IVY Bridge – Partea I – Intel Core i5 3570K si Core i7 3770K

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 23 April, 2012.

Singurul joc in care putem observa o diferenta intre procesoare este Battlefield 3, unde observam doua lucruri foarte interesante. In situatia in care izolam procesorul, cele doua modele care nu sunt dotate cu HT se impun fara drept de apel. In schimb, intr-o situatie real-life (1920), 3770K reuseste sa obtina un spor de performanta considerabil. Acesta este de altfel singurul caz in care vedem o diferenta intre cele 4 procesoare.

Comentarii

52 comentarii la: IVY Bridge – Partea I – Intel Core i5 3570K si Core i7 3770K

  1. Andrei S. a scris pe:

   Problema e ca tot apar erori, chiar si blue screen, am mai facut un test astazi tot cu 4500Mhz si 1.175V si la fel, ce mi-ati recomanda sa incerc? Adica vreau doar sa ma asigur ca cel putin procesorul e bun, ca daca ar fi placa de baza as schimba-o, nu ar fi asa o problema. Mersi!

  2. vin a scris pe:

   @Andrei S, iti da blue screen ca ii mai trebuie voltaj (vcore). Vezi ca limita safe de vcore la i7 3770k e in jur de 1.3v, din ce am citit. Poti sa citesti aici mai mult: http://www.overclock.net/t/1247413/ivy-bridge-overclocking-guide-with-ln2-guide-at-the-end
   E o tabela acolo cu safe voltages pe aer, azot, racire cu apa etc.Ei zic ca valoarea ar fi 1.52v, mie mi se pare cam mult dar ma rog XD tipii de acolo poate stiu mai bine.
   Eu la al meu nu am reusit sa-l tin la 4.3 Ghz pe aer la temperaturi decente ( se ducea in 80 celsius in prime 95, ceea ce mi se pare cam mult), ii trebuia mai mult voltaj si nu vreau sa risc degradare la procesor de 1300 de ron. Asa ca il las la 4.0 Ghz cu voltaj stock, zboara si asa oricum.
   E normal sa iti apara erori daca faci OC fara voltajul necesar, asta e testul de stabilitate. Si nu toate procesoarele se OC la fel, unora le trebuie mai mult vcore, altora mai putin, trebuie sa incerci pas cu pas si sa gasesti setarile pentru al tau.
   Daca vrei sa testezi procesorul, lasa-l la frecvente si voltaj stock, si ruleaza prime 95 5 6 ore, si vezi rezultatele. Nu cred ca o sa mai crape/dea erori. Daca totusi se intampla erori/blue screen/ la voltaj si frecvente stock du-l la garantie. Pentru Ram iti recomand ca test Memtestx86.

  Lasa-ne un comentariu: