ASUS Maximus V Extreme Review

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 17 January, 2013.

 

090220021049

090220021053

 

La tab-ul DIGI+ Power Control gasim toate reglajele de care avem nevoie pentru toate VRM-urile de pe placa de baza. Putem seta manual frecventele de comutatie atat pentru CPU cat si pentru DRAM. Setarile recomandate de ASUS sunt 500KHz atat pentru CPU cat si pentru DRAM in timp ce frecventa la VCCIO/VCCSA poate fi marita cu 65% peste default.

CPU Load-line Calibration este recomandat a fi setat pe Medium sau High pentru daily-use overclocking, Ultra-High sau Extreme fiind recomandate pentru raciri pe subzero si frecvente mult peste 6GHz. CPU Current Capability setat pe 140% nu va limita overclocking-ul, dar daca prin absurd se intampla asta poate fi dezactivat fara probleme. Toate setarile de Power Phase Control se seteaza pe Extreme pentru ca nu vrem sa economisim energie ci vrem sa overclockam.

La tab-ul VGA Tweakers Paradise gasim pe langa optiunile VGA Hotwire deja cunoscute acum, posibilitatea de a regla voltajul bridge-ului PLX dar si posibilitatea de a regla tensiunea pe rail-ul de 3.3v care alimenteaza placa / placile grafice. Acesta este un voltaj important care alimenteaza multe parti ale placii grafice inclusiv partea de display si reprezinta tensiune de pull-up pentru multe voltaje interne GPU-ului. Maximus V Extreme este singura placa de baza la momentul actual care are un VRM incorporat, creand aceasta tensiune pe placa, nebazandu-se pe sursa de alimentare pentru asta. Avantajul major este faptul ca putem creste aceasta tensiune, obtinand MHz in plus atunci cand overclockam placa video la maximum. Mai mult, daca sursa de alimentare nu este foarte grozava putem observa imbunatatiri la overclocking chiar si pe aer, VRM-ul de 3.3v al lui Maximus V Extreme oferind o tensiune mai buna si mai stabila.

 

090220021058

 

Comentarii

9 comentarii la: ASUS Maximus V Extreme Review

  1. Impresionant,dar nu chiar….cam mare pretul,daca era ASRock o vedeam pe la 1200 garantat,dar e bine si asa…

    Am o intrebare:
    Are functie de dezumidificare?[pe mine ma ajuta foarte mult 🙂 ]

  2. xplaur a scris pe:

    Daca nu face masaj, tot degeaba! 😛

  3. Stefan a scris pe:

    Intrebare legata de aceeiasi functie care a mentionat-o si Hexwell mai sus:

    Ce rol are si mai exact ce face acea functie de dezumidificare ?
    Detin si eu un sistem I5 cu placa de baza P67 Performance, si nu am activat-o nestiind ce face mai exact :(.
    Multumesc frumos.

  4. @Stefan:

    Scade umiditatea din sistem mai pe romana[e mai complicat procesul si schema sa zic asa…].

    Cel mai bine intelegi de aici:

  5. Stefan a scris pe:

    @Hexwell:

    Multumesc frumos pentru raspunsul prompt.
    Foarte amuzante aceste doua personaje din acest clip youtube, dar totodata scurt si la subiect pe intelesul tuturor.
    Multumesc frumos. Numai bine.

  6. Sorin a scris pe:

    Are un design foarte reusit

  7. prisa a scris pe:

    am si eu aceasta placa …..sunt probleme mari cu memoria ram…din 4 bancuri pot sa folosesc doar 2 celelante 2 nu merg….daca pun rami pe bancul 3 si 4 nu se mai aprinde calculatorul. in rest e bine.

  8. prisa a scris pe:

    si am o sursa de 1200w

  9. matose Post author a scris pe:

    Cel mai probabil este o problema ce tine de IMC-ul integrat in procesor. Ar trebui sa il scoti, cureti contactele si reasezat. Daca nu, il paste garantia 🙂

Lasa-ne un comentariu: