IVY Bridge – Partea II – Studiu al graficii integrate

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 23 April, 2012.

 

Concluzii

 

Cu HD4000 Intel mai face inca un pas in directia cea buna, continuandu-si filozofia inceputa o data cu lansarea HD3000 acum mai bine de 1 an. Noua solutie grafica se dovedeste a fi mult mai performanta decat vechea generatie, apropiindu-se destul de mult si chiar depasind in unele titluri APU-ul celor de la AMD: A8-3870K.

Am putut vedea faptul ca la 1280×1024, HD4000 poate rula in conditii acceptabile majoritatea jocurilor din ziua de azi chiar daca trebuie sa setam detaliile pe Low sau Medium. Acest aspect devine mai interesant atunci cand vedem ca majoritatea laptopurilor mainstream au 1366×768 ca rezolutie nativa, ce are cu ~20% mai putini pixeli de randat decat 1280×1024 ceea ce inseamna ca jocurile se vor misca si mai fluent.

Ma bucur sa vad ca Intel ne ofera cu HD4000 un spor consistent de performanta si sper sa continue in aceeasi maniera. Cine stie, poate peste ceva timp vom vedea un razboi mai echilibrat intre Trinity si HD5000? Sa speram…

 

 

Comentarii

5 comentarii la: IVY Bridge – Partea II – Studiu al graficii integrate

  1. Cristi a scris pe:

   AMD este cu un pas in fata INTEL din punct de vedere al graficii integrate in CPU. Avand in vedere zvonurile ca in noua generatie, care se va lansa in scurt timp, AMD va integra in procesor Radeon 7000 series, cred ca deja avem un invingator pe aceste segment de piata.

  2. Cu siguranta Intel va avea de castigat la categoria de mobilitate, sectiunea laptopuri. Daca se poate juca cu detalii medii pe o rezolutie de 720p atunci nici ca se poate mai bine, o functionare mai rece fata de o placa dedicata gen nVidia GT 525M sau GT 520MX care ating 80 grade de unde rezulta si caldura mare degajata.

   Multumim pentru teste si pt munca depusa.
   La multi ani! celor ce-si sarbatoresc onomastica.

   Toate cele bune.

  3. partea grafica urmeaza panta normala a evolutiei dar pana sa vedem o grafica integrata de calitate (care sa faca fata jocurilor in full HD)vor mai trece ani buni…apropo…asus a lansat pe piata “GeForce GTX 680 DirectCU II Top”(garnisită cu PCB propriu, frecvenţe ridicate din fabrică, etaj de alimentare modificat, etc.)…abia astept monstrul pe masa de overcloking si articolul de rigoare al lui poparamiro (cel mai probabil el il va face)…sunt cu ochii pe voi ;-))))

  4. xtremage a scris pe:

   bun articolul, daca se poate, puteti sa faceti un review cu lucid virtu mvp? ar fi interesant un HyperFormance cu o placa mai slabuta (ex: 7770 sau 550ti).

  5. Foarte bun articolul tau, felicitari

  Lasa-ne un comentariu: