AMD Phenom II X6 1100T + ASUS Crosshair IV Extreme = FUN

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 7 December, 2010.

.

.

Dupa cum se poate vedea din forma mai mult patrata decat dreptunghiulara a placii, aceasta nu este ATX ci eATX. La o privire rapida, placa seamana foarte mult cu Maximus IV Extreme in special datorita pozitionarii socket-ului spre centrul placii.

Avem la dispozitie 5 sloturi PCI-Express 16x, care sunt conectate atat la northbridge-ul AMD 890FX cat si la bridge-ul Lucid Hydra 200. Modelul este LT24102, fiind folosit pe toate placile de baza care incorporeaza aceasta tehnologie; acesta este modelul de varf echipat cu 48 lane-uri PCI-Express. Prin urmare avem 16x PCIe conectati la northbridge precum si 32x lane-uri PCI-Express disponibile pentru placile grafice.

De notat ca engine-ul Hydra poate lucra chiar si daca una din placile video nu se afla pe sloturile PCI-Express conectate la chipul Hydra 200. Singura conditie este ca cel putin o placa sa fie conectata la chipul LT24102.

.

.

Sloturile 1 si 3 sunt conectate direct la 890FX si poate lucra atat in mod 16x cat si 2 x 16x; conectarea pe aceste sloturi elimina latenta introdusa de chipul Hydra. Sloturile 2, 4 si 5 sunt controlate de chipul LT24102 si pot functiona in mod 16x / 16x /-  cand avem 2 placi video instalate in sloturile 2 si 4 sau 16x / 8x / 8x cand avem toate sloturile ocupate.

O configuratie 4-Way CrossFire poate fi realizate doar trecand prin chipul LT24102 care in cazul asta functioneaza in mod bridge PCI-Express (similar cu NVIDIA NF200). Dezavantajul este latenta introdusa, solutia 8x /8x /8x /8x fara nici un bridge care este prezenta pe alte placi fiind mai rapida. Avantajul este ca ne putem juca cu tehnologia HydraLogix cand avem chef, populand sloturile corespunzatoare. Eu personal, vad aceasta tehnologie ca pe un bonus, desi unii ar fi in favoarea unei performante absolute cu un procent sau doua mai mari.

.

Comentarii

8 comentarii la: AMD Phenom II X6 1100T + ASUS Crosshair IV Extreme = FUN

  1. Foarte bun procesorul! Cand te gandesti ca o piticanie de piesa pune in miscare atatea programe si stie sa faca toata treaba la perfectiune. Cei de la AMD incep sa se apropie de performantele lui Intel, in masura in care se pot calcula.

  2. BT2Kwynn a scris pe:

    Deocamdata e foate bun in multitasking sau programe dar in jocuri nu e superior din cauta optimizarii acestora.

  3. Si mie mi se pare foarte bun acest procesor, va avea succes si se va vinde bine. Multumesc pentru articol,o zi buna.

  4. or fi bune procesoarele cu 6 nuclee de la AMD, dar de ce alea cu 4 coruri de la Intel sunt atat de scumpe?

  5. Cel mai bun procesor la pret accesibil fata de intel adica amd phenom II X6 1100t si 6 nucle vs intel core i7 980x 6 nucle ar fi tare daca amd procesorul x6 1100t ar fi pe placa de baza asus corsair formula IV si 32gb ram ddr3 si 3 placi video nvidia gtx 580 si cu sursa de 1500w eu Ii spun pc nulcear.Daca Intel core i7 980x si placa de baza rampage 3 extrem si 32gb ram plus 3 placi video nvidia gtx 580 dar si placa video nvidia quadrro 6000 6gb doua ma refer 2 la amd si 2 la intel atuni care pe care.

  6. MAS a scris pe:

    pt Eugen frate nu o sa vezi in veci o asa comparatie deoarece Intel sar face de cacaoooooooooooo avand in vedere ca e foarte scump acel xtreme edition,iar rezultatele cu putin peste amd x6 ar face din acel Intel un procesor inutil pt caruta de banii cheltuiti.

  7. Are dreptate MAS.

  8. Sava a scris pe:

    AMD detine controlul in raport pret/calitate,
    pt gameri si oameni cu buget restrans un amd este un diamant.
    Restul este intel, o fitza pe bani multi, inutil pt ca ofera o putere ceva mai mare in softuri grele si majoritatea dorim un pc capabil in jocuri, video hd, programe minore si online… Deci, de ce sa dai 4000Ron pe un intel in loc sa dai 800 pe un amd x6?
    Parerea mea, ca si la apple.. Restul banilor sunt pt numele brandului.. Poate gresesc, dar nu mi se pare corect in a da o galeata de bani pt “perfoarmante superioare”…
    PS: putin “superioare”.

Lasa-ne un comentariu: