ASRock X99 Taichi – Prezentare

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 7 September, 2016.

 

 

13

8

7

5

 

Design-ul placii este unul destul de aerisit, iar aspectul estetic rezultat din combinatia de culori este unul reusit. Am apreciat ranforsarile metalice ale sloturilor PCI-Express, aceasta dotare conferindu-le o rezistenta sporita in timp. Pe langa utilitatea practica trebuie sa recunostem ca si aspectul este unul deosebit, potrivindu-se de minune cu tema alb-negru a modelul X99 Taichi.

In ceea ce priveste sloturile de expansiune, Taichi este dotata cu 3 sloturi PCI-Express 3.0 16x conectate direct la CPU care pot functiona- in functie de numarul de placi video instalate in sistem – in configuratie 16x/16x/-, 16x/8x/8x (daca avem instalat un procesor cu 28 lane-uri atunci putem rula numai in 16x/8x/- sau 8x/8x/8x). Presarate printre ele gasim 2 sloturi PCI-Express 2.0 1x pe care le putem popula cu placi de retea, sunet, tuner, etc.

De asemenea, placa de baza este dotata cu doua sloturi Ultra M.2 (32Gb/s) perfecte pentru cele mai noi SSD-uri NVMe, unul situat langa sloturile SATA care suporta si dispozitive de tip 22110 in timp ce al doilea este amplasat aproape de procesor. In afara de un Debug LED plasat in partea inferioara si un jumper pentru comutarea intre cele doua BIOS-uri cu care este dotata placa, nu avem parte de prea multe facilitati on-board. Butoane de Power / Reset, puncte de masura si alte asemenea dotari sunt rezervate pentru modelele ceva mai scumpe din oferta ASRock.

Placa de sunet integrata este Purity Sound 3 intalnita si pe alte modele recente ASRock, ce foloseste un codec Realtek ALC1150 impreuna cu doua OPAMP-uri TI NE5532: unul diferential pentru a ridica nivelul de semnal si unul pentru a suporta casti cu impedanta de pana la 600 ohmi pe iesirea frontala. De remarcat condensatorii Nichicon Muse pentru partea de alimentare precum si lipsa condensatorilor electrolitici pe linia de semnal, un lucru bun in lumea audiofililor.

 

12

11

 

9

In coltul din dreapta-jos, chiar langa radiatorului PCH-ului, se afla cele 8 porturi S-ATA 6Gbps native PCH-ului X99. Daca aveti nevoie, puteti sacrifica 2 porturi SATA pentru a folosi unicul port SATA Express pus la dispozitie de X99 Taichi.

Comentarii

5 comentarii la: ASRock X99 Taichi – Prezentare

  1. Mihai a scris pe:

    Arata bine placa. Review-ul este ok. E util sa se prezinte BIOS-ul placii si eventual o masurare a timpului de POST. Sunt diferente mari de POST intre modele, chiar si de 5-10sec.

  2. “[…]In primul rand placa de retea WiFi 802.11ac este doar single-band […]”.
    Nu cunosc dotarile placii de baza dar ai scris ca placa WiFi are standard 802.11ac, daca are acest standard atunci e dual band: 2.4Ghz si 5Ghz!
    Frumos review dar trebuie efectuate si teste pentru a ne putea face o idee, nu doar analizand placa pur estetic sau din punct de vedere al dotarilor, altfel e doar reclama mascata!

  3. Monstru a scris pe:

    Dinnobolique – ai observat ca se numeste prezentare, nu review. Si ca analizam dotarile, nu performanta…

  4. @dinnobolique: 802.11ac utilizează exclusiv banda de 5 GHz

  5. alex a scris pe:

    voia sa zica ca nu e 1×1 adica fara MIMO … nu ca e sigle band.

    adica viteza maxima va fi 433 Mbs nu 433×2 = 867Mbs cat are un 2x2AC (adica intel Ac7260)

    placa de retea din ce am inteles o poti schimba cu una cu 2×2 daca vrei

Lasa-ne un comentariu: