GoodRAM – tur al unei fabrici de memorii

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 16 November, 2011.

.

Mai departe, PCB-urile cu toate componentele instalate pe ele trec incet printr-un cuptor cu 10 zone de temperaturi programate independent, ce are rolul de a incalzi incet si uniform fiecare PCB pana la punctul cand pasta de lipire devine perfect fluida si face contact perfect pentru fiecare lipitura.

.

.

Dupa o mentinere la temperatura maxima (in jur de 260 grade pentru pasta RoHS) timp de cateva minute componentele trec printr-o zona ce face racirea, la fel de inceata si uniforma pentru a e evita deteriorarea lipiturilor abia create datorita variatiilor mari de temperatura. Racirea uniforma din cuptor mai are un rol secundar, acela de a putea fi manipulate fara probleme imediat cum ies – au aproximativ 40C si pot fi luate cu mana pentru o inspectie rapida la nevoie.

.

.

Fiecare PCB ce iese din cuptor e apoi aranjat frumos intr-o stiva, iar periodic stivele sunt taiate in module; precum v-am spus si mai inainte, dintr-un PCB-panou ies 6 module de memorie. Deja in acest moment ceea ce avem in fata cam seamana cu ce putem cumpara de pe raftul magazinelor, asa ca ati zice ca treaba e aproape gata, nu ?

Comentarii

10 comentarii la: GoodRAM – tur al unei fabrici de memorii

  1. Monstru a scris pe:

    Ohoho, domnu’ Matose ce bine va sta in halat =))

  2. ferike a scris pe:

    “dincolo era mai ieftin!” 🙂

    in modul serios – foarte misto turul.

  3. Sorin a scris pe:

    Impresionant. Si daca se poate, mai prezentati si alte linii de productie din domeniul IT.

  4. Super! 🙂 Felicitări companiei pentru invitație și bravo vouă că ați fost destul de geekși să o și onorați și să faceți un review. 😀

  5. Monstru a scris pe:

    Pai…in fabrica de placi de baza si placi video am fost si v-am si povestit, in fabrica de memorii am fost…hmm….un factory tour intr-o fabrica de procesoare nu ar strica 🙂

  6. Ar fi interesant să ajungeţi la ARM sau VIA. 🙂 Avem destule informaţii despre Intel şi AMD. Ar fi interesant să vedem ce fac concurenţii, mai ales că ARM va ieşi la suprafaţă destul de bine în următorul an, iar VIA merită mai multă atenţie.

  7. florin a scris pe:

    este vreo difeneta majora intre dual channel si quad channel la memoria ram? af fi ok sa faceti un bench cu 16 gb 8×2 si 4×4 😀

  8. Un canal de memorie permite transferul unei cantităţi X de date, două canale de memorie permit de două ori mai mult trafic de date, iar 4… e logic cât. Deci comparația 16 GB dual-channel cu 16 GB quad-channel este exact ca diferența dintre cum te lovește în față un kil de pene sau un kil de fier. :)) Tot atâta greutate, dar știm bine care va fi impactul.

    Quad-channel reprezintă un avantaj major în aplicațiile care sunt mari consumatoare de RAM și e mai puţin relevant în aplicaţii care consumă puţin. De-asta momentan quad-channel e mai indicat pentru entuziaști. Însă peste aproximativ 2 ani vom avea parte de mai multe aplicații complexe și consumatoare de resurse, așa că micii consumatori de IT vor vedea și ei suport pentru 4 canale de memorie. Trebuie să recunosc că sunt oarecum dezamăgit că Ivy Bridge nu va avea controller de memorie quad-channel, deci nici cipsetul aferent – Panther Point – nu va fi mai breaz din punctul ăsta de vedere. Poate Haswell… poate nu…

  9. florin a scris pe:

    @ nicu … mersi

    astept cred un ivy bridge si 16 gb quad :d

  10. Este impresionanta linia de productie

Lasa-ne un comentariu: