JOU JYE BW-1238B-PWM si JOU JYE O.C-7 – doua produse destinate overclockerilor

Scris de: , in categoria: Racire, in 8 October, 2012.

In overclockingul pe aer sunt cativa factori foarte importanti ce au un rol major in obtinerea unei frecvente cat mai mari. Unul din acesti factori este ventilatorul folosit pe heatsink, si care poate face diferenta dintre un rezultat mediocru si un record mondial.

Afirmatia nu este defel exagerata si va pot spune ca in multele sesiuni de overclocking pe care le am la activ s-a intamplat sa obtin un rezultat foarte dorit doar daca am utilizat cel mai bun ventilator pentru bench existent pe piata.

Un alt factor important care influenteaza intr-o masura destul de mare reusita overclockingului este pasta termica folosita. Asa cum ati putut citi in articolele mele de pana acum, cel mai bun TIM disponibil este Coollaboratory Liquid pro/ultra, dar care datorita unor inconveniente legate de reactia cu alte metale si datorita conductibilitatii electrice este dificil de utilizat.

La diferente nu foarte mari urmeaza cateva paste termice renumite precum Prolimatech PK-1 sau Arctic Cooling MX-4, care au performate foarte bune, nu conduc curentul electric si au o vascozitate optima ce le face usor de utilizat si cu sisteme de prindere mai slabe.

In acest articol vom testa doua produse destinate entuziastilor ce provin de la producatorul Jou Jye, destul de putin cunoscut la noi in tara. Oferta de paste termice la noi este foarte diversificata si entuziastii nu au probleme in achizitionarea unui produs foarte bun care sa le satisfaca pretentiile.

Din pacate nu acelasi lucru se poate spune si despre oferta de ventilatoare, fiind foarte greu sa procuri un ventilator pentru bench cu performante deosebite. Jou Jye alaturi de distribuitorul din tara noastra vin sa schimbe aceasta deficienta si in oferta gasim un ventilator foarte puternic de 6000 RPM alaturi de o pasta termica special conceputa pentru overclockeri.

Cele doua produse pe care le vom analiza in acest articol sunt ventilatorul Jou Jye BW-1238B-PWM si pasta termica Jou Jye O.C7, si se vor confrunta cu varfurile din categoria fiecaruia.

Comentarii

2 comentarii la: JOU JYE BW-1238B-PWM si JOU JYE O.C-7 – doua produse destinate overclockerilor

  1. Fain articolul. Ar mai trebui spus daca este achizitionat un astfel de ventilator de catre o persoana ce nu este interesata de O.C., mai mult de temperatura din cadrul sistemului, sa fie atent si la consumul acestui ventilator.
    In rest, la cit mau multe articole despre ventilatoare & radiatoare!

    Multumesc. 🙂

  2. Daniel a scris pe:

    Schema de la alimentator poate fi folosita pt pornirea un DC brushless fan? Am ars circuitul electronic si nu gasesc un alt montaj care sa se potriveasca cu statorul ventilatorului respectiv..

Lasa-ne un comentariu: