Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 22 March, 2010.

Atat varianta de 128GB cat si cea de 64GB au chipuri de memoria NAND pe ambele fete. Acestea sunt fabricate de Toshiba in proces de 43nm.

Mai sus puteti vedea 8 din cele 16 chipuri NAND, fiecare dintre acestea avand 8GB in cazul variantei de 128GB, respectiv 4GB in cazul variantei de 64GB (poza de mai jos).

Inafara de capacitatea diferita a chipurilor NAND, cele 2 variante sunt identice pana in cel mai mic detaliu. Alaturi de controller avem si o memorie Winbond cu capacitatea de 64MB care are rol de buffer in transmisia datelor.

Trebuie sa recunosc ca fata de predecesorul sau, noul JMF618 are specificatii tehnice mult mai aproape de zilele noastre. In primul rand prezenta unei memorii cache externe generoase de 64MB, care la JMF602 era de ordinul kilobitilor, reprezinta un mare pas inainte. Pe un sistem cu Windows 7, functia TRIM a functionat exact cum ar trebui impiedicand degradarea performantei dupa scrieri repetate.

Comentarii

7 comentarii la: Kingston SSDNow V Gen. 2 – JMicron, adio dar raman cu tine!

  1. endluzerul a scris pe:

    hahaha, ce mic e PCB-ul SSD-ului de 30 :)). Eficientizare la maxim. Am zis maxim 🙂

    TRIM-ul poate il vezi mai bine in timp, ideal ar fi sa folosesti doua SSD-uri (unul cu TRIM, unul fara) timp de 6 luni constant, si apoi sa le retestezi.

    In rest, foarte frumos articol, bine punctate plusurile si minusurile

  2. Tile a scris pe:

    Eficienta termica execrabila a acestor SSD-uri trebuie obligatoriu sa fie corectata de catre Kingston. Altfel se va ajunge ca si SSD-urile sa necesite ventilatie exact ca hdd-urile si acest lucru nu este de dorit.

  3. Monstru a scris pe:

    Dumnezeule, cred ca ai avut articole despre placi video despre care nu ai scris atat de mult!!!!

  4. ferike a scris pe:

    Monstru: corect, dar a si bagat Matose multe SSD-uri in test, si in plus, a analizat la “sange” comportamentul la scriere si cel termic, ceea ce nu prea am vazut (adica mai deloc) pe site-uri “consacrate” de afara.

    Bravo Matose!

    Si Monstru, off topic: aspetam Fermi! 🙂

  5. Totusi nu inteleg, performanta scade in timp si se poate restaura doar cu un secure erase/format complet ? … chiar si cu TRIM ?

  6. Matose Post author a scris pe:

    La controller-ul Toshiba nu se restaureaza performanta imediat ca la alte controllere. Isi revine in timp dar eu nu aveam la dispozitie 2 luni ca sa realizez testele, asadar am folosit Secure Erase. Bafta!

  7. Ady a scris pe:

    Ma intereseaza performantele unui SSD A-data S592 32GB SATA II dar nu reusesc sa gasesc date concrete despre el sau un review complet ( daca are TRIM sau nu,performantele par bune Viteza scriere Pana la 150 MB/s Viteza citire Pana la 230 MB/s ) Cine stie mai multe ?

Lasa-ne un comentariu: