Sapphire Tri-X R9 390X 8GB OC Review

Scris de: , in categoria: Placi video, in 10 August, 2015.

Sapphire Tri-X R9 390X 8GB OC

 

Seria 300 a celor de la AMD nu a reprezentat o mare revolutie din punct de vedere al performantei, fiind de fapt modele din seria 200 cu mai multa memoria VRAM (in cazul unor modele) si cu frecvente crescute. A insemnat totusi o evolutie, driverul primind numeroase functii in plus in timp ce cantitatea de 8GB GDDR5 a devenit uzuala pentru high-end in timp ce 4GB tinde sa devina standardul pentru mainstream.

Sapphire a avut intotdeauna implementari foarte bune in ceea ce priveste GPU-urile AMD din seria Hawaii care erau oricum numai nu reci. Prin seriile Tri-X si Vapor-X, Sapphire a reusit sa scoata pe piata modele foarte silentioase, reci si overclockabile.

Astazi vom analiza din toate punctele de vedere Sapphire Tri-X R9 390X 8GB OC, un model overclockat din fabrica bazata pe nucleul Hawaii, sau pe numele lui comercial Radeon R9 390X. Placa video vine cu 8GB de memorie GDDR5, pentru ca suporta chiar si cele mai solicitante jocuri din punct de vedere al memoriei (GTA V in rezolutie 4K, de exemplu). Haideti sa trecem mai departe si sa vedem mai exact ce ne ofera aceasta placa.

 

Intro

 

Comentarii

13 comentarii la: Sapphire Tri-X R9 390X 8GB OC Review

  1. Aripile perpendiculare pe placa de baza sunt pentru a o raci/incalzi din greseala sau pentru ca ventilatoarele sa nu se lupte intre ele (daca canalele ar traversa toata placa video)

  2. Monstru a scris pe:

    Huh?

  3. fubu a scris pe:

    Aprecieri pentru review! Ma bucur ca ati acordat atentie acestui produs!

  4. Monstru, vad ca aripile heatsink-ului sunt de-a curmezisul placii. Asta inseamna ca aerul va fi impins, pe de o parte catre partea superioara a placi, iar pe cealalta parte catre placa de baza. Daca aripile ar fi de-a lungul placii video, atunci curentii de aer din canalele se vor lupa intre ei daca doua ventilatoare imping aerul din doua directii diferite.

  5. Monstru a scris pe:

    Lau – 90% dintre placile care nu au racirea de tip turbina au aripile heatsink-ului perpendiculare pe directia slotului PCI-E. Doar placile cu racire de tip turbina au aripioarele paralele cu clotul PCI-E…

  6. O gramada de placi de la principalii producatori care nu sunt varf de lance dar pot foarte usor sa faca fata la gaming 1080p au cate doua ventilatoare si aripioarele paralele cu slotul pci. Nu sunt atat de rare pe cat ai impresia.

  7. Monstru a scris pe:

    Eu discut despre placi grafice high-end, adica acolo unde temperatura este o problema. De la mainstream in jos lucrurile arata foarte diferit…

  8. Monstrule, sa scoti pe viitor rabla aia de 295X2 din teste, macar acu pe perioada verii! Sau o folosesti la prajit oo-lele? 🙂

  9. Melore a scris pe:

    La 61 de grade conform tabelului nu cred ca prajesti oua.

  10. Dragos Popescu a scris pe:

    @ Cristi
    Plus ca “rabla” nu are de ce sa se ascunda. Singura care ar trebui sa se ascunda e Titan Z care e mai proasta si de doua ori mai scumpa.

  11. Razvam a scris pe:

    @Monstru ziceai cu toate updateuriile la zi ? pai cum facem cu acel sistem de operare si anume win 7 in pofida faptului ca a aparut win 10 de ceva timp ca sa nu mai mentionez ca driverul placii video 15.15 beta este vechi .. 15.17 a aparut de mult

  12. Monstru a scris pe:

    Când am testat nu aparuse nici win 10 si nici alt driver. Ca nu testezi n plăci peste noapte…. Așa… A apărut Win 10 și driver mai nou…și?? Da, driverii ii folosim intotdeuna pe cei mai noi in momentul realizarii testelor. Dar nu iti inchipui ca cineva intrega la cap foloseste un sistem de operare de-abia lansat pentru comparatii de performanta… Sa se aseze lucrurile, sa se rezolve problemele initiale si apoi, daca merita, trecem la Windows 10 pe platforma de test. Pana atunci 7 FTW

  13. firewind a scris pe:

    As fi curios cum se comporta ca miner btc. 8gb de ram suna tare bine.

Lasa-ne un comentariu: