Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Review

Scris de: , in categoria: Placi video, in 28 May, 2014.

Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC

 

Dintre toate implementarile custom dedicate GPU-urilor AMD pot spune ca printre preferatele mele sunt cele de la Sapphire. Racirea aftermarket bine gandita, frecvente marite din fabrica, un program de overclocking simplu si eficient (TriXX) impreuna cu un pret prietenos au facut ca implementarile Sapphire sa fie din ce in ce mai populare in sistemele utilizatorilor de pretutindeni.

Acum ceva timp am testat Sapphire Tri-X R9 290X OC care, desi era bazata pe un PCB de referinta AMD, datorita sistemului de racire si al BIOS-ului custom placa ne-am lasat o impresie foarte buna. BIOS-ul avea tensiunea maxima pentru GPU deblocata pana la 1.4v iar Power Limit-ul era si el usor ridicat din fabrica pentru a nu limita prematur performanta placii. Aceste lucruri combinate ne-au adus o frecventa maxima obtinuta de 1260MHz fara nici o modificare asupra placii, frecventa pe care multi abia o obtin pe LN2.

Astazi ne ocupam de o placa si mai interesanta, cel putin judecand dupa specificatii si pozitionarea pe piata. De ceva timp, Radeon R9 290 este placa video cu cel mai bun raport pret / performanta de pe piata (bine, mai putin perioada cand preturile placilor AMD au fost umflate artificial din cauza fenomenului de minat monede virtuale). Modelul testat de noi astazi este bazat pe un PCB reproiectat de Sapphire, un nou cooler Vapor-X bazat pe tehnologia vapor chamber si vine cu frecvente setate din fabrica ce depasesc semnificativ frecventele specificate de AMD pentru acest GPU. Coreland faptul ca Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC ruleaza la frecvente mai mari decat varianta de referinta Radeon R9 290X cu diferenta mica de performanta clock-per-clock intre R9 290 si R9 290X, atunci trebuie sa recunoastem faptul ca aceasta placa este extrem de interesanta.

 

_MG_7835

 

Comentarii

2 comentarii la: Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Review

  1. Interesanta placa, dar Tri-X simpla mi se pare mai cinstita prin ceea ce ofera.
    Bun review oricum.

  2. tottyovi a scris pe:

    intradeva o placa best buy cu performante mai mult decat foarte bune. totusi diferenta destul de mica in OC si versiunea normala, parerea mea

Lasa-ne un comentariu: