Watercooling The Green Monster – Ghid si concurs

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 14 July, 2015.

MSI Z97I Gaming AC-

 
Nu voi reveni asupra componentelor pe care le-am testat deja. Versiunea de 8GB a monstruosului kit ADATA XPG V3 2933MHz CL12 ati putut-o vedea aici, despre Seasonic Platinum 1050W v-a povestiti Matei aici, comportamentul lui 4790K in overclocking a fost studiat temeinic in testul nostru de scalare, iar cel mai recent test realizat cu GTX 980Ti a fost publicat nu cu foarte mult timp in urma.

Nu am apucat sa testam SSD-ul ADATA Premier SP610, dar acesta exista deja de ceva vreme pe piata (si oricum puteam folosi absolut orice alt SSD in locul lui), cat despre carcasa BitFenix Prodigy, ei bine am testat deja un sistem bazat pe aceasta carcasa si mai mult decat atat, articolul de astazi ne va arata in practica de ce este capabila micuta bestie. Prin urmare, singurele componente despre care va voi povesti astazi sunt placa de baza si componentele folosite in loop-ul de watercooling.

Fiecare producator de placi de baza care se respecta are in portofoliu un model mITX bazat pe chipset-ul Z97. Pentru sistemul de astazi noi am ales o placa de baza MSI Z97I Gaming AC, deoarece are toate dotarile de care am putea avea nevoie pentru acest sistem si nu in ultimul rand este neagra, cu exceptia catorva insertii rosii pe cooler, insertii pe care orice modder care se respecta le poate vopsi in orice culoare isi doreste.

 
MSI-01

MSI-02

MSI-03
 
Desi are dimensiuni liliputane, MSI Z97I Gaming AC este o placa de baza dotata. Etajul de alimentare al procesorului este simplu si solid (6 faze), sistemul de racire care acopera VRM-ul si chipset-ul este de asemenea solid, fiind prins in suruburi, iar la capitolul conectica nu avem deloc de ce sa ne plangem.

MSI Z97I Gaming AC suporta procesoare Intel Core din generatiile 4 si 5 (Haswell si Broadwell) si memorii DDR3 3300. Desi discutam despre o placa de dimensiuni foarte reduse, avem totusi la dispozitie o solutie de sunet de calitate, montata pe un PCB izolat si nu in ultimul rand dotata cu condensatori Nichicon, amplificator pentru casti si conectori audio auriti.
 
MSI-04

MSI-05
 

Placa de retea este binecunoscutul Killer E2200, iar in pachet gasim si o solutie 802.11 AC si Bluetooth 4.0 de la Intel. Pe PCB gasim 4 conectori S-ATA 3, in timp ce I/O panelul este cat se poate de dotat – 4 conectori USB 3.0, 4 conectori USB 2.0, un conector PS2, 1 x HDMI, 1 x Display Port, 1 x RJ45, precum si conectica audio uzuala (inclusiv S/PDIF). Nu in ultimul rand, tot acolo gasim si butonul Clear CMOS, foarte util in cazul in care avem acces mai greu in interiorul carcasei.
 
MSI-06

MSI-07

Comentarii

14 comentarii la: Watercooling The Green Monster – Ghid si concurs

  1. garlic a scris pe:

    In sfarsit ceva pe apa…Da un review la radiatoare nu faceti? De unde ati luat piesele? Solutia de racire arata foarte fain dar se depune pe furtun, in timp o sa-l faca praf (spun asta din experienta personala). Great job !!!

  2. MajorCatz a scris pe:

    Îmi face cu ochiul concursul la categoria optimizare dar am o întrebare, pot sa particip folosind un sistem gata finalizat ? Mersi in avans !

  3. Monstru Post author a scris pe:

    garlic – facem daca avem timp, nu e bai 🙂 Componentele le-am luat de la EKWB si Aquatunning.de

    MajorCatz – faptul ca ai piesele su sistemul nu cred ca reprezinta o problema. Pentru concurs este important sa filmezi cum il construiesti…

  4. Jedimind a scris pe:

    Recomand Aquacomputer Double Protect pentru lichid, il folosesc de ani buni si rezista foarte foarte bine in timp. De ce nu Watercool HK IV pentru CPU WB, si de ce nu D5 sau Laing DDC pentru pompa?

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Exista o serie intreaga de variante pe care le-am fi putut folosi, normal. Pompele EK sunt facute tot de Laing, in marea lor majoritate 🙂

  6. Mihai a scris pe:

    Si uite asa lab501 ne arata inca o data ca sunt cei mai buni din Romania la orice tine de PC-uri!!!

    Arata bestial sistemul si I-ar sta tare bine la mine pe birou 🙂

  7. Costi a scris pe:

    Ceva teste cu driver nvidia? 😛

  8. Monstru Post author a scris pe:

    Costi – nu inteleg la ce te referi…

  9. Costi a scris pe:

    Nu înțeleg necesitatea precizării driverului amd în graficele cu rezultatele din jocuri.
    Dar nu îmi amintesc ca aseară să fi fost trecut și cel nvidia. Cred că eram prea obosit.

  10. Monstru Post author a scris pe:

    Este header-ul de grafic de la testele de placi video, ai dreptate, nu era nevoie sa trec si driverul AMD. Driverul Nvidia este insa precizat.

  11. Doru a scris pe:

    Motivant articolul! Mi-a luat 3 calatorii cu metroul sa-l termin si de fiecare data asteptam cu nerabdare continuarea 🙂

  12. Ovidiu a scris pe:

    Felicitari Lab501 pt. articol si deasemenea foarte motivant! M-a facut sa imi doresc mai mult ca oricand racire cu apa in PC-ul meu, dar nu stiam exact ce presupune acest lucru. Dupa cum mentionai Monstru, daca va exista interes si sper ca va exista, as dori pe Lab501 cat mai curand posibil si un articol de acest gen cu o solutie mai de buget.

  13. M. a scris pe:

    Inca o monstruozitate adusa la viata in subsolurile intunecate ale lab501, inca un articol bestial. O sa am din nou cosmaruri noaptea si doar voi sunteti vinovati pentru asta… 🙁

  14. Monstru Post author a scris pe:

    Multumim pentru aprecieri baieti!

Lasa-ne un comentariu: