AFOX – GTX 550 Ti Multicard

Scris de: , in categoria: Placi video, in 15 March, 2011.

.

Consum

.

.

Pentru a determina consumul am folosit un aparat de masura a consumului la priza si am rulat benchmark-ul Crysis Warhead in 1920×1200, 8X AA. Consumul afisat in tabel este consumul intregului sistem si reprezinta cea mai mare valoarea inregistrata de aparatul de masura in timpul testului respectiv. Cu alte cuvinte, consmul mediu este mult mai mic, insa pe noi ne intereseaza valoarea de varf, worst case scenario, stresul maxim la care va fi supusa sursa noastra. Evident, consumul maxim al sistemului poate fi mai ridicat in cazul in care rulam mai multe stress-tester-e in paralel pentru fiecare componenta (de exemplu FUR pentru placa video, Prime95 pentru procesor, HDTune pentru HDD, toate in acelasi timp), dar pe noi ne intereseaza consumul maxim in situatii reale, in cazul nostru in jocuri. De asemenea, consumul poate diferi de TDP-ul specificat de producator, in functie de cat de bine utilizeaza cele doua programe folosite intreaga capacitate a fiecarei placi video testate si in functie de cum declara fiecare producator TDP-ul.

Si evident, am ajuns si la punctul nevralgic al SLI-ului, si anume eficienta. HD 6950 ofera o performanta similara, cu 10-15% mai slaba in anumite situatii, dar si consumul acesteia este cu 77W mai mic decat in cazul in care folosim doua GTX 550 Ti. COnsum care nu ne intereseaza absolut deloc in gama high-end (580, etc) dar care este pur si simplu nejustificat in acest caz. Practic, daca un SLI de GTX 560 consuma semnificativ mai mult decat un HD 5970, si performanta acestuia era net superioara solutiei AMD. In cazul de fata, SLI-ul de GTX 550 Ti consuma semnificativ mai mult fata de HD 6950, fara a se detasa insa spectaculos din punct de vedere al performantelor. Si daca in cazul celeilalte comparatii vorbeam de doua nuclee vs doua nuclee, in cazul de fata vorbim de doua nuclee vs un singur nucleu, cu alte cuvinte cei de la Nvidia ar fi trebuit sa poata oferi putin mai multa performanta pentru consumul rezultat.

Comentarii

4 comentarii la: AFOX – GTX 550 Ti Multicard

  1. Sunshine a scris pe:

    Un lucru mi s-a parut foarte ciudat…Sistemul de racire pare identic cu Vapor-X -ul de la Sapphire, de pe HD5770…Au vreo legatura cele doua firme?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Nu cred ca au nici o legatura, dar Afox au mai produs si in regim OEM pentru alti producatori.

  3. diabloss a scris pe:

    Fara suparare 550ti nu e altceva decat marketing prin care se incearca acoperirea unui segment de piata pe care AMD detine prima pozitie.
    Detin un sli de evga 450 sc si mai mult de 15% performanta cu 550ti sli nu se obtine…si acei 15% parerea mea e ca provin de la bus-ul memoriei pe 192bit…pretul platit de circa 80 de euro pentru extra 15% performanta nu se justific.
    Tot ca o parere proprie…pana la aparitia DX12 si a placilor dx12 si/sau o eventuala schimbare de arhitectura nici o placa video de pe piata nu isi justifica pretul actual.
    pretul corect actual ar trebui sa fie
    entry level pana in 50 eur
    mid level pana in 100 eur
    high end pana in 200 eur

    cu stima
    Ovidiu

  4. scorpion88 a scris pe:

    sal diabloss e ma ibuna gts 450 decit gtx 550 ti eu vrea sa iau avga gtx 550 dar nu stiu pe care sa o iau din cele 2 placi video ori gts 450 ori gtx 550

Lasa-ne un comentariu: