Be Quiet! Silent Base 800 – Building a silent PC

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 15 April, 2016.

Introducere

 

Desi toate sistemele construite de noi pana acum au fost gandite pentru a fi silentioase, astazi ne vom concentra in mod special asupra acestui aspect. Pentru acest lucru vom folosi numai componente optimizate pentru a ne proteja urechile, fabricate de producatorul german Be Quiet!. Pentru acest proiect vom folosi prima carcasa lansata pe piata de Be Quiet! – Silent Base 800 – un tower accesibil destinat celor ce apreciaza silentiozitatea.

Daca in majoritatea cazurilor constructia unui sistem silentios este destul de dificila, in acest caz totul este destul de simplu. Carcasa este antifonata, geamul lateral este gros iar ventilatoarele incluse nu depasesc 1000rpm in timpul functionarii. Despre sursele producatorului german am mai vorbit, asadar folosirea modelului Dark Power Pro 11 pentru acest sistem era o alegere normala. Chiar daca folosim un procesor Core i7 6700k overclockat destul de mult impreuna cu un Radeon R9 Fury X, vom vedea ca o sursa de calitate cu o putere de 550W este mai mult decat suficienta.

Desi in ultimul timp folosirea unui AIO pentru racirea procesorului este o alegere preferata de multi uitilizatori, in sistemul nostru de astazi vom raci apela la un cooler tower Dark Pro 3 impreuna cu un flux de aer optimizat pentru a obtine atat silentiozitate cat si racire optima. Desi pare un pic ciudat, sau cel putin altfel decat putem intalni in majoritatea sistemelor,  procesorul este racit cu un cooler pe aer in timp ce placa video AMD Radeon R9 Fury X folosita este racita de un AIO de 120mm (din fabrica). Daca v-am starnit curiozitatea haideti sa mergem mai departe si sa vedem intai carcasa folosita!

 

1

 

Comentarii

11 comentarii la: Be Quiet! Silent Base 800 – Building a silent PC

  1. vladi a scris pe:

    mai schimbati si voi jocurile bossilor ..
    cine mai joaca asa ceva ce postati voi

  2. Mugurel a scris pe:

    De curiozitate: care ar fi logica pe care ai mers cand ai pus ventilatorul AIO-ului in pull? Intreb pentru ca eu am unul pus asa incat sa sufle aer in carcasa prin radiator si ma gandesc daca ar fi bine sa il schimb sau nu…

  3. Eu a scris pe:

    Specificatiile carcasei nu au fost puse in review sau mi-au scapat ? Deasemenea, inaltimea, 559mm, este cu sau fara sinele alea ? Mi se pare cam usoara, doar 9.31KG pentru dimensiunile ei e prea putin, nu se mai fac solide cum se faceau odata..

  4. Eu a scris pe:

    Si apropos, ai putea pune si un test cu consumul in ceva mai realist gen benchmark heaven pentru a simula un joc mai pretentios ?AVP totusi nici procesorul si nici placa video nu o streseaza prea mult.

  5. Monstru a scris pe:

    vladi – le schimbam odata cu aparitia noilor placi grafice. Nu este important cine joaca respectivele jocuri, este important cat de reprezentative sunt penmtru puterea de procesare a placilor video. Nu tot ce e nou scaleaza cum trebuie

    Mugurel – nu ar trebui sa vezi mare diferenta intre push si pull, alegerea o faci si in functie de spatiu si situatie

    Eu – nu, nu au fost “puse” in review. AvP streseaza placa video destul de serios si este o referinta pentru noi de ani de zile. Daca schimbam jocul nu mai poti compara cu nici o alta masuratoare facuta de noi in ultimii 2-3 ani…

  6. Eu a scris pe:

    Totusi puteati adauga un joc care sa streseze mai mult si procesorul nu doar placa video, este relevant pentru ca e important de stiut care ar fi consumul cu un asemenea sistem overclockat intr-un joc / situatie care poate duce cpu load mult mai sus decat o poate duce AVP. Adica ok, consum 380W in AVP, dar majoritatea jocurilor noi streseaza cpu mult mai mult decat o face AvP, caz in care consumul ar fi sarit lejer de 400W.

  7. Monstru a scris pe:

    Uite am testat…. In Far Cry Primal consuma 360W…

  8. kvarq a scris pe:

    De regula chiar si pentru mai putin am observat in review-uri ca depaseau frecvent 1.4 V, tot cu aceasta placa.
    Cand am vazut 4.7GHz cu 1.34 V…
    Ce LLc si setari suplimentare ati folosit?
    Posibil totusi ca exemplarul de procesor sa fie foarte bun.

    Am incercat 4.6Ghz cu 1.37-1.39 V chiar, stabilind LLC6 pentru Extreme VIII. Dar s-a dovedit ca nu era 100% stabil, prime 95 (v28.5) a picat dupa 37 min si in OCCT la minutul 57.

  9. Sincer sa fiu de cand folosesc laptop nu m-am mai uitat la configuratii de PC, dar mi-a atras atentia carcasa, care mi se pare ultra smechera. Cu toate coolerele alea oare cati decibeli scoate sistemul? Mi-ar placea sa trec din nou pe PC sa rulez si jocuri mai noi dar lucrez foarte mult noaptea si PC-urile sunt foarte galagioase comparativ cu laptopurile. Oare coolerele de la carcasa se pot opri pe timp de noapte?

  10. kvarq a scris pe:

    Cu aceasta placa de baza se pot edita curbe de profil din BIOS pentru ventilatoarele carcasei si coolerul procesorului. Indicat ca ventilatoarele carcasei sa fie PWM. Puteti opta pentru unele cu adevarat silentioase, Noctua S12A PWM. Prin urmare se pot porni doar daca temperatura procesorului depaseste o anumita temperatura de exemplu sau sa fie mentinute la o rotatie scazuta.

  11. matose Post author a scris pe:

    kvarq, scuze de raspunsul intarziat dar de-abia acum am avut ceva timp liber. Exemplarul de procesor conteaza intr-adevar foarte mult. Ca setari folosite iti pot spune ca am folosit penultimul nivel, frecventa de comutatie a VRM-ului la 500kHz si cam atat.

Lasa-ne un comentariu: