ASUS Geforce GTX 560 DirectCU II TOP

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 17 May, 2011.


Geforce GTX 560 este un produs care era asteptat de ceva timp, este ceea ce trebuia sa fie GTX 550 Ti de la inceput. Nu pot spune ca aceasta lansare este una lipsita de probleme, sentimentul pe care l-am avut a fost acela al unei lansari in graba.

Focusul din partea NVIDIA pentru aceasta lansare este performanta buna in gaming atunci cand folosim rezolutie HD 1080p, neoferind nici o comparatie de performanta cu produsul pe care il inlocuieste (GTX 460) sau cu placa concurenta (Radeon HD 6870). Cunoscand strategiile de marketing folosite de marii producatori, acest lucru poate inseamna faptul ca GTX 560 nu se ridica la nivelul concurentei sau ca NVIDIA nu doreste sa impinga foarte mult produsul in fata. In acest caz vanzarile venind natural datorita numelui extrem de apropiat cu al lui GTX 560 Ti dar si al pretului care va fi mai mic.

Un alt aspect ciudat este lipsa unor frecvente recomandate de NVIDIA pentru aceasta placa, partenerilor li s-au dat mana libera in proiectarea PCB-ului cat si in stabilirea frecventelor. Nu e convenabil sa nu ai o frecventa de referinta pe care o poti folosi pentru a compara cu produsele concurente? Este, dar nici noi nu testam placi video de ieri. Asadar vom avea o metodologie speciala pentru a putea judeca cat mai bine duelul Geforce GTX 560 vs Radeon HD 6870.

Mai jos puteti citi raspunsul oficial NVIDIA la aceasta problema semnalata de noi:

“Q: What are the stock clocks of the GTX 560?

A:  The lowest clock that will ship is 810MHz; however, the vast majority of GTX 560 boards will ship from our partners warrantied out of the box in the 850MHz-950MHz range and gamers should be able to overclock on top of that.  As such, we will be listing a 810-950MHz range for GTX 560 clocks on the NVIDIA website.  Please see the GTX 560 reviewer’s guide for specific partner card specifications.”

.

.

Specificatii

.

.

Ca specificatii GTX 560 este identica cu GTX 460 1GB, singurul lucru care difera sunt frecventele. Fata de GF104, nucleul GF114 are in plus anumite optimizari la nivelul tranzistoarelor care permit micsorarea semnificativa a fenomenului de leakage. Consecinta acestui fapt a fost marirea frecventelor de lucru, GF114 putand depasi fara probleme 1000MHz folosind racirea stock.

Comentarii

9 comentarii la: ASUS Geforce GTX 560 DirectCU II TOP

  1. endluzerul a scris pe:

    tare asta cu rotirea graficului / semnul indecent. am ras bine de tot. oare are de-a face cu prostiile facute in ultima vreme de unii din tabara verde? :))) (590 e un exemplu clar, dar pot pune pe lista si mizeriile gen 550 Ti, si lista poate continua).

  2. ferike a scris pe:

    Concluzie si analiza din intro foarte bune.

    Si mi-a placut versus-ul clock-to-clock, a scos din joc toate instrumentele de marketing nV.

    Ms matose, inca un articol util, educativ!

  3. ionut a scris pe:

    Cer sa mai, ATI sta slab la procesoare recunosc, dar pe de alta parte……review-ul astsa spune tot 🙂

  4. TheDragon a scris pe:

    Foarte frumos structurat articolul insa din punctul meu de vedere Nvidia e pe moarte, nimic inovator, nimic nou, ci doar reeditat.
    Cei de la amd lupta pe mai multe fronturi si din cate se vede nu prea reuseste sa tina pasul cu totul deodata.

    In categoria video se descurca admirabil insa pe cealalta parte avem familii de procesoare pe cale de disparitie, impinse pana la pragul critic al tehnologiei folosite. Promisiuni marete la generatiile noi de procesoare. Sper sa sa ii ajunga pe cei de la Intel si sa ii zdrobeasca 😀

  5. Adik33 a scris pe:

    Super review marca Matose, cat despre Nvidia si placa lor, vorba cantecului, what a fuck ???

  6. Vă mulțumesc sincer că ați postat acest review, mă ajută să iau o decizie mai bună de achiziție. 🙂

  7. theWolf a scris pe:

    @TheDragon

    Mai gandeste-te.
    Nvidia deocamdata are CUDA, care merge mai bine ca OpenCL, procesoarele Nvidia sunt mai puternice decat RADEON la orice ora, maia les in aplicatii high-end iar jocurile cu physix si CUDA tind sa mearga mai bine cu Nvidia. AMD a ramas in urma, Catalyst, n-a fost niciodata un software fericit, intotdeauna a avut bug-uri, indiferent de cat de scumpa e placa ! AMD sta prost la software. Pe partea de jocuri sunt amandoua OK, dar mi se pare ca Nvidia reda mai calitativ, aceleasi imagini.

  8. Alex a scris pe:

    i7 2500k ? poate i7 2600k

  9. dann a scris pe:

    da, cu siguranta i5 2500k ;D

Lasa-ne un comentariu: