Review AMD Ryzen 5 1600X & AMD Ryzen 5 1500X

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 11 April, 2017.

Temperatura

 

 
Din punct de vedere al temperaturilor atinse in timpul functionarii, graficele de mai sus sunt pur orientative, deoarece fiecare generatie de procesoare Intel raporteaza temperatura in mod diferit. Temperaturile de mai sus nu sunt reprezentative pentru temperaturile care pot fi atinse intr-un sistem normal, in carcasa. In cazul unei carcase slab ventilate putem avea temperaturi mai mari, pe cand in cazul unei carcase ventilate corespunzator putem avea temperaturi mai mici. Pentru a masura temperatura am folosit RealTemp 3.70 / HW Info si am inregistrat temperatura atinsa de nuclee in LOAD, dupa o sesiune de Prime 95 64bit, folosind aceleasi setari ca si in testele de consum. Temperatura mediului ambient s-a mentinut in jurul valorii de 28 oC pe tot parcursul testelor si nu au existat alte ventilatoare pe masa de teste in afara de cele de pe NH-D15 si cel al placii video.

La capitolul temperatura lucrurile stau si mai bine, micutul Ryzen 5 1500X fiind un procesor cu adevarat rece, chiar si cand il overclockam. Pe de alta parte, 1600X obtine o temperatura mai apropiata de ceea ce vedem in cazul fratilor mai mari din familia Ryzen 7.

Comentarii

10 comentarii la: Review AMD Ryzen 5 1600X & AMD Ryzen 5 1500X

  1. bregelion a scris pe:

   AMD, jos palaria!

  2. sabiaculuneta a scris pe:

   frumoasa treaaba!
   – e posibil sa apara si posibilitatea deblocarii ca la phenomuri din 2 sau 3 in 4 nuclee ?
   – cred ca mergea si in i5 pus pe grafice, pentru o orientare mai buna.
   E bun mititelu de 1500x cred ca o sa inlocuiasca un batran [email protected] cu success.

  3. Monstru Post author a scris pe:

   avem in grafice si i5 si i3…

  4. sabiaculuneta a scris pe:

   mea culpa!
   -peste tot unde e scris 7600K am asimilat cu 6700 🙂 – varsta
   -performanta lui 7350K in joace e oarecum suparatoare pentru 1500x :(, pe ala l-am vazut correct!

  5. hizo a scris pe:

   Felicitari pt articol, felicitari AMD pt revenire!
   Concurenta-i relansata si pe segmentul asta de piata, asteptam ascutirea luptei de clasa, transpusa in finetzuri de stil si, de ce nu, in reduceri de preturi.
   Pe alt segment, Intelul prin Pentiumul 4560 a aratat ca se poate…

  6. Paul a scris pe:

   Of, of si prapaditu de i3 overcklocat e mai bun decat un 1600x sau chiar 1700 in jocuri….

  7. Monstru Post author a scris pe:

   Vezi totusi ca prapaditul ala e overclockat la 4.5GHz si costa 800 RON, nu este orice i3 🙂

  8. Paul a scris pe:

   Si totusi chiar si la 800ron si 4,5ghz un dual core bate sau e la egalitate cu un hexacore sau octacore (1700) new gen, in jocuri, deci of of Amd….

  9. Bogdan a scris pe:

   Din ce vad eu, acel “prapadit” de i3 ii cam sufla in ceafa si i5-ului ba chiar si i7-lui in jocuri, deci despre ce vorbim?? Stii ce inteleg eu din toata chestia asta? Ca dezvoltatorii de jocuri si-au batut joc de noi ani la randul, daca un dual core cu 4 fire de executie a ajuns sa fie “aproape” la fel de performant ca un quad core cu 8 fire de executie. Deci ce rost are sa comparam o masina de 60 de cai cu una de 600 daca oricum suntem limitati la 60 de km\h? Sa speram totusi ca de aici incolo vom vedea tot mai des jocuri care sa beneficieze tot mai mult di mai eficient de forta de procesoare de care dau dovada procesoarele din ziua de azi.

  10. Paul a scris pe:

   Cred ca prin lansarea Ryzen, Amd a vrut sa forteze oarecum dezvoltatorii sa produca jocuri ce folosesc multe threaduri decat sa incerce sa bata Intel la ce sunt ei buni, adica ipc si frecventa.
   Dar deja procesoarele multithread sunt demult pe piata si nu pare ca s-au facut progrese mari in folosirea eficienta a tuturor threadurilor, mai ales in jocuri.
   Probabil pt dezvoltatori e destul de complicat si ineficient sa faca o aplicatie, un joc, in care fiecare nucleu sau thread al procesorului sa prelucreze in acelasi timp si in full load parti diferite ale codului.

  Lasa-ne un comentariu: