KFA2 GTX 1080 EXOC SNIPER – GeForce GTX 1080 Round-up

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 9 December, 2016.

Concluzii

 
preturi
 
In tabel puteti vedea preturile fara reduceri, afisate de acelasi magazin online din Romania astazi, 9 Decembrie 2016. Singurele doua modele care nu sunt listate in Romania sunt Titan X Pascal, care poate fi achizitionata doar de pe paginile GeForce din cateva tari, respectiv modelul testat astazi, KFA2, care se comercializeaza momentan doar in Germania, Franta si Marea Britanie. In aceste cazuri am folosit preturile raportate in lei de site-urile de unde pot fi achizitionate din Germania, astazi, cu transport in Romania.

KFA2 GTX 1080 EXOC SNIPER este unul dintre cele mai interesante modele de GTX 1080 pe care le-am testat. Spun asta deoarece avem de-a face cu o implementare accesibila, care nu utilizeaza design-ul de referinta. Sporul de performanta de ~4% fata de Founders Edition nu este semnificativ, dar nivelul redus de zgomot si pretul transforma acest model intr-un adevarat best-buy.

La capitolul performanta, castigatori la egalitate sunt cei doi monstrii, adica Zotac GTX 1080 AMP Extreme, respectiv GIGABYTE GTX 1080 Xtreme Gaming. Modelul Zotac este de asemenea best-buy in segmentul performance, deoarece ofera cea mai buna performanta, la egalitate cu Xtreme Gaming, silentiozitate si temperaturi reduse la un pret accesibil, doar implementarile G1 Gaming, KFA2 si Inno3D fiind mai ieftine.

GIGABYTE GTX 1080 Xtreme Gaming se impune la capitolul dotari, bundle-ul Premium Pack fiind gandit pentru utilizatorii sistemelor de realitate virtuala. De asemenea, discutam despre cea mai rece placa video din testul nostru. La capitolul silentiozitate, MSI GTX 1080 Gaming X este castigatorul testului nostru, fiind de asemenea un model echilibrat din orice punct de vedere.

Inno3D iChill GTX 1080 X3 este probabil cea mai accesibila implementare performanta, sacrificand temperatura si nivelul de zgomot din acest motiv. Una dintre cele mai echilibrate implementari ramane GIGABYTE GTX 1080 G1 Gaming, care nu straluceste la nici un capitol dar nici nu se face de rusine. Cu totul altfel stau lucrurile in cazul implementarii EVGA GTX 1080, un model cu un potential enorm, umbrit de problemele avute cu temperatura etajului de alimentare. DIn fericire aceste probleme au fost rezolvate in ultima vreme, prin urmare serviciile after-market oferite de EVGA merita toti banii.

Nvidia GeForce GTX 1080 Founders Edition pierde la orice capitol in fata celorlalte implementari, inclusiv la capitolul pret. Totusi, pentru pasionatii de watercooling, referinta ramane o solutie demna de luat in seama, datorita numarului ridicat de waterblock-uri disponibile. Cat despre Titan XP…daca pretul si nivelul de zgomot nu reprezinta o problema… ramane in continuare cea mai puternica placa video produsa vreodata. Momentan…

Incheiem aici un proiect a carui desfasurare s-a intins pe aproape 8 luni de zile, in speranta ca articolul publicat astazi va va ajuta sa faceti alegerea potrivita pentru voi. Si nu pot sa subliniez prea mult acest aspect, in conditiile in care cea mai mare diferenta de performanta din testul nostru este de 13%. Dupa cum ati putut vedea, potentialul de overclocking in cazul noilor generatii de placi video este redus, iar diferenta de performanta nu este neaparat semnificativa. Prin urmare, in momentul in care alegeti o placa video, in afara de pret, luati in calcul exact ce conteaza pentru voi – temperaturi, nivel de zgomot, coil noise (G1 Gaming si KFA2 sufera destul de mult la acest capitol) si apoi faceti o achizitie informata, rationala, care sa corespunda nevoilor voastre.

 
outro

Comentarii

Un comentariu la: KFA2 GTX 1080 EXOC SNIPER – GeForce GTX 1080 Round-up

  1. Darkzoneslut a scris pe:

    La cat costa placa asta… sigur asi prefera un GTX 1070 in schimb. Cu ceva OC ma joc la fel de bine orice joc la 1080p sau chiar 1440p.

    GTX 1080 sunt prea scumpe pentru ce ofera. Marketingul jegos a celor de la Nvidia a depasit orice limita si asta din cauza ca obositii de la AMD nu mai pot tine pasul cu ei si n-au cum sa mai concureze cu Nvidia. Nvidia a devenit monopol pe piata de GPU desktop, ei sunt cei care dictieaza tot acum. AMD doar linge oasele dupa ce Nvidia manaca toata carnea… jalnica situatie.

Lasa-ne un comentariu: