Noctua NH-U14S si NH-U12S review

Scris de: , in categoria: Racire, in 19 July, 2013.

Rezultate TDP mare

high

Din pacate nu prea intereseaza pe nimeni testele la TDP-uri foarte mari, si este foarte rau acest lucru din doua motive: unul ar fi ca doar acolo se vad cu adevarat slabiciunile in constructie sau arhitectura si al doilea ar fi ca cele doua coolere au nimerit intr-un loc unde aceste teste sunt cele mai importante.

Avem o performanta slaba in aceste conditii pentru ambele coolere Noctua, si nu pot pune acest comportament pe seama arhitecturii, urmei de pasta sau pe seama unei defectiuni. Am testat doua exemplare de U14S si performantele au fost similare, cel de-al doilea avand o urma ceva mai buna de TIM.

P1330190

P1320623

Mai raman doua locuri unde ar putea fi probleme, pentru ca exista cu siguranta probleme de transfer termic odata cu cresterea TDP-ului. Ar putea fi o problema la solderingul bazei sau la nivelul heatpipe-urilor, dar nu am cum sa probez aceste afirmatii.

P1320619

Comentarii

7 comentarii la: Noctua NH-U14S si NH-U12S review

  1. Nicu (MadMaxXx) a scris pe:

    Felicitari pt articol !!! Treaba de nota 10 ******* !

  2. Allin a scris pe:

    Poparamiro@ te rog spune-mi la ce tensiune pot urca un i7 3930k ca să-l pot tacta la 4,6 Ghz cu un Thermalight SB-E? Sunt pe cale să-mi iau un astfel de cooler şi vreau să ştiu părerea ta de profesionist. Se poate compara în testul tău un i7 3930k cu procesorul folosit de tine? Ies aceleaşi temperaturi?

  3. @ Nicu

    Multumesc

    @ Alin

    Nu poti compara pentru sunt componenete diferite, conditii diferite..etc
    Voltajul trebuie sa il gasesti tu prin incercari, daca prinzi un CPU bun e posibil sa mearga 4600mhz la voltaj mic, oricum Silver Arrow SB-E e pregatit si pentru TDP-uri mari.

  4. Si cand ma gandescc ca ND-14 meu are deja 3 ani 🙂

  5. NH-D14

  6. Those CPU coolers are really great 🙂

  7. Marian Iftimie a scris pe:

    Foarte multumit sunt si eu de cele cu racire pe apa.

Lasa-ne un comentariu: