Blender benchmark by Amok

Download

Blender benchmark by Amok « Benchmarks « Downloads

AttributeValue
Version01
Date postedJuly 8, 2015
Downloaded375 times
CategoriesBenchmarks
Tagsblender, opencl, benchmark, cuda

Description

Blender, software-ul creat si dezvoltat de Blender Foundation, e un software 3D complet, open-source, gratuit. El foloseste ca render engine primar Cycles, dezvoltat de cei de la Blender Foundation. Recent, cu versiunea 2.75, Cycles, a venit cu suport si pentru OpenCL si AMD GPUs, astfel incat odata cu 2.75 putem randa/testa placi video AMD/Nvidia, cat si CPUs in el. Astfel, am creat acest benchmark, pentru a oferi tuturor oportunitatea sa isi testeze/compare rezultate facute cu orice device.

Scena e o imagine mai veche facuta da mine, in Blender. Foloseste Cycles Render Engine, un render engine modern, unbiased, ce foloseste path-tracing ca metoda de a calcula lumina si interactiunea ei in scena.

Instructiuni:

1. Downloadati scena de benchmark si Blender, instalati Blender si deschideti cu el scena de bench.
2. In partea de jos a interfetei vezi avea meniul de user preferences.
3. Duceti-va in tab-ul de System, scroll putin in jos si veti observa meniul de Compute Device din coltul stanga, jos. Selectati CUDA sau OpenCL pentru a avea disponibil in meniul de render si placa video. Altfel, doar CPU-ul va fi disponibil. Daca aveti mai mult de 1 GPU in sistem, din Roll-down-ul de la CUDA/OpenCL le puteti selecta pe ambele sau doar un anume GPU din cele disponibile, pentru a fi folosite la render.
4. In partea dreapta, mid, vezi avea roll-down-ul de Device, si puteti alege CPU sau GPU Compute, pe Nvidia sau AMD, depinde ce GPU aveti disponibil.
5. Selectati device-ul dorit si hit Render.
6. Cycles va calcula cele 100 de render samples si va afisa timpul de render in coltul stanga sus al ferestrei de render.
7. Screenshot cu GPU-Z/CPU-Z si uploadati pe thread, specificand si versiunea oficiala folosita, deoarece in viitor vom avea 2.76, 2.77 etc… si pentru rezultatele din viitor, trebuie sa stim ce versiune ai folosit, deoarece Blender are un development cycle foarte rapid, probabil in 6 luni 2.75 va fi inlocuit de 2.76 etc…