Overclocking la Computex 2014

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 25 June, 2014.

Totul a inceput cu Intel OC Challenge 2014, un eveniment cu libera intrare organizat de Intel. Nu au existat calificari, calatorii platite, si…. nu s-au folosit numai solutii de racire extreme! De fapt, cred ca premiile la categoriile cu racire pe aer/apa au fost mai mari decat cele pe care le-ati fi putut obtine la categoria LN2!

Cred ca Intel au jucat o carte foarte buna cu acest eveniment, iar intoarcerea la origini (racirea pe aer) va atrage mult mai multi jucatori noi in acest joc, din moment ce multi dintre primii fani ai overclocking-ului au renuntat din cauza dificultatii de a concura impotriva overclock-erilor extremi care deasemenea au devenit sponsorizati de diversi producatori. Va trebui sa asteptam si sa vedem care sunt rezultatele pe termen lung, dar aceasta este o idee cu un potential urias.

La evenimentul de la Computex au fost doua tipuri de clasificari – OC Challenge si Amateur OC Challenge. Pentru OC Challenge, echipele care reprezentau producatori au intrat in competitie – ASUS, ASRock, EVGA, GIGABYTE si MSI. Au existat mai multe probe, atat pe LN2 cat si pe aer. Pe LN2, GIGABYTE au reusit sa obtina cea mai mare frecventa a procesorului cu 4 nuclee / 8 fire de executie, cea mai mare frecventa cu un singur nucleu activat si cea mai mare frecventa pe memorii. ASUS a obtinut cele mai bune scoruri in XTU si HWBOT Prime, in timp ce ASRock au obtinut cel mai bun rezultat in Cinebench iar MSI cel mai bun scor in WPrime 1024M.

In categoria racirii pe aer, MSI a obtinut cea mai mare frecventa a procesorului cu 4 nuclee / 8 fire de executie, ASRock cel mai bun scor in XTU, EVGA cel mai bun scor in Wprime 1024M iar ASUS a obtinut restul. La sfarsitul competitiei, echipa ASUS (smoke, slamms, Elmor si XtremeAddict) au obtinut primul loc in 6 din cele 14 benchmark-uri, GIGABYTE (HiCookie, dinos22, sofos1990 si sin0822) in 3 probe, ASRock si MSI in doua, iar EVGA intr-una singura.

Amateur OC Challenge a aratat de asemenea bine, cu zzolio, CherV si Rookie_JR obtinand primele 3 locuri in clasament.

 
Intel-01

Intel-02

Intel-03

Intel-04

Intel-05

Intel-06

Intel-09

Intel-11

Intel-21

 

Puteti sa urmariti intregul eveniment inregistrat de prietenii de la OverclockingTV.

Comentarii

7 comentarii la: Overclocking la Computex 2014

  1. Ciupearca a scris pe:

    Frumoasă e lumea oc-ului…simplul fapt că am urcat puțin frecvența la procesor sau placa video mă face să citesc aceste articole despre OC ca pe niște povești de basme precum un copil mic

  2. ghiţ@ă a scris pe:

    se face muşchi din OC Monstrule?….căci am văzut la pagina 4 unu’ numa’ fibră făcând OC….sau tre să ai muşchi să faci OC?….Explică ne….!?….

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Nu se fac muschi din OC dar sunt mai multi musculosi pasionati de oc decat iti inchipui. Unii dintre ei chiar buni 🙂

  4. Puscasu Mircea a scris pe:

    Superb!Iti multumesc pentru acest articol.

  5. Lupu Nicoleta a scris pe:

    multumesc pentru acest articol.Asa ma mai documentez si eu ,aflu multe lucruri care chiar imi sunt utile

  6. Robert a scris pe:

    Superb <3.

  7. AMD a scris pe:

    Am citit articolul si mi-am adus si eu aminte de primele procesoare overclockate de mine,un amarat de AMD la 1700 pe nucleu palomino si am obtinut un spor de performanta de 20% si ce mare lucru era,biosul placii de atunci nu te ajuta la mare lucru,doar multiplicator(procesoarele AMD nu aveau multiplicatorul blocat,doar cateva modele mai noi),si din FSB.
    Acum totul pare o joaca avand suportul producatorului placii de baza.
    Foarte bun articolul,cred ca sunteti singura publicatie online romaneasca care stimuleaza overcloking-ul.

Lasa-ne un comentariu: