Noctua NH-C14, Arctic Cooling Freezer13 si Thermolab Trinity in teste

Scris de: , in categoria: Racire, in 2 December, 2011.

REZULTATE

Concurentii din acest test au de infruntat puternicul Prolimatech Supermega, o evolutie a lui Megahalems, mai performant la turatii si TDP mari dar nu la fel de bun la turatii mici datorita lamelelor de cupru introduse.

Cele doua coolere orizontale nu au putut face fata unui TDP mare pe Nehalem dar ele nu sunt facute pentru asa ceva, prin urmare daca doriti bench extrem pe aer lasati la o parte acest tip de coolere.

NH-C14 si Trinity au facut fata lui i7 920 voltat la 1.33v la 800 rpm, dand dovada de un comportament bun la turatii joase, fiind foarte aproape de Supermega. Odata cu cresterea turatiei diferente se maresc dar in afara de NH-C12 toate coolerele au un comportament bun. gaminator bonus code hungary

Comentarii

7 comentarii la: Noctua NH-C14, Arctic Cooling Freezer13 si Thermolab Trinity in teste

  1. Alex a scris pe:

    Ramiro aia din poza nu este 6800 ultra ?

  2. Alex a scris pe:

    A doua poza cu ud 7 !

  3. poparamiro Post author a scris pe:

    Da, 6800 Ultra alaturi de X58A-UD9, printre putinele placi de baza ce pot rezista la testele mele de Ultra extreme TDP pe Nehalem.

  4. Salutari.

    Un articol scris la obiect, ceea ce ma bucura.
    Temperaturile specificate din tabelul sinoptic mi se par destul de mari 🙁
    Totusi ar trebui luat in considerare dupa testele pe care le-ati efectuat, sa scrieti firmelor producatoare, venind cu anumite observatii, propuneri pentru viitoarele modele. Poate in acest fel se vor aduce anumite imbunatatiri pe viitor.
    Poparamiro, am observat ca nu este pe deplin satisfacut de anumite tendinte din ‘lumea’ ventilatoarelor.
    Intr-adevar, Media, are o putere destul de mare de a influenta anumite persoane care nu sint pe deplin informate in luarea unei decizii. De aceea am mentionat ca si voi dupa ce ati facut anumite Teste la diferite componente (CPU, GPU, radiatoare etc.) sa le scrieti celor de la firmele respective in privinta unor anumitor imbunatatiri; din cite stiu f. putine persoane fac acest lucru.

    Inca o data, multumesc pentru articol! 🙂

  5. poparamiro Post author a scris pe:

    Multumesc pentru aprecieri, dar intotdeauna se poate mai bine.

    Oricum articolul ajunge la firma producatoare iar in el sunt aratate inclusiv partile mai putin bune sau ce imbunatatiri trebuie facute (in opinia autorului bineinteles).

    Nu am cum sa fiu satisfacut de ce se intampla in lumea coolerelor din moment ce doar 2 producatori stiu cum se face o baza si un sistem de prindere, ca sa nu mai mentionez alte probleme legate de arhitectura, calitate…etc.

  6. Salve,

    Poparamiro ti-as recomanda sa discuti cu una dintre firmele producatoare si sa le propui ideiile pe care le-ai observat de-a lungul timpului, in cadrul anumitor teste. La anumite modele de radiatoarre si sa se vina cu anumite imbunatatiri sau inovatii (reale) pe viitor, la seriile urmatoare sau alte tipuri de modele pentru aceasta gama de produse. Poate poti semna un contract de colaborare.
    As spune, uite firma X, are un de colaborator de la noi din Romania; ceea ce ar fi grozav! 🙂 Reflecta si insista pe aceasta tema! 🙂

  7. sper ca in viitorul apropiat sa reusiti sa testati si Arctic Freezer 13 PRO care are o dimensiune ceva mai mare si mai are in plus ceva ce nu am vazut la nici un alt cpu cooler – “Cross-Blow technology”…sunt cu ochii pe voi 😉

Lasa-ne un comentariu: