MSI Z170A MPower Gaming Titanium

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 19 August, 2016.

 

4

13

7

6

 

Design-ul placii este unul destul de aerisit, aspectul este placut iar combinatia de culori este reusita. De asemenea, apreciez ranforsarile metalice ale sloturilor PCI-Express, M.2 cat si DDR4, acest aspect conferindu-le o rezistenta sporita. Pe langa utilitatea practica trebuie sa recunostem ca si aspectul este unul deosebit, potrivindu-se de minune cu tema “metalica” a seriei Gaming Titanium.

In ceea ce priveste sloturile de expansiune, MSI Z170A MPower Gaming Titanium este dotata cu 3 sloturi PCI-Express 3.0 16x conectate direct la CPU care pot functiona – in functie de numarul de placi video instalate in sistem – in configuratie 16x/-/-, 8x/8x/- sau 8x/4x/4x. Presarate printre ele gasim 3 sloturi PCI-Express 1x pe care le putem popula cu placi de retea, sunet, tuner, etc.

De asemenea, placa de baza este dotata cu doua sloturi Turbo M.2 PCI (32Gb/s) perfecte pentru cele mai noi SSD-uri NVMe, unul intre ultimele doua sloturi PCI-Express 3.0 16x iar unul aproape de procesor, care suporta si dispozitive de tip 22110 (primul slot suporta maxim 2280). MSI MPower Gaming Titanium este dotata cu un backplate metalic – denumit pompos Titanium Backplate – ce are rolul de a oferi protectie placii atunci cand o montam in carcasa dar si de a o proteja impotriva curbarii si torsionarii care pot aparea in timp datorita greutatii exercitate de placi video, cooler, s.a.m.d.

 

5

9

8

11

 

In afara de un Debug LED bine plasat, 4 LED-uri care ne indica stadiul sistemului in secventa de boot si un jumper pentru Slow Mode ascuns bine in partea de jos a placii, nu avem parte de prea multe facilitati on-board. Butoane de Power / Reset, puncte de masura si alte asemenea dotari sunt rezervate pentru modelul de varf, XPower Gaming Titanium.

Placa de sunet integrata este Audio Boost 3, aceasta fiind solutia de varf in cazul placilor de sunet integrate MSI. Aceasta foloseste un codec Realtek ALC1150 impreuna cu trei OPAMP-uri Burr-Brown OPA1652 (doua pentru panoul I/O si unul pentru iesirea de casti frontala). De remarcat condensatorii Nippon Chemicon Audio pentru filtrarea zgomotului pe alimentare precum si lipsa condensatorilor electrolitici pe linia de semnal – un lucru bun intotdeauna.

Nahimic este un program de procesare audio suportat pe anumite placi de baza si notebook-uri MSI. Acesta poate aplica diferite efecte asupra semnalului: 7.1 Virtual Surround, Bass Boost, Frequency Leveler, Voice Clarity, Volume Boost si Reverb. In anumite aplicatii (in special jocuri si filme), daca avem un sistem audio bun (casti, boxe) putem sesiza ceva imbunatatiri la capitolele soundstage si spatialitate. Daca va intereseaza in principal muzica sau vi se pare ca sunetul are un nivel prea scazut (lucru necesar pentru procesarea software a Nahimic) atunci va recomand sa nu instalati acest software.

 

17

12

10

 

In coltul din dreapta-jos, chiar langa radiatorului PCH-ului, se afla cele 6 porturi S-ATA 6Gbps native PCH-ului Z170. In loc sa implementeze conectivitate SATA Express, care s-a dovedit inutila din cauza lipsei dispozitivelor compatibile, MSI a ales sa doteze placa cu un port U.2 – mult mai rapid – vizibil in imaginea de mai sus. De asemenea, pentru a veni in intampinarea producatorilor de carcase ce implementeaza USB 3.1 Type-C pe panoul frontal, Z170A MPower Gaming Titanium este dotata cu un port intern de acest tip.

 

Comentarii

2 comentarii la: MSI Z170A MPower Gaming Titanium

  1. subasu a scris pe:

    Ma tot gandeam ca MSI parca a luat fata celorlalti prin design-ul placilor de baza recente, chiar daca pretul te face sa privesti lung la ele.

  2. Galanz a scris pe:

    Eu cred ca incep sa inebunesc cu seria asta skylake, ma uitam pe net si am gasit o groaza de probleme :ba se indoaie pini de pe socket si adio placa, ba se strica din senin procesorul si e inlocuit, ba mai rau decat tot se sparge textolitul, eu le-am patit pe primele 2, am avut doua procesoare inlocuite, si vad ca pe net sunt multi care au probleme, la amd nu am intalnit asa ceva, din pacate nu prea sunt asa de performante, sa nu m-ai spun ca placa era un msi z170a krait gaming, adio garantie, adio reparare, nu au astia scule la noi, adio msi….

Lasa-ne un comentariu: