Review – GIGABYTE GTX 980 Ti G1 Gaming – GV-N98TG1 GAMING-6GD

Scris de: , in categoria: Placi video, in 2 September, 2015.

Nivel de zgomot

 
zi

zl

zm
 

Pentru a masura nivelul de zgomot am utilizat un decibelmetru profesional produs de Voltcraft, mai precis modelul SL200. Acesta a fost pozitionat pe un trepied la 85cm de platforma de test, deasupra cooler-ului de pe procesor. Pentru acest test am tactat procesorul la 3 GHz, am lasat doar 2 nuclee active micsorand tensiunea de alimentare la 1.05v, am dezactivat Hyper-Threading-ul si am folosit cooler-ul Noctua NH-D14 in mod pasiv. Singurul ventilator in afara de cel al placii video a fost ventilatorul sursei, care produce insa un nivel de zgomot cu mult sub ceea ce este capabila o placa high-end.

Testele au fost realizate intr-o camera dotata cu geamuri termopan, zgomotul de fundal in aceasta camera fiind mai mic de 32.9dB. La fel ca si in cazul testelor de consum si de temperatura, trebuie sa retinem ca valorile prezentate in tabelul de mai sus se aplica strict sistemului de referinta folosit in articolul de fata. Nivelul de zgomot nu va fi acelasi in cazul in care sistemul este montat in carcasa, in cazul in care distanta dintre aparatul de masura si placa video difera, in cazul in care orientarea aparatului difera, s.a.m.d.

De aceea, noi am creat un sistem de referinta in cadrul caruia sa putem compara mai multe solutii, insa rezultatele trebuiesc privite ca diferente intre produse, nu ca valori absolute universal valabile in orice situatie. Pentru a inregistra nivelul de zgomot, am rulat Crysis 2 in 1920×1200 4xAA. Valorile pe care le puteti vedea in grafic sunt valorile maxime inregistrate in timpul testului respectiv.

GIGABYTE GTX 980 Ti G1 Gaming castiga si de aceasta data, inregistrand cel mai mic nivel de zgomot atat in Idle, unde acesta este 0, cat si in load. Este amuzant sa vedem cum o placa video mult mai puternica, racita pe aer, produce mai putin zgomot decat o placa racita pe apa…

Comentarii

14 comentarii la: Review – GIGABYTE GTX 980 Ti G1 Gaming – GV-N98TG1 GAMING-6GD

  1. Cosmin a scris pe:

    Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare daca se poate….aceasta placa video este potrivita si pentru prelucrarea si randarea de materiale video HD, FULL HD SI 4K?Mai exact folosesc programul Adobe Premiere PRO! Multumesc frumos domnilor!

  2. Greuceanu a scris pe:

    Hmm..Incep sa cred ca modelul meu Gigabyte GTX 980 G1 Gaming este stift sau rateu pe langa modelul Ti. 🙂

  3. Ionut a scris pe:

    Eu am o curiozitate: de ce nu apar si versiuni de Titan X overclockate si cu raciri custom?

  4. Exe a scris pe:

    Placa pare cam prea OP! Good move pentru cei de la Gigabyte cu acest model de placa video. 😀

  5. ala boon a scris pe:

    K|NG|N GTX 980 Ti de la eVGA spala pe jos cu placa asta + Gigabyte are faima ca face poc! – alegeti alt brand klumea pentru review

  6. gabi a scris pe:

    @boon – link relevant?

  7. === )))), ii mai trebuie si deval si poate spala cu spor!

    Nice OC Monstru

  8. Cristi a scris pe:

    Mi se pare foarte mic potentialul de overclocking al memorie.
    Eu am un 980Ti Gainward (design de referinta) si memoria functioneaza perfect la 1970MHz. Mai sus nu am avut curaj inca sa incerc.

  9. CIP a scris pe:

    Pot confirma ceea ce zice ala boon, dar doar pentru AMD. Am încercat să fac un CF cu Gigabyte şi din 5 plăci 3 s-au buşit, una am vândut-o şi pe a 3-ea am schimbat-o cu un Sapphire, cea mai bună alegere pe care puteam s-o fac.

  10. kvarq a scris pe:

    Titan X cu overclock au aparut doar la EVGA, au racire custom, atat pe apa cat si pe aer – se poate cumpara separat ACX 2.0 si se monteaza relativ usor.

    Placa de la Gigi este supraevaluata: intr-adevar are grade mai putine ca alte versiuni 980 Ti pe aer, dar fata de acestea face mult zgomot, are coil whine mai accentuat. Si da, daca face poc, suportul Gigabyte din Romania este jenibil.

    MSI stock cu core clock 1140 MHz, cu o pocnitoare de Intel Core i7-4790K la 4.4 GHz:
    http://www.3dmark.com/3dm/8431741
    Cu asa zisul gaming mode, face aproape 16000:
    http://www.3dmark.com/3dm/8432149

  11. CIP a scris pe:

    Confirm şi ceea ce spune kvarq, am avut mari probleme, a se citi un scandal mosntruos, ca să-mi recuperez banii de la Gigabyte (adică nu de la ei proppriu zis ci de la cei de la care am cumpărat, de fapt suportul Gigabyte e cam aşa, am luat o placă de 2000 Ron care s-a buşit şi n-a mai putut fi înlocuită, bun, ce credeţi că mi-au trimis ca replacement? ei bine una de până în 1000 Ron zicându-mi, citez: “e prea mare pierderea ca să trimitem una
    de aceeaşi valoare”)! Nu am resentimente, nu fac antireclamă, nu sunt hater! Dar consider că e necesar ca asemenea atitudini să fie cunoscute pentru ca alţii să nu mai ia ţepe. Dacă
    Monstrul permite am să adaug şi numele firmei de unde am cumpărat, respectiv despre ce model a fost vorba!!!

  12. Monstru Post author a scris pe:

    CIP – eu am avut cu totul alt fel de experiențe cu Gigabyte, mai ales când aveau service în RO, dar spune liniștit de unde ai luat placa (și mai ales când).

  13. CIP a scris pe:

    E vorba de un 7970 GHZ Edition luat acu vreo 2 ani jumate de la mediadot.ro!

  14. Monstru Post author a scris pe:

    In laborator, din 5 7970-uri ne-au murit pana acum 3 – doua referinte AMD si un 280X MSI… Trage tu concluziile 🙂

Lasa-ne un comentariu: