Platforma pentru notebook Intel Arrandale – Asus KF52

Scris de: , in categoria: Diverse, in 16 March, 2010.

Conectivitate

Cel mai interesant aspect de mentionat aici este introducerea conectorului HDMI cu sunet inclus pe toate notebookurile bazate pe Arrandale i5. In rest avem de-a face cu conectorii standard, pe partea stanga avem: un port VGA, portul HDMI de care vorbeam mai sus, doua USB 2.0 cat si conectorii placii de sunet (casti si microfon) conectori care, din pacate, sunt realizati din plastic si au un aspect ieftin.

Pe partea din fata nu avem nici un port, spatiul fiind exclusiv ocupat de difuzoarele produse de Altec Lansing si de led-urile de status ale notebook-ului.
Pe partea laterala dreapta putem conecta in porturile aferente: alimentarea, cablul de retea RJ45, carduri de memorie MMS/ SD / MS cat si un device USB. Pe aceasta parte avem instalat si DVD-writerul produs de Sony.

Mi-as fi dorit totusi in plus un conector pentru HDD-uri externe cu viteza mai mare, cum ar fi e-SATA sau firewire. Un alt minus de mentionat aici ar fi lipsa slotului pentru conectarea modem-urilor mobile, cum ar fi Express Card. Singura modalitate prin care putem conecta acest tip de dispozitive la notebook fiind doar prin porturile USB.

Dotari si software

Dotarile sunt in mare parte tipice pentru un notebook din aceasta clasa, insa cu cateva adaugiri interesante. Pe partea de retelistica avem de-a face cu o placa de retea wired produsa de Jmicron, iar pe partea de wireless avem la dispozitie o placa Atheros AR9258 completata de conectivitate de tip Bluetooth. Prima aditie interesanta despre care vorbeam mai sus este includerea softului de ASUS Smart Logon prin care ne putem autentifica pe baza de date biometrice, date prelevate prin camera web de 2MP inclusa. Despre al doilea aspect am mai discutat si este de laudat, ma refer aici la HDMI-ul integrat, care ofera o calitate de redare foarte buna, putand oricand sa ne conectam notebook-ul la un LCD pentru a vizualiza fisiere multimedia pe un display mare inclusiv cu sunet 5.1. Pe partea de bundle software avem de-a face cu o suita mare de programe, dintre care doua ni s-au parut deosebit de interesante.

Pentru partea de control a notebookului avem ASUS Power 4 Gear, utilitar ce ne poate ajuta sa setam diversele profile de power-saving (High Performance, Quiet Office, …). Ce mi-a placut la acest soft este posibilitatea de a regla in procente frecventa maxima si cea minima pe care o poate atinge procesorul.

Tot pe partea de control mai putem utiliza si ASUS Control Deck, un panou de comanda care se ocupa de controlul  tuturor functiilor notebook-ului (volum audio, luminozitate,…) cat si de lansarea aplicatiilor preinstalate ASUS.

Avem de asemenea instalate si aplicatii destinate stocarii de date pe web-server-ele Asus (Asus Web Storage), protejarii de date, cat si un soft destinat crearii de discuri de recovery (ASUS Recovery Disk).  Pe partea de multimedia putem utiliza softuri precum ASUS Multi-Frame (un utilitar de management al ferestrelor), ASUS Splendid Utility (soft ce poate realiza setari de imagistica) sau ASUS Life-Frame.
De mentionat ar mai fi si noua interfata a placii grafice integrate, Intel Media Accelerator HD, o interfata simpla si intuitiva.

Comentarii

Un comentariu la: Platforma pentru notebook Intel Arrandale – Asus KF52

  1. Centrale Viessmann a scris pe:

    Imi place articolul tau, foarte interesant nu ma pricep prea bine in acest domeniu insa am invatat cate ceva. Multumesc.

Lasa-ne un comentariu: