5GHz Gaming Review – Intel Core i5 8600K + MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 5 October, 2017.

MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC – Sub capota

 

 

Back-panel-ul este dotat cu un conector PS/2, 4 conectori USB 3.1 Gen1, 2 conectori USB 2.0, un conector Display Port, un conector HDMI, 1 conector RJ-45, un conector UBS 3.1 Gen 2 si un conector USB 3.1 Gen 2 Type-C controlate de catre un ASMedia ASM3142, 5 conectori audio jack si o iesire optica S/PDIF.

Etajul de alimentare este controlat de catre un chipset uP95080 produs de UPI Semiconductor, fiind alcatuit din 8+2 faze, fazele pentru vCore fiind dublate. Componentele etajului de alimentare sunt racite cu ajutorul a doua radiatoare conectate printr-un heatpipe, dar nu am apreciat dispunerea unei masti de plastic la imbinarea acestora, cei de la MSi sacrificand capacitatea de disipare in favoarea aspectului.

 

Comentarii

13 comentarii la: 5GHz Gaming Review – Intel Core i5 8600K + MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC

  1. slicker a scris pe:

   Extrem de placut surprins de pretul proacelor la noi, negativ la pretul MB.

   Felicitari pt review, inca sunt in dubii daca sa iau 8600k sau 8700 simplu.
   Poti sa postezi fisierul acela de config pt BF1 multiplaye, sa vad si eu ce anume era dezactivat?

  2. Florin a scris pe:

   “fiindcă eram prea ocupat să le ofer frag-uri pe tavă inamicilor…”, Hehe, au apus de mult vremurile cand erai as in shootere (CS 1.6) :))

  3. Eduard Burlacu a scris pe:

   N-am fost niciodată as în shootere 🙂
   Reflexe de 2 bani…
   @slicker uite aici fişierul de config: https://drive.google.com/open?id=0B_Mij0QZl2sGV2Joc1J1bWZtQW1BZWpLTTFHRG5DVTdoSnBZ

  4. Sidd a scris pe:

   Pagina 13 “Nu am fost, deci, surprins să constat o utilizare medie a procesorului de aproximativ 51% pe perioada de streaming şi de ” Si de ce ?

  5. kvarq a scris pe:

   Excelent review & grafice, mai ales pentru includerea Watch Dogs 2 😉
   In general, pentru open world (Watch Dogs 2, AC Unity etc) sa mearga fluid si sa nu fie momente cand procesorul ajunge la 100% (care se mai reflecta prin scaderea fps-uri sau drops sever), un i7 at fi mai recomandat.

   In plus, ce am mai observat la Sky Lake / Kaby Lake ca cel putin în jocuri, mai ales open world pentru cateva sute de MHz în plus nu merita sa te chinui, voltaje mai mari, temps mai mari, mai mult zgomot pe radiatoare etc. In plus, trebuie facut si un trade off de frecvente vs fluiditate – personal prefer sa am 80 fps cu variatii de +/-5 fps decat sa am 110 fps cu variatii de +/- 50 fps.
   La Kaby în jocuri peste 4.5-4.6 GHz castigul este infim, ba chiar min fps sunt putin mai mari in cazul in care procesorul e tinut la 4.6 Ghz fata de 4.8 GHz de exemplu.

  6. Eduard Burlacu a scris pe:

   …şi de 96% pe perioada de streaming+capture.
   E vina mea, am şters din frază pentru a schimba ordinea cuvintelor şi am uitat să le scriu 🙂

  7. Dacus a scris pe:

   Bravo pentru review!
   Ce era de așteptat, s-a confirmat.
   i5 8600K – alegerea gamerilor.
   Acum, că se poate face OC la 5 Ghz pe aer e o veste bună. O veste mai puțin bună este că plăcile de bază capabile costă foarte mult.
   Întrebarea de bază este:
   i7 8700k (stock) + o placă de bază ieftină sau i5 8600K (OC) + placă de bază scumpă?

  8. Monstru Post author a scris pe:

   Pai…depinde ce faci cu el. Daca iti ajunge 8600k pentru ce vezi in testul asta atunci raspunsul e simplu 🙂

  9. Daniel Necula a scris pe:

   Stiu ca ma repet:
   E compatibil socket-ul cu Noctua NHD14 ? Initial luasem adaptor pentru socket 2066 dar m-am linisit si astept sa apara la vanzare 8700 fara K (are turbo boost mai mult decat suficient).

  10. Bachus a scris pe:

   Cofee Lake e un esec atat tehnologic cat si financiar. Nu isi are nici un rost acest procesor pe piata actuala,a venit mai degraba ca o tentativa esuata de a mai tine in frau cat de cat piata pentru intel.
   Ma bufneste rasul cand ma gandesc la prostiile pe care Intel le vehicula in ultima perioada legata de “ecosistem-ul lor perfect”. I5 alegerea prostilor cu bani, as spune.
   Si supriza cea mai interesanta e ca veti schimba MB+CPU ,pentru o perioada de 6-12 luni, dupa care bam , alta platforma.
   Intel nu aduce nici o inovatie legata de acest “cofee lake”.

  11. Daniel Necula a scris pe:

   Bachus .. si care e problema ca schimbi MB+CPU ? Pentru Threadripper nu e acelasi lucru valabil ? Si cum ai ghicit tu subit ca dupa 6-12 luni o sa iau altceva ? Ai vreun glob fermecat ? Cu cat apar mai multe optiuni cu atat mai bine ar trebui sa fie totusi, ai de unde alege. Si mai important , preturile scad. Iar piata unde cuvantul e performanta , tot in ograda Intel va ramane. Poate va veni si timpul AMD odata .. dar nu acum. As zice ca 8600k chiar e un bobarnac dat amd-ului, inclusiv acel i3 cu K.
   Dar poate ai dreptate si peste 6 luni cumpar altceva .. gura sa-ti fie aurita.

  12. catalin neacsea a scris pe:

   salut, felicitari pt review! O intrebare daca se poate, eu am acelasi model de MB mai putin wifiAC-ul, pe site la MSI nu gasesc vers de BIOS pe care vad ca o aveti voi la MB din test, eu am o versiune mai veche 9/1/2017

  13. Monstru Post author a scris pe:

   Nu mai tin minte daca luasem bios-ul de pe site-ul lor sau asa am primit placa. O sa verific

  Lasa-ne un comentariu: