IVY Bridge – Partea II – Studiu al graficii integrate

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 23 April, 2012.

 

Consum

 

 

Pentru a determina consumul am folosit un aparat de masura a consumului la priza ruland Unigine Heaven 2.5 in 1680×1050 in mod de rulare continuu. Consumul in LOAD afisat in grafic reprezinta consumul intregului sistem in timpul testului respectiv.

Cu alte cuvinte, consumul mediu este mult mai mic, insa pe noi ne intereseaza valoarea de varf, worst case scenario, stresul maxim la care va fi supusa sursa noastra. Evident, consumul maxim al sistemului poate fi mai ridicat in cazul in care rulam mai multe stress-tester-e in paralel pentru fiecare componenta (de exemplu FUR pentru placa video, Prime95 pentru procesor, HDTune pentru HDD, toate in acelasi timp), dar pe noi ne intereseaza consumul maxim in situatii reale, in cazul nostru in jocuri.

Diferenta intre cele 2 placi video integrate este mica, HD4000 integrata in procesorul Core i7 3770K consumand cu 12W mai putin decat HD6550D integrata in APU-ul A8-3870K.

 

Overclocking

 

Dupa cum stim, Core i7 3770K nostru a mers 4600MHz lejer cu voltaj default asadar am setat aceasta frecventa, am marit frecventa memoriilor la 2133MHz si am cautat cea mai mare frecventa la care poate rula GPU-ul integrat. Aplicand 0.1v in plus GPU-ului integrat am ajuns de la 1150MHz la 1600MHz in pret de cateva minute. Pentru a vedea cum se traduce asta in performanta am rulat 3DMark 2011 pe profilul Performance dar si o conversie folosind MediaExpresso 6.5.

 

 

 

Scorul la GPU din 3DMark 2011 a crescut de la 654 la 911, ceea ce se traduce printr-un spor de performanta de 39% in timp ce conversia filmului s-a terminat in 66 secunde (fata de 88 secunde) adica cu 33% mai repede.

 

Comentarii

5 comentarii la: IVY Bridge – Partea II – Studiu al graficii integrate

  1. Cristi a scris pe:

   AMD este cu un pas in fata INTEL din punct de vedere al graficii integrate in CPU. Avand in vedere zvonurile ca in noua generatie, care se va lansa in scurt timp, AMD va integra in procesor Radeon 7000 series, cred ca deja avem un invingator pe aceste segment de piata.

  2. Cu siguranta Intel va avea de castigat la categoria de mobilitate, sectiunea laptopuri. Daca se poate juca cu detalii medii pe o rezolutie de 720p atunci nici ca se poate mai bine, o functionare mai rece fata de o placa dedicata gen nVidia GT 525M sau GT 520MX care ating 80 grade de unde rezulta si caldura mare degajata.

   Multumim pentru teste si pt munca depusa.
   La multi ani! celor ce-si sarbatoresc onomastica.

   Toate cele bune.

  3. partea grafica urmeaza panta normala a evolutiei dar pana sa vedem o grafica integrata de calitate (care sa faca fata jocurilor in full HD)vor mai trece ani buni…apropo…asus a lansat pe piata “GeForce GTX 680 DirectCU II Top”(garnisită cu PCB propriu, frecvenţe ridicate din fabrică, etaj de alimentare modificat, etc.)…abia astept monstrul pe masa de overcloking si articolul de rigoare al lui poparamiro (cel mai probabil el il va face)…sunt cu ochii pe voi ;-))))

  4. xtremage a scris pe:

   bun articolul, daca se poate, puteti sa faceti un review cu lucid virtu mvp? ar fi interesant un HyperFormance cu o placa mai slabuta (ex: 7770 sau 550ti).

  5. Foarte bun articolul tau, felicitari

  Lasa-ne un comentariu: