Review – MSI GeForce GTX 1080Ti Gaming X Trio

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 23 October, 2017.

Platforma de test

 

  
CPUIntel Core i7 7700K
MotherboardAORUS Z270X Gaming 9
RAMGSkill TridentZ 16GB DDR4-3200 CL15
CoolingNoctua NH-D15 + 1 x Noctua NF-A15mm
HDDSamsung 850 Evo 1TB
PSUSeasonic P1200
CaseHSPC Top Deck Station
Room temp28 oC
OSWindows 10 Pro x64
CPU clock4500 MHz
DDR clockDDR4 3200
Timings15-15-15-36 2T
MonitorAcer XB280HK 4K
Driver NvidiaForceware 384.94 WHQL
Driver AMDCrimson 17.8.1 BETA

 

Am utilizat platforma de teste VGA LAB501 2017, alcatuita dintr-un procesor Intel Core i7 7700K, tactat la 4500MHz (1.2v), montat pe o placa de baza AORUS Z270X-Gaming 9, impreuna cu un kit de memorii DDR4 3200 CL15 (1.35v) de 16GB, produs de GSkill. Racirea procesorului este apanajul excelentului Noctua NH-D15S, testele fiind realizate in regim open-stand, cu ajutorul unei mese de teste HSPC Top Deck Station.

Folosim in continuare puternica si eficienta sursa Seasonic P1200, in timp ce stocarea este asigurata de un SSD Samsung 850 Evo de 1TB, care ofera suficient spatiu de stocare pentru toate jocurile din suita de teste.

Am folosit sistemul de operare Windows 10 Pro x64, cu toate update-urile la zi, impreuna cu driverul Forceware 384.94WHQL. Folosim doar sisteme de operare, benchmark-uri si jocuri cu licenta, aduse la zi din punct de vedere al update-urilor.

Am testat in trei rezolutii 16:9 (3840×2160, 2560×1440 si 1920×1080), mai precis cele mai raspandite printre gameri in acest moment. Desigur, 4K nu este o rezolutie foarte raspandita acum, insa aici ne putem da seama cu adevarat de potentialul noilor placi. Pe de alta parte, in 4K si in WQHD anti-aliasing-ul isi pierde din importanta, prin urmare am ales sa testam intr-un singur scenariu in aceste rezolutii, in timp ce pentru Full HD am pastrat metodologia 2xAA/8xAA (acolo unde jocurile o permit si vedem un impact asupra calitatii imaginii). In toate jocurile detaliile au fost ridicate la maxim, atata timp cat acest lucru presupune folosirea unor setari identice pentru toate placile din test.
 

Comentarii

18 comentarii la: Review – MSI GeForce GTX 1080Ti Gaming X Trio

  1. Cristi a scris pe:

    MSI se antreneaza pentru o eventuala Vega?

  2. suiramor a scris pe:

    Aceasta place are mari probleme legate de racirea memoriilor si a VRM-ului.

  3. suiramor a scris pe:

    *placa, scuze.

  4. Monstru Post author a scris pe:

    De unde ai tras aceasta concluzie?

  5. Christian a scris pe:

    Nu știu de cititori, dar eu de abia aștept varianta kingpin și va rog scoateți cooler-ul din fabrică de la evga și puneti-o pe apă deoarece am citit că cei de la evga vor selecta doar anumite cipuri pentru kingpin..si vreau sa vad ce poate mai ales că în acel articol scria 2200+ mhz!

  6. Monstru Post author a scris pe:

    Avem un EVGA in laborator, dar din nefericire nu este versiunea Kingpin

  7. suiramor a scris pe:

    MMonstru, salutare! Din review-ul facut pe un alt site de specialitate. Nu o sa mmentionez numele aici deoarece nu stiu daca este permis.

  8. Alice Ionescu a scris pe:

    Probabil Suiramor se referă la faptul ca în cele din urma MSI sunt niște chinezării acoperite cu plastic ieftin. Clock-urile ridicate excesiv pe chip-urile deloc binuite nu asigura o experiență premium pe aceste placi. Eu de exemplu pe Lightning Z am artefacte la frecventele stock, la fel au raportat și alți useri, trebuie sa fac downclock. La garanție mi-au înlocuit-o și cea nouă face la fel. Plus a doua avea și un coil whine înfiorător.
    MSI never again.

  9. Monstru Post author a scris pe:

    Poti sa il mentionezi linistit. Eu nu am observat astfel de probleme, din contra, dupa cum vezi toate componentele sunt racite corespunzator.

  10. Monstru Post author a scris pe:

    Alice – nu prea arata a plastic kilogramul ala de cupru din punctul meu de vedere, dar imi pare rau sa aud ca ai avut probleme. Dupa cum vezi noi am testat 3 MSI-uri pana acum si s-au comportat impecabil.

  11. suiramor a scris pe:

    Gaming X Trio
    http://www.tomshardware.de/gtx-1080-ti-benchmarks-temperaturen-lautstarke-detailanalyse,testberichte-242399-6.html

    Lightning Z
    http://www.tomshardware.de/benchmarks-leistungsaufnahme-temperaturen-lautstarke-detailanalyse,testberichte-242378-6.html

  12. Marian a scris pe:

    Salut. As fi vrut sa vad sistemul ala anti indoire PCB (anti-sag). Eu aveam niste soricei legati de partea din fata la un Aorus Xtreme. Am vazut si niste “proptele” din aluminiu la Jonsbo. Cred ca am sa ajung sa-mi fac singur un suport si de aceea am nevoie de inspiratie. Zi frumoasa

  13. Alice Ionescu a scris pe:

    Coverul e plastic ieftin la Lightning. Cel puțin la mine. Și la Trio pare același plastic ca și la GamingX.
    Artefactele îmi apar cam după 40-50 min de joc, pare sa fie parțial un fenomen datorat căldurii. Carcasa este destul de bine ventilată. Am respectat și sfaturile celor de la MSI, sa am alimentare cu cablu separat pe fiecare alimentare a plăcii. Am dezinstalat și GamingApp, chiar și MSI Afterburner, rulam totul pe stock. Dacă fac ceva downclock la GPU și la memorii, artefactele dispar. But this is not what I paid for.
    Din păcate am văzut pe forumuri la alți useri ca au probleme similare…
    Acum am un EVGA, nu am probleme cu placa.
    Revenind la Trio, am senzația ca e un GamingX mai overclockat, și din cauza clock ridicate nu m-ar mira sa se comporte similar cu unele Lightning-uri 🙂

    Apropo, la Trio când intră în load ventilatoarele fac la fel ca la Lightning câteva secunde sa tureze tare apoi sa fie silent?
    Se pare ca la Lightning e intenționat acest lucru, un motiv invocat de MSI fiind acela ca sa se mai scuture de praf 🙂

  14. Dacus a scris pe:

    Alice – Depinde de experiența fiecăruia.
    Am avut înainte o placă MSI GTX 770 Gaming Twin Frozr IV OC, a fost fără reproș.
    Acum am o placă MSI GTX 1080 Armor OC și pot să spun că e aproape impecabilă la banii pe care i-am dat (cu toate că nu are back plate, care se poate achiziționa third party http://www.coldzero.eu/gtx-1080-armor/2682-msi-gtx-1080-armor-layout-2-black-1.html).

    Da, întradevăr, nu sunt vârfurile de gamă împinse la extrem, poate de aia n-am avut probleme cu ele, dar nu sunt “chinezării acoperite cu plastic ieftin”. Părerea mea :).
    Referitor la coil whine, GTX 1080 are și el, apare în anumite circumstanțe speciale, dar se aude foarte slab, în condițiile în care carcasa este deschisă și ascult atent.

    Guru 3D zice chiar la review-ul MSI GEFORCE GTX 1080TI GAMING X TRIO:
    ” We did hear some coil noises/whine at high FPS, you likely will not hear it inside a closed chassis. Weirdly enough we hear it with all 1080 Ti cards we have tested to date.”

  15. Monstru Post author a scris pe:

    Trio are frecvente identice cu Gaming X… are acelasi PCB…au pus un cooler mai mare. Nu e nimic impins la extrem aici, cu exceptia dimensiunilor…

  16. Alice Ionescu a scris pe:

    Corect, e clock identic cu MSI clasic.
    Oricum tot o chinezărie pare 😛

    @Dacus: am avut și GamingX 1080Ti la început, ca de regula acestea apar primele custom în magazine și mi-a făcut aceeasi impresie despre plastic și aspect. Chiar dacă s-a comportat relativ onorabil o perioada, și chiar nu avea coil, doar bâzâiala specifică oricărui Pascal, dar tot aveam pitici pe creier ca arată ca o chinezărie față de restul componentelor din carcasa, și cum a apărut Lightning-ul am vândut-o imediat.

  17. Paul a scris pe:

    Salut Monstru, pe cand un Vega Aib?

  18. Monstru Post author a scris pe:

    Salut Paul,

    nu s-a inghesuit nici un producator sa trimita implementare custom la test si ma indoiesc ca o va face cineva prea curand.

Lasa-ne un comentariu: