cablul de alimentare, suruburile de prindere si cablurile modulare) dar combinatia de mov si fluturasi nu este tocmai des intalnita. La urma urmei, singurul rol functional al design-ului unui ambalaj pentru hardware este sa atraga clientul care intra in magazin si se uita pe raft, iar cei de la Super Flower cu siguranta au stiut cum sa obtina efectul dorit.

Partea frontala a cutiei releva puterea adevarata a sursei prin sticker-ul “Overclock version”, fiind capabila sa livreze 600W la nivel de eficienta 80Plus Gold. E usor amuzant cum cei de la Super Flower ne spun ca sursa poate fi overclockata, dar mie-mi convine chiar si asa. Alt detaliu interesant de pe ambalaj se gaseste in prezentarea principalelor caracteristici, pe spate, unde taiwanezii nu se sfiesc sa spuna, de trei ori chiar, ca folosesc condensatori electrolitici Nippon Chemi-Con de provenienta japoneza care se gasesc de regula in sursele cu pretentii. Sa fie asta un semn care prevesteste performante bune?

 

 

 

 

Design-ul sursei Golden Silent Fanless este in mare parte discret si sobru, putand fi prezentat ca un paralelipiped dreptunghic metalic destul de greu. Dar pentru a eficientiza sistemul pasiv de racire au fost necesare cateva modificari: in primul si in primul rand, ventilatorul a fost inlocuit de un radiator urias, care intr-adevar se afla in contact termic cu interiorul sursei cu ajutorul unor thermal pad-uri. In al doilea rand, carcasa sursei a fost gaurita cam peste tot pe unde se putea: in fata, in spate, sus, pe laterale, pe oriunde poate circula aerul. Sa nu uitam ca 600W livrati cu o eficienta de 89% inseamna totusi mai bine de 60W de caldura de degajat.

 

 

 

Pe partea de jos a sursei se gaseste eticheta cu specificatiile electrice, in linie cu ce ne-am fi putut astepta de la o astfel de sursa. Pe partea de +12v avem de-a face cu un singur rail capabil de 41.5A, astfel ca orice grija in legatura cu repartizarea sarcinii va disparea. Rail-urile de +3.3 si +5v sunt cotate la 20A fiecare, iar luand in considerare faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v acestea vor fi mai mult decat suficiente. Totalul garantat este de 500W totusi, nu 600W asa cum spune sticker-ul de pe cutie, dar vom vedea putin mai tarziu cum stau lucrurile de fapt.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

12 comentarii la: Super Flower Golden Silent Fanless 500W – Test practic

  1. Dan Valentin a scris pe:

    Uite ca am mai invatat ceva azi.Ca intotdeauna un review excelent. Si mi-am permis si sa comentez.

  2. fubu a scris pe:

    Superba sursa! Pe langa eficienta si calitatea constructie cat si a componentelor imi place foarte mult aspectul fizic. La ce pret se va gasi, daca se va gasi in Romania? Pacat ca e singurul model din aceasta categorie… un model de 650-700W mi-ar surade enorm.

  3. boghy a scris pe:

    Mi se pare mie sau review-urile la surse sunt putin cam superficiale? Inteleg ca nu oricine are bani de osciloscoape pentru analiza riplulului, dar macar un tabel cu numarul de conectori si calitatea lor nu strica.

  4. Adevarul este ca este stresant tare un calculator, mai ales atunci cand este plin de praf sau cand a fost folosit ceva ore bune.
    Spun asta pentru ca eu petrec si 12 ore pe zi fara nici o problema, mai ales ca acum vine iarna…

  5. Monstru a scris pe:

    boghy – avem un osciloscop si unuld estul de scump. Este inutil in cazul testarii surselor cu sarcina variabila, ai nevoie de sarcina constanta pentru a masura cu osciloscopul, ori asa cum am mai spus-o pana acum, testam in conditii reale cum veti folosi voi sursa acasa nu cu Chrome sau SunMoon-uri…

    Cat despre tabel…serios acum, vrei sa citesti un test sau o enumerare de conectori pe care o gasesti si pe site-ul producatorului sau in orice magazin online?

  6. boghy a scris pe:

    @Monstru: Zic doar ca n-ar strica. O parere despre ele in special, deoarece afecteaza foarte mult un build dpdv estetic si detaliile astea nu reies intotdeauna din doua poze sau de pe site-ul oficial/e-tailer-ului. Unii producatori nu includ cabluri cu sleeving de calitate echivalenta pretului. Unii pun la modele modulare de 500-600w si cablu 8pin atx si 4+4pin nedetasabile. Altii, Be Quiet! par example, includ la sursele modulare seturi de cabluri de mai multe de doua lungimi si seturi de conectori adauga foarte mult la versatilitatea si valoarea sursei. IMO sunt un factor diferentiator destul de important.

  7. Monstru a scris pe:

    Ai dreptate nu am zis ca nu sunt. Cand remarcam ceva deosebit (in bine sau in rau) mentionam asta. Ziceam doar ca nu are sens sa trecem conectorii in tabel cand felul si numarul lor este deobicei mentionat in specs.

  8. Maniax a scris pe:

    Salut, unde gasesc sursa aceasta in RO ?

  9. sal maniax ti-a spus cineva de unde se poate cumpara sau importatorul?

  10. las si eu nr de tel daca stie cineva despre super modelul asta sau altele de la aceelasi producator sa ma sun 0769937736

  11. Stefan a scris pe:

    Se pare ca au ajuns si in Romania surse platinum de la Super Flower 😀

  12. Unde in Romania ?

Lasa-ne un comentariu: