GoodRAM Iridium Pro 240GB Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 7 December, 2015.

Sistemul de test

 

Platforma de test

CPU

Core i7 5960X

Placa de baza

GIGABYTE X99-SOC Champion

Racire

Enermax Liqtech 120x

Memorii

4x4GB Corsair Dominator Platinum 3400MHz CL16

SSD

Intel SSD 730 240GB

Sursa

Seasonic P1200

Carcasa

Dimastech Benchtable Mini v1.0

Temp ambient

26 oC

Frecventa CPU

4500MHz

Sistem de operare

Windows 7 Ultimate x64 SP1

 

Pentru a testa performanta SSD-urilor fara a avea vreo limitare din cauza sistemului de test am ales o platforma Intel X99 alcatuita din procesorul Intel Core i7 5960X si placa de baza GIGABYTE X99-SOC Champion.

Racirea procesorului a fost asigurata de Enermax Liqtech 120x, coolerul standard pentru platforma de test, in timp ce alimentarea sistemului a fost realizata de excelenta Seasonic P1200.

SSD-ul a fost conectat la portul SATA 3 nativ, iar BIOS-ul a fost setat pentru a permite activarea tehnologiei AHCI. Tot pentru a obtine rezultate optime am folosit ca sistem de operare Windows 7 Ultimate x64 SP1 cu ultimele update-uri si cu driverul AHCI Intel Rapid Storage Technology instalat.

 

sistem_x99

 

Pentru o repetabilitate cat mai buna a testelor, fiecare SSD a fost conectat ca drive secundar la sistem. Testarea a inceput de fiecare data dupa un Secure Erase, iar testele au fost rulate de fiecare data in aceeasi ordine. Pentru a putea avea o baza de comparatie cat mai corecta, am introdus in test pe langa GoodRAM Iridium Pro 240GB alte doua SSD-uri ce vizeaza segmentul enthusiast: OCZ Vector 180 240GB si Plextor M6 Pro 256GB.

 

Comentarii

2 comentarii la: GoodRAM Iridium Pro 240GB Review

  1. Cata I a scris pe:

    oare in Romania se face ceva macar cat sa intre auxiliar intr un computer

  2. doru a scris pe:

    @Cata I – banuiesc ca te referi la ceva strict hardware. Exista zvonuri cum ca telefoanele Allview sunt asamblate la Brasov. Acestea pot fi privite ca modem (auxiliar) pentru PC, sau ca unitate de stocare USB de ce nu.

    Exista cel putin o firma in Romania ce se ocupa cu verificarea cipurilor la nivel logic, acest nivel fiind printre primii pasi in crearea de cipuri si echipamente. Se mai lucreaza la uneltele folosite de ingineri in verificarea si crearea cipurilor. Bineinteles, intr-un mediu mondial foarte conectat, nu se poate atribui doar unei echipe meritul crearii si imbunatatirii unui intreg produs. Locatia finala de asamblare e mai putin importanta.

Lasa-ne un comentariu: