ASUS Maximus VI Formula – Prezentare

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 1 August, 2013.

ASUS Maximus VI Formula

 

Desi este vara si toata lumea se racoreste cu o bere rece pe plajele locale sau internationale, sunt convins ca unii dintre voi inca mai sunt pe receptie si vor sa-si satisfaca setea de tehnologie urmarind lab501. Pentru acestia dar si pentru ceilalti care vor avea de citit ceva proaspat atunci cand se vor intoarce din vacanta vom arunca astazi o privire la cea mai recenta aditie la gama de placi de baza ASUS ROG: Maximus VI Formula.

Daca initial gama ROG bazata pe chipset-ul Intel Z87 era alcatuita din 3 membrii: Maximus VI Gene, Maximus VI Hero si nava amiral Maximus VI Extreme, acum familia s-a marit cu inca 2 membrii: Maximus VI Formula si compacta Maximus VI Impact. Astfel ASUS poate sa acopere nevoile majoritatii utilizatorilor care isi doresc o placa de baza din familia ROG. Impact, prin formatul sau mITX, vizeaza utilizatorii de PC-uri performante si ultra-compacte in timp ce Gene se adreseaza fanilor formatului mATX continuand succesul de care s-a bucurat si predecesorul sau.

Trecand la formatul ATX, avem Hero care se adreseaza utilizatorilor ce cauta o placa accesibila pastrand doar dotarile de baza, urmat de Formula si Extreme care au un un public tinta diferit. Formula este o placa destinata unui sistem multimedia de varf, fiind supradotata la toate capitolele: conectivitate SATA, USB, WiFi, Bluetooth, posibilitate montare racire cu apa pe VRM (CrossChill) precum si o solutie audio SupremeFX Formula deosebita de care vom vorbi ceva mai incolo. Pe langa toate astea avem si ROG Armor, un cover de plastic cuplat cu un backplate de metal imprumutat parca de la fratele sau din alta clasa, Sabertooth.

Daca Formula se adreseaza mai mult gamerilor si maniacilor cu sistem puternice overclockate si folosite 24/7, Maximus VI Extreme se adreseaza overclockerilor profesionisti. In cazul asta ASUS a renuntat la dotari ca SupremeFX, ROG Armor sau posibilitate montare racire cu apa pe VRM pentru facilitati utile overclocking-ului hardcore: OC Panel, posibilitate 4-way VGA cu bridge PLX 8747 si multe altele de care vom vorbi insa in review-ul dedicat care va urma.

 

_MG_2120

 

Comentarii

2 comentarii la: ASUS Maximus VI Formula – Prezentare

  1. Ciupearca a scris pe:

    chiar dacă noi cititorii sunten in concediu sau vacanţă, tot intrăm pe site-uri să ne luăm doza de informaţie, indiferent de locaţie sau starea de spirit…să vină toamna să ne bucurăm iarăşi de articole lungi, săţioase şi mai ales Lab(501)-orioase…

  2. symplutz iulian a scris pe:

    totusi nu are dotarea suprema .. porturi PS2 :-<

Lasa-ne un comentariu: