Kingston SSDNow 100V 128GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 30 December, 2010.

In acest moment trebuie sa precizez ceva: am fost extrem de dezamagit de SSD la inceput. Controllerul puturos si boot-time-ul identic cu cel al matricii RAID 0 – care, repet, este alcatuita din HDDuri vechi, nu VelociRaptors, nu altceva – cuplat cu spatiul limitat au fost lucruri pentru care as fi depunctat. Dar pe de alta parte, un SSD pune un sistem in valoare prin timpul de acces extrem de redus si devine incet-incet o componenta obligatorie intr-o configuratie mainstream sau high-end. Daca planuiti sa alcatuiti o matrice RAID din SSD-uri in viitor, luati in considerare un controller separat pentru a le utiliza capabilitatile la maxim. Chipseturile placilor de baza actuale par sa faca fata onorabil intr-o configuratie single drive mai ales daca folosim un model value, insa pentru solutii mai performante au complexe vor aparea limitari.

The Good
– TRIM;
– pret decent;
– performante mai mult decat decente cu fisiere mici si multe;
– in general = „motiv bun de upgrade”.

The Bad
– pret aberant de mare la unii ofertanti;
– n-are Sandforce. Dar pretul o justifica.

The ugly

Am dorit sa testez comportamentul SSDului pe Alienware m11x R2, dar avantul patriotic mi-a fost sabotat de erori stupide ale software-ului, generate de faptul ca hardware-ul „de legatura” nu era compatibil cu controllerul SSD-ului. Nu am avut la teste un notebook upgrade kit, deci aici nu avem ce depuncta, doar mormaim putin imbufnati.

Iar Intel va face TRIM disponibil in ultimul release al driverelor si pentru matrici RAID. Numai vesti bune pentru Noul An.

Comentarii

13 comentarii la: Kingston SSDNow 100V 128GB

  1. Betamax a scris pe:

    Ar fi fost mai informativ review-ul daca SSD-ul ar fi fost comparat si cu alte SSD-uri.
    Daca nu ma insel, in Romania se pot gasi SSD-uri A-DATA S599 care au SF-1222 inauntru la acelasi pret ca SSD-urile 100V de la Kingston (cred ca toata lumea stie ca SF >>>>> JMicron).

  2. Cosmin a scris pe:

    @Betamax – din păcate nu am avut la dispoziție niciun alt SSD pentru testul comparativ, astfel review-ul a fost mai mult axat pe a demonstra de ce un SSD (chiar și din categoria value) este o componentă necesară într-un sistem mainstream/high-end.

  3. giovanni a scris pe:

    well done. \
    multumiri pt articol, Neo. keep it up.
    mi-a placut mai ales accentul articolului:
    astazi un ssd e MUSAI de inlocuit hdd’ul pt OS cel putin. costa, normal ca da, dar si baba la frumusete rabda 😉

  4. Cel mai mult mi-a placut la acest articol, modul in care se explica termenul “value”, foarte tare. In cea ce priveste articolul in sine, pot sa spun ca esti o adevarata enciclopedie umana.

  5. fullereduard a scris pe:

    Fain review. Mi se pare Ok SSD-ul

  6. cum zice Jachette, termenul value are ceva inedit. 🙂

  7. Ce pot sa spun despre Kingston este ca, dincolo de detaliile in care m-am pierdut, desi apreciez enorm atat efort dedicat tehnologiei, este ca dintre toate memoriile pe care le-am avut, Kingston s-au detasat clar in raportul calitate/pret.

  8. Felicitari autorului Cosmin Cojocaru (“Neo”) pentru articolul intitulat Kingston SSDNow 100V 128GB.

  9. un produs de piata foarte bun, eu l-am cumparat deja si il folosesc chiar si pentru cele mai importante date, atat penru stocare permanenta cat si pentru transfer

  10. ma3cs a scris pe:

    Cat timp pretul e care este … restul comentariilor par de prisos …

  11. bijuteriiargintro a scris pe:

    Memoriile de la kingston sunt printre cele mai bune. Foarte util acest studiu, chiar ne ajuta.

  12. Pretul se invarte intre intre 9 si 10 milioane…pentru un bootdrive, un 80gb cu controller sandforce e suficient.

    Eu nu l-as achizitiona sincer.

  13. piese auto a scris pe:

    Chip-urile flash NAND folosite la construirea SSD-urilor sunt de doua feluri, SLC (single level cell), aici se stocheaza un singur bit de informatie pe o celula, SSD-urile construite cu flash SLC sunt scumpe si au capacitati destul de mici, performantele acestora sunt extrem de bune, acestea sunt folosite mai ales in mediul enterprise, la servere si statii de lucru profesionale, unde performanta si durabilitatea sunt cele mai importante, flash-ul SLC este extrem de durabil, rezista la mai multe cicluri de rescriere.

Lasa-ne un comentariu: