IVY Bridge – Partea I – Intel Core i5 3570K si Core i7 3770K

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 23 April, 2012.

Ajuns la versiunea CS6 BETA, Adobe Photoshop nu poate lipsi din suita noastra de aplicatii real-life, fiind probabil cel mai folosit program de editare foto, atat in mediul profesionist cat si de catre home-useri. Pentru a masura performanta procesoarelor testate astazi, am utilizat o fotografie in format TIFF, cu o rezolutie de 3720 x 3796, dimensiunea fisierului fiind de 40MB. Am aplicat filtrul Radial Blur, folosind setarile “Amount – 100%”, “Blur Method – Spin” si “Quality – Best”. Apoi, am aplicat filtrul Extrude, folosind setarile implicite. Pentru a elimina impactul unitatii de stocare folosite (chiar daca acesta este totusi un SSD), dupa aplicarea filtrului am folosit comenzile “Undo” si “Apply Last Filter” si am cronometrat durata necesara efectuarii operatiunii. Rezultatul din tabel este suma dintre timpul necesar aplicarii filtrului Blur si timpul necesar aplicarii filtrului Extrude.

Pentru testul de astazi, Photoshop-ul a avut alocati 2GB de memorie iar accelerarea prin CUDA a fost dezactivata. In final, am obtinut o imagine abstracta numai buna de pus in rama in holul unei cladiri de birouri cu pretentii.

Photoshop-ul nostru a mancat jaratec, de cand este optimizat pentru mai mult de 4 nuclee (CS 5.1), iar versiunea CS 6 nu se desminte. La frecvente stock, 2600K obtine performante mai bune decat 3570K, in timp ce acesta nu castiga decat o secunda fata de 2500K. 3770K se impune fara probleme, dar diferentele intre procesoare sunt mai mici de 10% (2 secunde). La 4GHz, diferentele se reduc si mai mult, 3770K castigand o secunda fata de 2600K, care la randul sau se distanteaza la doua secunde de 3570K si 2500K.

Comentarii

52 comentarii la: IVY Bridge – Partea I – Intel Core i5 3570K si Core i7 3770K

  1. Andrei S. a scris pe:

   Problema e ca tot apar erori, chiar si blue screen, am mai facut un test astazi tot cu 4500Mhz si 1.175V si la fel, ce mi-ati recomanda sa incerc? Adica vreau doar sa ma asigur ca cel putin procesorul e bun, ca daca ar fi placa de baza as schimba-o, nu ar fi asa o problema. Mersi!

  2. vin a scris pe:

   @Andrei S, iti da blue screen ca ii mai trebuie voltaj (vcore). Vezi ca limita safe de vcore la i7 3770k e in jur de 1.3v, din ce am citit. Poti sa citesti aici mai mult: http://www.overclock.net/t/1247413/ivy-bridge-overclocking-guide-with-ln2-guide-at-the-end
   E o tabela acolo cu safe voltages pe aer, azot, racire cu apa etc.Ei zic ca valoarea ar fi 1.52v, mie mi se pare cam mult dar ma rog XD tipii de acolo poate stiu mai bine.
   Eu la al meu nu am reusit sa-l tin la 4.3 Ghz pe aer la temperaturi decente ( se ducea in 80 celsius in prime 95, ceea ce mi se pare cam mult), ii trebuia mai mult voltaj si nu vreau sa risc degradare la procesor de 1300 de ron. Asa ca il las la 4.0 Ghz cu voltaj stock, zboara si asa oricum.
   E normal sa iti apara erori daca faci OC fara voltajul necesar, asta e testul de stabilitate. Si nu toate procesoarele se OC la fel, unora le trebuie mai mult vcore, altora mai putin, trebuie sa incerci pas cu pas si sa gasesti setarile pentru al tau.
   Daca vrei sa testezi procesorul, lasa-l la frecvente si voltaj stock, si ruleaza prime 95 5 6 ore, si vezi rezultatele. Nu cred ca o sa mai crape/dea erori. Daca totusi se intampla erori/blue screen/ la voltaj si frecvente stock du-l la garantie. Pentru Ram iti recomand ca test Memtestx86.

  Lasa-ne un comentariu: