P55 LN2 Overclocking Round-up PARTEA a 2-a – GIGABYTE P55-UD6

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 22 January, 2010.


.
In partea inferioara a placii gasim butoanele on-board Reset si ClearCMOS, insa trebuie sa ne uitam cu atentie dupa ele, deoarece sunt destul de mici. Si da, recunosc, si eu le-am incurcat de cateva ori, cea ce nu este chiar placut daca nu ai salvat profilul de bios in prealabil.
.

.

In aceeasi zona gasim si led-urile de de-bug, foarte utile pentru overclockeri, precum si porturile S-ATA. Avem la dispozitie nu mai putin de 10 porturi S-ATA 2. Dintre acestea, porturile albastre (S-ATA2_0 – S-ATA 2_5) comunica direct cu chipset-ul Intel (P55) si suporta realizarea unor configuratii RAID 0, 1, 5 si 10. Doua dintre porturile albe (GS-ATA2_0, GS-ATA2_1) deservest cele doua controllere JMicron JMB362, iar celelalte doua porturi albe (GS-ATA2_2 si GS_ATA3) depind de controller-ul Gigabyte S-ATA2 dispus sub radiatorul inferior. Acelasi controller asigura si transferul datelor prin conectorul IDE, in timp ce controller-ele JMicron sunt responsabile cu prezenta a doua porturi e-SATA care pot fi accesate cu ajutorul bracket-ului inclus in pachet. Celelalte doua porturi e-SATA (cele de pe backpanel) sunt de fapt porturi combo, e-SATA/USB si apartin de un controller montat in zona backpanel-ului. Langa radiatorul inferior gasim si cele doua chip-uri de BIOS, precum si generatorul de tact ICS9LPRS914EKLF (asta in caz ca nu stiati ce sa selectati in SetFSB).

.

.

Gigabyte P55-UD6 dispune de trei sloturi PCI-E 16X, acestea fiind, din punct de vedere electric, 16X, 8X respectiv 4X, corespunzator pozitionarii lor pe placa de baza, de sus in jos. UD6 dispune de doua sloturi PCI, precum si de doua sloturi PCI-E X1.

Acustica este asigurata de codecul Realtek ALC 889A, acesta laudandu-se cu oferirea unei experiente audio High Definition. Putin mai sus pe PCB gasim cele doua controller-e de retea Gigabit LAN produse de Realtek (RTL8111D).

Back-panel-ul este la randul sau destul de incarcat, nu mai putin de 10 porturi USB fiind disponibile, daca luam in calcul si cele doua porturi combo e-SATA/USB. Pe langa acestea mai gasim un port Firewire, unul mini Firewire, S/PDIF coaxial, S/PDIF optic, 6 conectori audio (Centru/Subwoofer Speaker Out/Rear Speaker Out/ Side Speaker Out/Line In/Line Out/Microfon), doi conectori RJ45 pentru cablurile de retea si un port PS2 (tastatura/mouse).

Asa cum spuneam de la bun inceput, Gigabyte P55-UD6 este ticsita cu dotari, fiind acoperite nevoile majoritatii utilizatorilor. Acum, ca am vazut cum arata placa, haideti sa aruncam o privire asupra bios-ului.

Comentarii

7 comentarii la: P55 LN2 Overclocking Round-up PARTEA a 2-a – GIGABYTE P55-UD6

  1. walftob a scris pe:

    Chiar mă întrebam când o să apară continuarea. Bravo băieţi!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Multumim walftob.

    Ne cerem scuze pentru intarziere, insa perioada sarbatorilor plus lansarile de la inceputul anului ne-au dat putin peste cap programul. Acum revenim la acest subiect atat de frumos, si o sa incercam sa lansam constant restul articolelor din round-up.

  3. Foarte bun.. Felicitari!

  4. rusu a scris pe:

    Frumos domnule, articolele de genul asta merg savurate impreuna cu o bere.

  5. Andrei a scris pe:

    Salutare la toata lumea… Foarte frumos articolul… M-as fi bucurat daca ati fi luat in acest “Round-Up” si o placa de baza P55 AsRock Extreme sau Deluxe… Eu le-am testat pe ambele si sunt f. incantat de ele… Asteptam partea a 3-a… Stima

  6. Popescu V a scris pe:

    Foarte reusite articolele, de referinta as zice, insa cu toata admiratia, round-up se intinde pe o perioada muuult prea lunga. Daca pana acum au aparut doar 2 parti din hmm 7-8? pai in ritmul asta o sa apara alt socket de la intel si tot comaprativul nu va mai fi relevant. Stiu ca aveti multe produse in teste dar.. haideti ca asteptam de ceva vreme si round up ul asta sa continue 🙂
    Respectele mele

  7. Monstru Post author a scris pe:

    Ne cerem scuze pentru intarziere, am intarziat aparitia celorlalte parti datorita unor lansari deosebit de importante. De exemplu, lansarea procesoarelor Intel Core i7 980X este probabil cea mai importanta lansare de procesor pentru acest an, iar lansarea noilor placi video Nvidia GTX 480 si GTX 470 este una dintre cele mai asteptate lansari in domeniul graficii 3D. Din aceste motive, am intarziat continuare round-up-ului de placi P55. Partea buna este ca vom continua seria foarte curand, cu placi de baza noi si interesante. Intel nu pregateste socket-uri si chipset-uri noi pentru acest an, deci nu avem de ce sa ne facem griji 🙂

Lasa-ne un comentariu: