Kingston HyperX DDR3 2000 CL8 – Superlative TriChannel

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 15 February, 2010.

Metodologie

.

.

Pentru mai multe detalii despre overclocking-ul memoriilor pe platforma X58 puteti citi acest articol. De asemenea, pentru a vedea cum se comporta IC-urile Elpida Hyper atunci cand frecventa maxima nu este limitata de controller-ul de memorie, puteti citi articolul dedicat unui kit dual-channel bazat pe aceste IC-uri.

Am folosit o platforma de top, pentru a nu limita in nici un fel potentialul de overclocking al acestor memorii. Placa de baza Asus P6T6 WS Revolution este una dintre cele mai reusite implementari ale chipset-ului X58, procesorul Intel Xeon W3580 (echivalentul unui i975) folosit este un exemplar foarte reusit, iar single-stage-ul produs de Dimastech asigura atingerea unei frecvente cat mai mari pentru Uncore. Evident, frecventa maxima a fost limitata de frecventa controller-ului de memorie (Uncore) si nu de kitul de memorii, caracteristica binecunoscuta a platformei X58. Nu in ultimul rand, sistemul de operare a fost Windows 7 Ultimate x64.

Am cautat sa gasesc cel mai bun compromis intre obtinerea unor frecvente cat mai ridicate si voltajul folosit, si dupa o serie de teste am ajuns la concluzia ca 1.85v este voltajul care pune in evidenta calitatile acestui kit de memorii. Atentie insa, acest voltaj aplicat pentru o perioada indelungata poate duce la degradarea iremediabila a IC-urilor, acestea fiind destul de sensibile din acest punct de vedere, asa ca nu va recomand folosirea unei asemenea valori daca nu doriti sa va asumati si riscurile implicite. Pe tot parcursul testelor voltajul aplicat controller-ului de memorie a fost 1.57v, iar raportul folosit a fost 2:14, un raport preferat de Xeon-ul meu. Posesorii de i920 vor folosi 2:12 pentru a obtine rezultate similare.

Fiind vorba despre un kit destinat overclockerilor, nu m-am mai concentrat asupra obtinerii stabilitatii in MemTest si am cautat in schimb cele mai mari frecvente pentru validare, SuperPi 1M si SuperPi 8M. Am folosit 6 seturi de latente, mai precis 7-7-6-21, 7-7-7-21, 7-8-7-21, 8-8-7-24, 8-8-8-24 si 8-9-8-24. Pentru fiecare set de latente am cautat frecventa cea mai mare pentru validare, apoi am redus frecventa pana am putut rula SuperPi 1M, iar apoi am redus frecventa si mai mult pana am obtinut stabilitate in SuperPi 8M. In final, am ridicat voltajul la 1.90v si cautat sa ating o frecventa cat mai mare pentru validare, insa nu am putut depasi frecventa atinsa folosind 1.85v, limita fiind impusa de frecventa controller-ului de memorie. Cu toate acestea, am reusit sa ating o frecventa foarte frumoasa pentru un kit TriChannel, dupa cum veti putea vedea in paginile urmatoare.
.

Comentarii

8 comentarii la: Kingston HyperX DDR3 2000 CL8 – Superlative TriChannel

  1. ferike a scris pe:

    Bine ca n-au ruginit in cutie, dom’le :)). Meserias OC, jos palaria!

    Si comentariile le-am savurat, ca deobicei (m-a dat gata “albastreala asta” si “am alte treburi mai importante de facut”):) 🙂

  2. salutare a scris pe:

    am si eu o intrebare! ce diferenta este intre aceste si cele de 1800?ceva major?sau putin mai schemere pt ca au 2000?

  3. Arata foarte bine memoriile, sunt bune ?

  4. Memoriile Kingston sunt bune. Cel putin pana acum nu am avut probleme. De curand mi-am upgrade la ram, cu un kit dual channel Kingston 4GB (2x2GB).

  5. Tetsuzan a scris pe:

    Salut Monstru, ai idee unde se pot gasi de cumparat aceste memorii ? prim magazine am gasit doar versiunea 9-9-9-27 cea cu 8-8-8-24 vreau sa-mi iau si eu un kit, vor fi disponibile mai tarziu ? mersi

  6. Monstru Post author a scris pe:

    In mod normal partenerii Kingston ar trebui sa le aiba in oferta. Nu sunt un model nou, deci ar trebui sa fie disponibile de ceva vreme. Daca nu exista in stoc, incearca sa faci comanda.

  7. Tetsuzan a scris pe:

    Si care sunt partenerii Kingston ? da-mi un magazin de referinta unde sa intreb.

  8. intradevar arata foarte bine

Lasa-ne un comentariu: