ASRock P67 Extreme6 Preview

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 29 December, 2010.

ASRock P67 Extreme6 are nici mai mult, nici mai putin decat 3 controllere USB 3.0. Doua se ocupa de cele 4 porturi USB 3.0 de pe I/O panel, iar unul asigura conexiunea cu front-panel de care am vorbit mai devreme. Partea interesanta este ca ASRock a apelat la controllere EtronTech EJ168A, care declarativ ar aduce intre 36% si 97 % mai multa performanta decat mult mai raspanditele controllere NEC SuperSpeed. Aceasta este o afirmatie pe care o vom testa atunci cand va veni timpul pentru un round-up de controllere USB 3.0 (NEC, Asmedia, EtronTech, etc).

.

.

In ceea ce priveste conexiunile SATA, placa se lauda cu 10 porturi (da, am scris bine!) astfel: 4 x SATA 3Gb/s nativ, 2 x SATA 6Gb/s nativ si 4 x SATA 6Gb/s prin intermediul a 2 controllere Marvell 9120.

.

.

Cele 3 controllere USB 3.0, 2 controllere SATA 6Gb/s si 3 sloturi PCI-Express 16x ne spun ca undeva pe placa trebuie sa existe un bridge PLX. Acesta transforma lane-uri PCI-Express v1.0 in lane-uri PCI-Express v2.0. Gata, l-am gasit:

.

.

Pe I/O panel putem gasi 2 porturi PS/2 pentru conectarea mouse-ului si a tastaturii, 4 porturi USB 2.0, 4 porturi USB 3.0, 2 porturi Gigabit LAN cu functie de Teaming, Firewire, Power eSATA si iesirile pentru placa de sunet integrata (7.1 analog precum si digitale optica si coaxial). Este prezent deasemeni si un buton pentru reset-ul BIOS-ului, util atunci cand avem placa de baza montata in carcasa si am setat ceva exagerat in BIOS.

Pe placa putem gasi si butoane onboard pentru Power si Reset precum si un foarte util Debug LED.

.

Comentarii

11 comentarii la: ASRock P67 Extreme6 Preview

  1. Imi place mult cum arata aceasta placa de baza de la ASRock. Pe vremuri am avut un ASRock 939Dual-Sata2 super stabil, cpu 3000+ OC stabil [email protected] fara sa modifici voltaje. In 7 ani de asamblat sisteme pot spune ca placile de baza ASRock s-au defectat cel mai putin, mult mai putine in comparatie cu alte branduri, teoretic “mai bune”. Bine, e vorba de placi de baza din gama de pret sub 350 lei. P67 Extreme4 cred ca are un pret mult mai accesibil si in afara de alimentarea in 8 faze, pare identica cu sora ei mai mare Extreme6

  2. Monstru a scris pe:

    Bling, bling, bling? 🙂

  3. SilviuBC a scris pe:

    imi place cum arata! exact genul bling blig :)). Deci ca sa intelg mai bine; inca nu sunt procesoare pentru placile astea? ca vad ca sunt cateva prin oferte :-??

  4. fredis a scris pe:

    Da, sunt identice 95% dar sa nu uitam ca 5% face diferenta in unele cazuri. Depinde la ce le folosesti.

  5. Buna placa,la fel si articolul.Cu fiecare articol despre placi de baza,imi zic,pe asta o cumpar.Grea alegere.Sa inteleg ca,condesatorul Proadlizer ajuta la overclock?

  6. Sabau George a scris pe:

    E interesanta placa , chiar imi place… poate poate 😀

  7. eu tot pe mana lui ASUS merg 🙂

  8. piese auto a scris pe:

    ASRock P67 rules, exact cuma zis anteblogger nu se defecteaza, sunt fiabile si performante

  9. catalin a scris pe:

    io deja am facut comanda

    -asrock p67 extreme 6
    -intel i5 2500 k
    -noctua nh d 14
    -g skill ripjaws X 2133ghz (8gb)
    -corsair 600 t
    -alimentare corsair 950 watt

    restul…ramane de vazut

  10. catalin a scris pe:

    cu ASUS am avut ceva probleme cu BIOS-ul

  11. Django a scris pe:

    Nu arata rau placa.
    Sper ca Intel or fixat problemele cu SATA 2 ports la chipsetul asta.
    Pt testeri am o intrebare:
    Atzi desfacut placutza cu V16 de pe southbridge, m-ar interesa cum functzioneaza sistemul de racire sau e facuta asha doar de ochii lumii..

Lasa-ne un comentariu: